vaccinul antitetanos
buna dragele mele
ce stiti despre acest vacci?
mie mi s-a spus ca se face la 7 luni si jumatate si la 9 luni; cind am fost la medicul de famile mi-a spus ca fiind la a doua sarcina se face decit unul, dar eu la prima sarcina nu am facut nici un astfel de vaccin; stiam ca se face dar nu stiu ce s-a intimplat atunci, cu siguranta ca nici dr nu a fost prea hotarita si nu l-am facut; acum ce sa-l fac?
intre timp mi-am schimbat medicul de famile si asta m-a intrebat daca stiu sigur ca nu am facut vaccinul la prima sarcina; eu stiu ca nu l-am facut, dar acest cuvint "sigur" m-a speriat si am zis ca sigur nu stiu stiu doar ca nu l-am facut ca ar trebui sa scrie in fisa nu?
in fisa nu scrie...am intrebat de asemeni cit de obligatoriu este, dr la fel a zis ca e mai mult un moft ca era facut mai mult inainte cind se nastea pe cimpuri si altele...
si asistenta mai in gluma mai in serios a zis ca nu poate sa-mi faca rau, decit eventual sa declanseze nasterea.....sanatoasa la cap oricum nu e; atunci eu am zis ca nu vreau sa risc si sa-l fac eventual doar pe cel de la 9 luni....voi ce ati facut?
ce stiti despre el? e chiar asa sde indispensabil? se face in toata lumea?
multumesc
va pup
?
Raspunsuri
jadi spune:
Parerea mea personala... nu m-as vaccina fiind gravida nici daca mi-ar da bani!
Dupa, sa imi faca ei cite vaccinuri vor!
Jadi
35+
iaca_poze
dana_ene spune:
La prima sarcina eu am facut cele 2 vaccinuri (in luna a 7-a si a 9-a).
Asa mi-a spus dr. de familie, dar si medicul ginecolog m-a sfatuit sa-l fac.
Si gandinsu-ma la conditiile nu tocmai salubre din maternitatile noastre, am fost si mai convinsa sa-l fac.
Si nu am patit nimic nici eu nici fetitza mea.
Pana la urma, sunt niste injectii in popou
.
Daniela
(17+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
lordra spune:
Medicul meu, dr. Tutunaru, recomanda cu tarie ca acest vaccin sa nu fie facut. Am inteles ca poate crea probleme nu timpul sarcinii, ci mai incolo. Pot aparea neajunsuri ale imunitatzii si alte boli.
Inca nu stiu foarte multe detalii despre efectele acestui vaccin insa merg pe māna lui, fiindca e un medic care stie ce spune.
So...nu-l fac sub nici o forma, indiferent de cat de mult insista medicul de familie.