Bebelusi de mai-iunie 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 7
beatriced spune:
Lucas, multam de carte...
Mami de
Alex mâncăcios
Pozici ; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex si Evolutia lui Alex 
Beatrice
ChrisDun spune:
lucas, a mea are acelasi program, si chiar contez pe el, pentru ca am obisnuit-o cu o masa de NAN la pranz, cand e in parc. Sper sa pot pleca la 15.00 de la serviciu, in fiecare zi!!
Mercedes, si eu oscilam intre a merge la serviciu sau a mai sta acasa... pana mi-am amintit ca, pe langa angaralele curente, am si un "mic" credit la casa ![]()
Am fost totusi astazi la serviciu, si (CULMEA !!!), n-am mai avut loc in schema! Adica cea care a venit sa imi tina locul a prins radacini (spre oroarea fostelor mele colege de birou).
Dar cum deviza mea e "orice rau spre bine", am nimerit la un serviciu unde incercasem si acum doi-trei ani sa intru. Asta e viata! Cica directoarele nu se asteptau sa ma intorc asa repede!!! Pai ce sa fac, m-a pus naiba sa fac credit!! (nici macar nu e pentru noi, ci pentru socrii mei, poveste lunga). Mi-ar fi placut si mie sa stau inclusiv in decembrie - ca atunci e si ziua mea - dar vad ca fara compromisuri nu se poate!
Apropo de menstruatie: eu am nascut in 26 mai, alaptez si pana acum n-am avut nici un musafir nepoftit. Intr-adevar, e ideal sa alaptezi pana la 6 luni, insa nu stiu ce ma fac cu stresul de la serviciu... Oricum, fac provizie de Trigonella si Nutrinatal, si cand vad ca scade productia, pac!, o capsula de Nutrinatal sau alte alea.
Numai bine la mamici si bebelaci,
Chris si Carina
corni spune:
Fetelor care vin in tara le urez drum bun si sa ajunga cu bine.
Pentru Loreen am si eu "doua vorbe sa mai spun",incearca sa iesi din starea asta de stres,eu observ ca esti foarte agitata si pe buna dreptate,cel mai rau este sa nu-ti manance copilul dar daca doctorita te-a asigurat ca nu este nimic organic intradevar poate este dat peste cap sistemul neurovegetativ. Daca ai putea sa o lasi pe Delia pentru 2-3 zile cu bona Biancai si tu sa o supraveghezi din umbra si binenteles daca aceea persoana este mai calma poate Delia s-ar schimba putin.
Inclin sa cred ca este aceasta problema intrucat si eu am avut mari probleme cu stomacul. Nu pot compara un bebelusi cu un adult dar tot sistem nervos avem si unii si altii.Dupa ce am facut toate investigatiile posibile adica, n-ecografii la diferiti specisalisti gastro-intestinali, endoscopie, colonoscopie,testul digestiei alimentelor, etc s-a ajuns la concluzia ca eu aveam starile respective adica stare de voma, diaree, greata, zaceam cate 3 zile pentru ca imi era f. rau si ma si deshidratam in acest timp si asta la interval f. scurt adica la 2 saptamani aveam starile astea de incepusem sa cedez psihic, credeam ca sunt grav bolnava si nu-mi mai revin niciodata, plangeam in fiecare zi si imi era frica de ziua de maine sa nu-mi fie rau din nou. Deci la mine este pe sistem nervos, la emotii, la suparari,chiar si la bucurii,chiar si daca ma gandeam ca nu mi-a mai fost rau de mult a doua zi ma pricopseam cu boala ,usor usor m-am vindecat dar a durat cam 2 ani de zile si cand credeti ca m-i s-a declansat boala in ziua nuntii mele pe care o asteptam cu sufletul la gura, nu va mai zic ce a iesit pentru ca a fost nasol.
Cu ocazia asta m-am confesat la voi, sper sa ma scuzati.
Era vorba de Delia, si eu cred ca ea a fost prea solicitata si mai ales ca ea inainte manca foarte bine si acum are aceste probleme, daca era ceva organic poate ar fi avut probleme de la inceput dar totusi pentru linistea ta mai mergi odata la doctorita si propunei o ecografie abdominala ,vezi ce-ti zice,nu o lasa in pace,streseaz-o pe doctorita nu pe tine .
Sper sa nu te supere interventia mea dar simteam nevoia sa intervin si eu legat de Delia noastra.
Legat de diversificare, noi am inceput pe la 3,5 luni dar nu din graba ci la sfatul medicului.Nu putem creste toti copii dupa sabloane, unii au nevoie mai devreme de diversificare altii mai tarziu, depinde de fiecare copil in parte.
corni si bebe(Timeea)11 May 2005
poze Botez Timeea
Cezara08 spune:
Dragi mamici de mai iunie,
Vrem si noi sa ne inscriem pe lista. Cezara si bebe Nichita Daniel, nascut pe 29 mai 2005. G = 2200, L = 46 cm.
Am si eu o intrebare pt mamicile care inca mai alapteaza. Ce poate sa ia mama in caz de viroza cu febra ca doctorii se contrazic Ba ca pot lua Panadol , ba ca nu... Mie mi-e o frica teribila sa nu ii transmit si lui ceva sau sa nu treaca in lapte medicamentele.
Va multumesc
Cezara si bebe Nichita
Ada_74 spune:
Cezara, bine ai venit
Panadolul contine paracetamol, iar pe prospectul de la paracetamol scrie ca poate fi folosit pe toată durata alăptării.
Lili si Sergiu (11.05.2005)
http://community.webshots.com/user/ada_74
sufletzica spune:
salutare mamici
multzumim de urari! astazi am implinit si noi 3 luni si avem 6.300 si 62 cm. Suntem vioaie si mancam bine: cam 600-650 ml pe zi.
De vreo 2 zile insa are o mica problemutza cu ochisorul drept: i se tot umfla pleoapa; dimineata cand se scoala are pleoapa umfla insa pana seara este desumflata.Secretzii nu are slava Domnului decat ceva urdori dimineata, dar nesemnificative
Am inceput sa ii spal ochisorii cu ceai de galbenele.Aveti careva din voi idee de alte remedii?
Cat despre constipatzie, ne-am luptat si noi cu ea la un moment dat.Dupa cateva reprize de termometru destul de traumatizante si pt mine si pt bebe rezultate f bune a dat duphalac.Este un medicament care contine lactuloza.F eficient
Si pe retzeta se ia gratuit
Cu serviciul eu am acum o adevarata problema: seful a inceput sa sune disperat dupa mine sa vada cand ma intorc.cand i-am spus ca vin la inceputul lui noiembrie a inceput sa se vaite si sa imi sugereze ca ar trebui sa vin acum din septembrie...daca vreau sa imi mai pastrz pozitia in cadrul firmei (il citez ca sa zic asa)Ori bebitza este f mica, de-abia a implinit 3 luni, acum nu are nici cine sa stea cu ea o zi intreaga si nici nu mi se pare normal sa o las asa mica pe mana altcuiva fie ea soacra sau mama, o zi intreaga.Nu stiu ce sa fac...Mai ales ca pe luni asa el asteapta un raspuns de la mine
Cu greutatea am intzepenit la 66 kg si vad ca nu da semne cantarul ca s-ar misca de acolo.Astept sa vina mama in Bucuresti sa pot s aplec si eu din cand in cand la sala
Poate asa mai obtzinem ceva rezultate
Laptele este pe duca si nu stiu ce sa mai fac ca sa nu se duca de tot.Am inceput de aseara sa iau trigonella dar vad ca pana acum nimic.Am luat 2 pastile si parca este la fel: nici o modificare zic eu.Mai asteptam pana maine sa vedem ce intampla.Galactogilul da rezultate, stie cineva? Ca este si cam scump...sau Nutrinatal?
Loreen imi pare rau pentru fetitza ta.Iti spun si eu ca si celelte mamici sa te duci totusi cu ea la spital sa vezi ce are.Sau macar la o policlinica particulara ceva sa ii faci o eco si sa vezi daca nu este vreo problema cu muschiul pilor.macar sa stai linistita in privintza asta.
Avetzi careva idee pana la ce varsta se sterilizeaza biberoanele?
Sufletzica si bebe Sara
Androix spune:
Buna Cezara, bine ai venit!
Febra poate sa scada cu algocalmin fiole. Ai voie sa iei cel mult 3 pe zi. Iar restul ceai, lamaie la greu, si d-astea babesti.
Vad ca acum discutam pe teme, e chiar mai misto ![]()
Menstruatia: mie mi-a venit acum deja cam a doua sau a treia oara, nu stiu sigur pentru ca prima data putea fi confundata cu lohiile, adik lohiile puteam sa le iau drept mestruatie pentru ca aveam fix 6 saptamani de cand nascusem si alaptam la greu.
Oricum ce este misto este ca dureaza foarte putin, cantitativ este muuuuuuult mai putin decat suvoaiele care ma alergau spre casa chiar in toiul serviciului si care depaseau cu mult granita pantalonilor si nu mai am nici dureri. Este super!
Carticica: si eu am primit-o, multumesc mult de tot.
Serviciul: Lucas, mi-au dat lacrimile cand am citit cum pleci tu la munca. Si eu stau in cumpana daca sa ma duc au ba. La mine e cam naspa ca nici nu vreau sa ma intorc de unde am plecat, deci trebuie sa-mi caut. Zlele astea tot port o mare discutie/disputa cu consortul daca sa ne luam masina si cu ce bani. Asa ca imi vine sa plec la munca in maini, dar pe de alta parteeeee imi vine sa urlu la luna. Nu stiu cum vom face pana la urma. ![]()
KK-tza: am facut pana la urma cu un supozitor de glicerina (nu cred ca sunt special marimi pentru bb) azi i-am dat si ceai de musetel cum mi-a zis pediatra dar vad ca iar nimic. Ma rog acum nu este grav sa vedem ce-o fi peste cateva zile.
Va pup, drum bun celor ce vin acasa!
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
gabitzam spune:
Cezara, bine ai venit printre noi! 
Esti pe lista si poti sa ne povestesti ce vrei despre tine si despre bebicul tau. Chiar a avut 2200g? Sau e greseala de tipar? Cit cintareste acum?
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
loreen spune:
Va multumesc pentru griji si sfaturi...Parca ma simt mai bine gandindu-ma ca mai este cineva la care-i pot spune pasul meu inafara de dr. care este oricum detasata de problema...
Corni sa stii ca n-am stresat-o pe Munteanca...si sa vrut si nu-mi raspundea la telefon...ea mi-a zis sa o sun daca persista varsaturile si cand am sunat-o marti vezi sa nu-mi raspunda...Asa ca stresez din greu o dr.militar,colega cu mine de servici care saraca am albit-o,insa este foarte receptiva...
Azi a fost o zi mai buna,adica chiar foarte buna,multumesc lui Dumnezeu...A papat bine de tot,600ml de lapte plus o piersica cu branzica si biscuiti...Asta seara dupa baie a lipait un biberon cu cereale si intr-o clipa de "neatentie" si-a bagat degetele in gura ca desert si a dat putin afara...cred ca vreo 30-40ml...Dar in rest deloc...Cred ca grauntele homeopate incep sa-si faca efectul...
In octombrie,in vacanta copiilor vroiam sa mergem iar la munte,insa incep serios sa ma gandesc daca sa mai merg...Nu cred ca pot face inca o data la o saptamana de cosmar ca asta...Atunci Delia va avea 6 luni si poate i se mai maturizeaza putin stomacelul
Lucas multumesc pentru carte,am si uitat...MAine de dimineata ma bag profund in studiu...
Eu nu va zic de menstruatii nimic,ca eu le-am provocat hormonal si de atunci lunar avem musafiri...Nu stiu cum este sa-ti vina de la natura,mai ales ca nu am alaptat cine stie cat...
Da cu serviciu si mie imi curg balele dupa el...Azi am fost pe la unitate si nu-mi venea sa mai plec de-acolo...Cel mai tarziu la 1 ianuarie incep munca ca altfel ma tacanesc rau de tot acasa...Oricum merg 6 ore...atata timp cat imi permite legea nu vad de ce sa nu profit...Acasa ma decolorez la creier basca mi se par tot felul de lucruri ca nu sunt la locul lor si dai draci si dumnezei...Nu o sa fie mai odihnitor,insa va fi mai relaxant neuronal vorbind...
Cornelia mai zi de Stefanu cum este,putintel...cand ai timp...Poate reusesti duminica sa dai o fuguta in parc sa mai stam la barfa sa vezi ca sunt si altele mai disperate ca tine(subsemnata)...
Cezara bine ai venit...eu cu alaptatul nu te pot ajuta prea mult ca suntem fan biberoane si formule in ceea ce priveste medicamentele...Incearca oscciloccocinum,ca asta sigur merge ca este homeopat...lamaie cat suporti,miere la greu si frectii...
Azi am fost la un magazin de decoratiuni interioare sa vad cum sa fac camerele copiilor...M-am nevrozat cu nervii ce-am vazut... Stateam ca o idioata cu copilul in brate si admiram perdele cu ingerasi,barbi,desene,tapet cu norisori,etc...o mie de feluri si niste culori de sa mori nu alta...Bani sa fie...ca idei ca trenurile vin si pleaca...
Hai ca v-am zapacit rau...daca-si revine Delia parca simt sieu ca respir aer...
Loreen cu Bianca(15.10.96)
si Delia(26.04.05)
4 luni
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
beatriced spune:
Cezara BINE AI VENIT! cum a zis si Gabitza, chiar atata a avut greutatea?
Si cum au zis si fetele, poti lua Panadol, mie in spital din ala mi-au dat ca sa-mi ia durerile alea urate si in acelasi timp si alaptam. Asa ca multa sanatate... Si sa ne ti la curent cu starea ta!
Mai fetelor, intrasem si eu sa urez alea-alea ca sa fiu prima pentru ziua de maine si nici un nascut pe 10. Off! Pai i-a ca nu ma mai joc!
Gata! bagajele sunt gata, bebe doarme, eu n-am somn, sotul meu mai trabaluieste nitel si eu nu ma pot desparti de DC! Pai e bine asa?
Hai ca ne auzim maine. Sper sa fie bine pe avion cu domsoru' Alexut!
Hai pupici si gata ca m-a luat somnu'... Iete-te...
Mami de
Alex mâncăcios
Pozici ; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex si Evolutia lui Alex 
Beatrice