Bebelusi de mai-iunie 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 15
pisik 4ever spune:
loreen, pe noi ne-au trimis la eco si am facut ieri si o radiografie la sold deoarece era in pozitie pelviana si pediatrul vrea sa fie sigur ca soldurile se formeaza bine (sa nu schioapete mai tarziu).
si mie imi cade parul f mult, e o consecinta a sarcinii; nu ati observat ce par frumos aveam in timpul sarcinii? hormonii sunt de vina! trebuie sa fim atente cu samponul si cred ca se rezolva in cateva luni...
olgatarziu, la mine tocmai a venit si a trecut prima menstruatie... 4 zile cu f mult sange, m-a slabit teribil. poate o fi fost asa mult de la cezariana+faptul ca a venit dupa 4 luni de la nastere...?
andra bb, daca nu il fortezi si sta el singur, de ce nu? Inseamna ca e pregatit ptr asta, in regula generala ei pot sa stea in fund pe la 5-6 luni, dar nu toti bebeii sunt la fel. Daca oboseste se lasa el singur sa cada, o sa vezi! Incurajeaza-l! o repriza de 10 minute pe zi nu are ce sa ii faca rau! si eu o trag incetisor de manute pana ajunge in fund, si tare mult o amuza chestia asta!
Elisor, si eu am luat crema protectoare ptr soare si am avut-o la mine de fiecare data cand am iesit, dar nu am dat-o niciodata. Am stat cu ea la umbra, iar daca a luat un pic de soare pe nasuc mi-am zis ca nu se inroseste de la atata lucru! Trebuie sa fii atenta si in zilele noroase, ca ultravioletele ajung la ei si pe timp noros.
You're unique. Just like anyone else.
alina_a spune:
Si mie imi cade parul, in fiecare zi strang de pe perna si din cearceaf cate un pumnisor. Dar am citit in "sarcina si primele luni din viata copilului"ca e normal la fel ca si incontinenta, constipatia si altele.Ar trbui sa ne ingrijoreze dac ase continua caderea parului pana la un an.
Nutrinatal si Trigonella le-am gasit la un magazin de produse naturiste dupa ce am intrbat pe la vreo 5 si nu aveau.Dar eu doar le-am cumparat ca sa am in casa si am hotarat sa nu iau pana cand nu vad ca nu ia in greutate chiar daca el nu se satura si mai cere.Pediatra a zis ca ei inca nu au simtul satietatii si ar manca intr-una ca le face placere sa stea cu ceva in guritza
Pe mine ma ingrijoreaza ca imi vinemanstruatia la 2 saptamani desi iau exluton in continuu fara pauza.Bine nu e ca inainte ci curge putin zi roz dar totusi la 2 saptamini?
Bebicu' meu s-a intors o singura data de pe burtic pe spate acu' vreo luna si de atunci nimic dar nici nu il tin mult pe burtica.
Eu curat nasucul de mucusori la baie ii suflu cu apa asa cum face un om mare apoi su betisor de urechi ii scot si pe cei mai naravasi ii scot cu o prostie de pompa de la nuk
Poze cu Stefan
elisor spune:
Pisik4ever - mercic pt. sfat, tu o dai pe Olivia cu crema protectoare cu FPS 30 pt. copii sau exista pt. sugari ceva si mai special?
Pentru amuzament, uita-ti aici o formula de calcul a lungimii, adica cat va avea copilul cand va fi mare:
- pt. baieti: [(inaltime tati + inaltime mami)x 1,08]/2
- pt. fetite: [(inaltime tati x 0,923) + inaltime mami]/2
Eli cu Bianca & Andreas si Botezul 27.08.2005 si BAITA
gabitzam spune:
Continuare la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57345" target="_blank">Bebelusi de mai-iunie 2005 (14)
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
pisik 4ever spune:
Elisor, pentru sugari exista o crema cu ecran total, care nu lasa sa treaca deloc ultravioletele (cica). Asta cu indice 30 e buna dupa 5-6 luni din cate mi-a zis pediatrul; dar acum nu mai ai nevoie de crema ca toamna-iarna soarele e mai putin puternic. Fii atenta doar daca mergi cu ea la munte, chiar si iarna (mai ales daca e zapada), atunci da-i neaparat cu crema.
Simpatica formula asta de calcul!!! Nu pot sa verific ptr mine, dar daca e valabila, bebisoara mea o sa fie mai mica de inaltime ca mine (1.64). Eu am 1.68 dar taticu are 1.74 si o trage "in jos"… tu ai putut sa verifici formula ptr tine? Pentru frati-miu iese la fix!!!
You're unique. Just like anyone else.
Cornelia spune:
Buna!
Elisor, multumim pt. formula. Se pare ca eu mi-am depasit cu mult potentialul
, ca mi-a iesit 1,53
. Copiii mei au sanse sa fie lungani.
Milumil II este mai aromat, dar nu prea cred c ae mai satios, dimpotriva asa spune eu. Imi amintesc de la Maria ca daca i-as fi dat ar fi baut mai mult de 1 l/zi, cand am trecut la II.
Azi Stefan s-a intors de pe burtica pe spate. Probabil ca s-a simtit in siguranta
ca nu e Maria prin preajma.
Maria a reactionat in prima zi de gradi f. bine. Nu a plans, mi-au laudat-o educatoarele. De acum in colo cred ca o sa fie mai greu, pt. ca isi va da seama ca trebuie sa mearga zilnic. Azi a intrat la grupa mica, s-a asezat pe scaunel si astepta sa inceapa lectia
.
Elisor, cum a fost la noua scoala?
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze