Voi cum "comunicati"?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Citeam undeva ca "foarte multi dintre noi avem tendinta de a presupune ca celalalt întelege ce vrem sa-i spunem si ne surprinde când aflam ca, de fapt, nu este deloc asa. Acest lucru se întâmpla mai ales în cazurile în care presupunem ca partenerul ne cunoaste atât de bine, încât el întelege ce vrem sa-i comunicam. Mai mult, consideram ca ne poate citi si gândurile, însa aceasta „scurtatura” în comunicare genereaza probleme deosebite."

Este adevarat ca dupa o perioada de cunoastere, partenerul poate intui foarte bine ceea ce iti doresti, fara a mai fi nevoie sa o spui. Dar asta nu se intampla intotdeauna. Pentru mine comunicarea inseamna sa vorbesc cu sotul meu despre orice, sa ne spunem dorintele, framantarile, bucuriile si ascultandu-ne reciproc si raspunzand asteptarilor celuilalt se creeaza acel feed-back de care este nevoie in orice relatie. Comunicarea inseamna si limbajul non-verbal. Poate ca nu am chef sau nu are el chef sa povesteasca prea mult la un moment dat (putem vorbi si mai tarziu) dar printr-o privire, printr-un gest sa imi spuna mai mult decat prin nu stiu cate cuvinte.
Sa comunici bine inseamna sa asculti activ, sa interactionezi, sa scoti la iveala eventualele probleme si sa cauti impreuna cu celalalt o rezolvare.
Cred ca si umorul este un ingredient foarte important al comunicarii.

"Remember not only to say the right thing in the right place, but far more difficult still, to leave unsaid the wrong thing at the tempting moment."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Sotul meu e tacut si de multe ori moooor ca trebuie sa trag de el sa scot cateva cuvinte. Mie imi place sa discutam problemele, el crede ca daca tacem se rezolva de la sine. Nici vorba! Problemele raman.

E greu, dar in ani am invatat sa "comunicam" mai bine, nu intotdeauna prin vorbe. Intuitia s-a dezvoltat in timp. Dar uneori da gres.

Mi-ar place sa putem dicuta orice, dar daca pigalim un subiect prea mult ajungem la cearta si el evita asta. Compromisuri de ambele parti sunt necesare in mentinerea relatiei, ceea ce la inceput n-am acceptat nici unul, ambii fiind caposi si cu personalitate puternica.
Niciodata n-am vrut sa domin un barbat (nici nu mi-ar palce) dar nici sa fiu dominata!!! Intotdeauna am vrut egalitate, respect si bun simt.

Nu cred ca mi-ar fi placut un sot foarte vorbaret dar parca al meu e mut uneori.



pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adilushu1 spune:

comunicam prin email ...ce sa-i faci, ajungem seara foarte tarziu acasa si nu apucam sa mai si dicutam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobi spune:

ina nu am citit raspunsurile, m-am grabit sa scriu pentru ca... exact acum am deschis PC-ul sa postez ... acest subiect!!!!! mi-ai luat-o inainte.

sotul meu zice ca am probleme grave de comunicare, ba chiar ca nu ma exprim cum trebuie in insasi limba materna, adicatelea romana.
si nu zic nu, am observat si io ca in scris stau mai bine la capitolul "comunicare;' insa mi-e deja penibil sa ii scriu catre o scrisoare, ca la 15 ani (asta e parerea mea despre mine - a nu se interpreta gresit), da, intr-adeevar, citeste scrisorile si desi face mishto, intelege ce vreau sa ii spun, dar ma oftic ca nu sunt in stare sa comunic verbal aceleasi chestii, parca ma intimeidez (nu dati cu roshii) si toate argumentele dispar pe apa sambetei (mie nici nu imi prea place sa argumentez, nu-s ghenul, mai degraba sar intr-adins la niste concluzii SF, cateodata si ca sa il provoc...)

in concluzie, nu te-am ajutat, cer si eu ajutorul fetelor care au inteles ce e aia comunicare in cuplu (ca altfel ma descurc, nu am probleme

va pup


bobi si bb andi

sunt confuza... sau poate nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Eu vorbesc mult... dau din guraaaaaaaaaaaaa... iar daca vad ca nu ma aude sau nu ma asculta... iau pozitia lu' mutu'. Si atunci sesizeaza ca e o problema. Si ma intreaba. Si ii raspund in doi peri. Si iar ma intreaba... si uite asa il las sa devina interesat de problemele mele, sa ma ajute sa le rezolv... prin tacere il fac sa ma auda atunci cand ii vorbesc...

Dora, mami de Ami
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Eu de obicei sunt o fire foarte tacuta si mi+a fost frica ca poate asta va face rau relatiei mele.Dar cum yicea cineva mai sus,cand sunt cu el,vorbim vrute si nevrute,ce+i place,despre mancare,despre orice si cel mai important,cand va certati e bine sa nu lasati sa treaca de la sine,adik nu va mai vb dupa cearta si maine incercati sa va impacati fara sa mai discutai despre cearta.De aici apar problemele si lipsa de comunicare.Parerea mea este ca trebuie sa se discute cand exista probleme,sa se deybata problema pt ca daca se trece peste,la un moment dat se va umple paharul si atunci poate este prea taryiu.



iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

A comunica e una,a asculta ceea ce ti-i se comunica e alta,a intelege ceea ce ti-e comunicat e alceva si a actiona in consecinta e cu totul si cu totul altceva!!!!!
Deci,degeaba esti maestru in arta comunicarii(indiferent de forma),degeaba intr-un final partenerul de conversatie asculta,degeaba mai si intelege ce vrei sa-i comunici(sun aspect de problema)...daca...in final nu face nimic din ceea ce ar trebui!!!
Asa ca draga scarmanus,daca am intuit bine raspunsul,din proprie experienta iti spun,ca nu exista solutii in a determina pe cineva sa faca ceea ce ai este "comunicat",daca nu vine din propria vointa.Care vointa,atunci cand e cu totul egoista...nu tine cont in nici un caz de "comunicare"1

poze
Iri si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Comunicarea, e usor sa sfatuiesti lumea sa comunice, sa vorbesti despre beneficiile comunicarii, dar uneori prcatica ne omoara.
Noi vorbim, dar, ciudat, de multe ori nu comunicam. Vorbim despre servi, barfe etc si uitam sa vorbim depre noi. Uneori suntem atat de prinsi in rutina vietii cotidiene, ca uitam sa comunicam, sa visam impreuna.
Norocul nostru este ca realizam ce se intampla si atuncim facem niste sedinte de comunicare.
Comunicam si prin mijloace moderne: messenger ( desi suntem in acelasi birou), mail, telefoane etc. dar pt mine asta nu e comunicare, e discutie.
Comunicarea, asa cum o vad eu in relatia noastra, e cea cea care depaseste barierele fizice (verbal, nonverbal), comunicarea este mai mult de natura sufleteasca, pentru a comunica trebuie sa existe intimitate ( nu acea intimitate sexuala la care se gandesc unii).
Asa vad eu comunicarea in cuplul nostru.

"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Nu stiu ce inseamna a comunica daca e sa ma iau dupa definitiile clasice si legendare ale comunicarii. Noi nu comunicam in acest fel.
Avem amandoi servicii solicitante si desi lucram alaturi (adica ne vedem toata ziua) nu comunicam. Seara, acasa, nu vreau nici o comunicare. De cele mai multe ori ne contrazicem. Uneori tip si plang. Alteori el se enerveaza si pleaca. Daca tin cont de definitia clasica e clar ca nu comunicam.
Eu ii cumpar hainele si stiu exact ce marime si ce culoare prefera, niciodata nu am dat gres. Stiu cand e obosit. Stiu cand e multumit. Stiu ce ii lipseste. Stiu ce vrea sa faca cu viata noastra.
Nu stiu ce stie el despre mine dar nu-mi lipsesc lucruri esentiale si sunt mandra de el. Nu stiu daca relatia noastra se bazeaza pe comunicare, important e sa ne fie bine.

scarmanus, ti-am vazut pisicile, si noi avem doua pisici, ne-am uitat la pozele tale si vreau sa-ti spun ca ai doua pisici superbe!

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Observ ca aveti tendinta de a particulariza definitia comunicarii. Piticasigogosica spune ca nu-i tot una sa asculti, sa intelegi si sa comunici. Eu cred ca tocmai asta inseamna sa comunici, sa asculti si sa fii ascultat, sa intelegi ce mesaj ti se transmite. Daca nu faci nimic in acea directie, este alta problema.
Daca doi oameni nu comunica de la inceputul relatiei, greu de crezut ca o vor face pe parcurs. Si poti primi mesajul, dar sa refuzi continutul lui. Repet, este alta problema, dar macar nu poti spune: vai, nici nu-mi imaginam ca poti gandi asa!
Nu conteaza modalitatea, conteaza rezultatul.
Si da, vorbitul vrute-nevrute, in doi, netezeste calea comunicarii. Ne obisnuim cu vorba celuilalt, cu modul de exprimare.
Scarmanus, in cazul unui conflict, nu este suficient sa-ti comunici parerea, dar este absolut necesar. Ca sa iesi din criza, iti mai trebuie multe, cum ar fi dragoste, toleranta, cumpatare, tact si altele pe aceeasi tema. Pentru fiecare putem face subiect separat.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput