Scorpiutzele... unde sunteti? (19)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
emma27 spune:
bine ai revenit,luminita!!!asteptam .rabdare multa cu pitica.
gabriela,excelenta idee!!si asa se apropie lunile noastre si o sa tot avem de urat la multi ani.plus ca ne putem cunoaste mai bine.cristina cum se mai simte?nina,mai poate????
elena,lasa flacaul,are personalitate.stiu eu pe ce pun ochii.
ana,am incercat si spuma,dar cred ca au trecut mai mult de trei ani de-atunci.deh,ale tineretii valuri.sincer,nici imi vine sa ma gandesc la asa ceva acum.eu is cam pe linie moarta cu .noroc ca insista el mai mult,caci as fi sot pe tusa de tot.nu stiu ce am,cred ca sunt cam stresata in ultimul timp,mai ales de ai lui,care tot insista sa stergem totul cu buretele si nu prea pot.
adriana,si eu sunt tentata sa spun ca m-am saturat de musafiri.de fapt,de unii.ca asa la sueta,cu cineva drag,as sta saptamani intregi.
bine ai venit,anda!!!ceva despre tine????
chiar,mina,cu scuzele de rigoare:la multi ani pt piticut!!sa-ti traiasca!!!
monica,nici noi nu am sarbatorit.dar imi scot papara in week-end.vreau sa ies undeva,dar asa intr-o plimbarica de o zi.m-as ducve la cluj,dar nu prea cunosc orasul
va pup.vb mai tarziu.
Ema
Ziua Dariutei
Calatorie
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
aldaesme spune:
'Neatza fetelor,
Vezi Hellen draga, asa se face, te trezesti devreme si scrii repede sa nu vin eu sa citesc si sa raman cu buza umflata. Ok, si luni ne rugam si tinem pumnii, totul va fi ok . In alta ordine de idei...Cum, nu v-am spus ca m-am inscris si la concurs de bijuterii??? Sunt rau dusa cu pluta...Asa, magazinul de la care imi fac aprovizionarea, care nu e foarte ieftin dar e deosebit de bun ca si calitate a afisat un concurs (oarecum national aici in Belgia) si a lansat o "strigare" pentru preselectie la ei dupa care urmau sa trimita ce au selectionat la concursul cu pricina. Singura treaba nasoala era ca era o bijuterie de persoana, si desi o gramada de "prieteni" au sarit in sus ca daca vreau se inscriu si ei cu bijuteriile mele, la momentul potrivit in afara de Cristi, nimeni nu mai era pe langa mine. Ma rog, m-am inscris cu doua bijuuri la preselectie si au trecut amandoua urmand sa mearga la faza nationala. Nu a fost expozitie cu bijuurile din preselectie asa ca habar nu am care a fost valoarea si daca a fost strict sau nu concursul, prin urmare nu am mari sperante. Concursul are loc prin octombrie parca, poate ma ajuta zodia. Mie imi trag cu ochiul premiile
. Premiul intai e un bon de cadou in valoare de 500 euro la magazinul cu margele. Va dati seama??? 500 euro numai margele si pietricele. Daca castig asa ceva imi fac de urgenta colier, bratara si cercei din smaralde (cred ca asta am zis o data ca ei vand si pietre pretioase si semipretioase) sau pot sa incep o afacere, ca am investitia initiala
Ana eu sunt inginer cercetator la Universitatea din Leuven, departamentul Biomecanica si in aceste moment lucrez pe doua proiecte, unul cu oameni vii si altul cu cranii. Cel cu cranii e defapt "studiul si redesignul castilor pentru biciclisti". In tara asta, studiul asta e foarte important pentru ca mai bine de 80% din populatie se da cu bici cel putin o data pe saptamana si majoritatea accidentelor rutiere implica un biciclist iar din astea majoritatea deceselor apar ca urmare a lipsei protectiei craniului sau a protectiei nu foarte bune. Intr-o prima faza studiem care este impactul liniar maxim la care se sparge craniul, apoi rotational, ce influenta au vibratiile datorate impactului asupra anumitor zone de pe craniu. Apoi urmeaza modul in care se deplaseaza creierul in interiorul craniului. Si apoi cum reactioneaza un cap intreg cu piele si toate cele la impact...Ma rog, chestii din astea. Mie mi se par super interesante si utile, iar experienta, de la celalalt proiect unde lucrez cu subiecti umani (si nici macar nu ii chinui) imi spune ca mai bine lucrez cu oase si cadavre ca astia nu se plang .
Iar apropo de gatit si praji' nu te cearta nimeni. Eu totdeauna am fost de parere ca daca fiecare ar face totdeauna ce ii place lumea ar fi mai fericita (sau daca nu ar face niciodata ce nu-i place). Uite de exemplu eu sunt un monument de dezordine nu pot sa fac ordine nici sa ma tai, nu pot, oricum le iau si le pun tot dezordonate sunt si atunci mai bine nu fac ca nu imi place si gata...Asta nu inseamna ca la mine e casa cu fundul in sus, nu, ca doar de aia am sot de treaba, lui ii place ordinea, efectiv ii place, asa ca cel putin de trei ori pe saptamana strange dupa uraganul Esme singurul loc periculos e bucataria, eu le spal pe toate cele dar pleaca chefu' pana sa le pun in dulap si el le mai pune in dulap, apoi gaseste-le daca mai ai pe cine, asa ca acolo de regula tre' sa fiu pe faza si sa ii spun sa nu se atinga de ele
Asa, azi in sfarsit sper sa ajung la magazinul cu masina de cusut, mai pe seara. Dimineata ne-am facut rezervari la tenis pentru uikend si luni, foarte dragut . Luni ma duc sa ma inscriu la cursuri de franceza (zice Cristi ca ar trebui sa ma satur de invatat) da e musai sa fac, pen'ca e tara cu atatea limbi si nu ma simt bine in Valonia ca nu pot sa leg trei cuvinte. Aaaa, nu' ca stiu franceza, adica inteleg tot, citesc bine, scriu relativ bine, da' daca m-ati pune sa scot doua cuvinte de capul meu nu va dati seama ce ar iesi. Syd motiv sa vii la mine, sa imi dai lectii de franceza
.
Draguta lista Nicole.
Bine ai venit anda, bine ai revenit , presupun cu forte proaspete si relaxata tomecica.
Suficient pentru dimineata, porbabil ca voi mai scrie pe parcurs, ca am un "chef" nebun de lucru azi
Pusicei la toata lumea
O zi frumoasa,
Esme
piticasigogosica spune:
Sunt si eu aici mica si amarata si va citesc,dar nu am scris pentru ca nu am vrut sa umbresc optimismul de scorpiutze pe care-l afisati mai toate.
Multumesc celor care s-au gandit si la mine(Ema,Elena)dar din pacate nu am vesti prea bune.Eu sunt mai bine si incerc sa ma simt bine cu mine,cu ce am(Iris,sanatatea,munca mea) si sa dau cu mult mai putina importanta "celorlati".
El doarme in continuare in sufragerie si eu dorm linistita cu fata mea si asa daca ar fi sforait langa mine...mai rau era!
Vad usoare semne de apropiere,dar vagi si in orice caz nu din suflet,nu ca i-ar parea rau(sau cel putin nu arata).Sunt dispunsa sa nu mai cedez!
Iris e mai bine si asta ma bucura mult,ne iubim si dragalim amandoua.
Numai bine la toate si imi cer scuze ca nu particip activ la discutiile voastre,dar am sa revin !
Ps.Gabriela si eu sunt de acord cu ideea ta!
poze
Iri si Iris
Yrys78 spune:
Buna ziua, scorpiutze.
Bine ai venit, Anda 25. Povesteste-ne de tine.
tomecica, permite-mi sa ma prezint - eu mi-s Yrys, zisa in realitate Andreea, iar numele de familie tocmai il schim. ma marit peste 51 de zile. Eu mi-s prospatura pe-aici pe forum, singurul de care am devenit dependenta. Imi place tare mult sa sporovai cu voi.
Adriana, iti tinem pumnii sa nu cunosti cosmarul spalatului de mana de perdele si alte treburi imense. Sigur sotul tau o sa se descurce si o sa repare masina. Pe Razvanel il inteleg ca e marait ca doar il dor dintisorii...off, mititelu'
Gabbriela, eu sunt de acord cu ce vrei tu, cum zici tu ca e mai bine. Eu nu-s pretentioasa. Dar imi place si e usor de citit. Transmite te rog urarile noastre de bine la Cristina si Nina. Multa sanatate si putere. De abia astept sa o cunosc pe Nina.
Emma, nu trebuie sa ramai suparata. Se pierd atat de multe bucurii stand incrancenati...parerea mea.
Iri, tu si Iris contezi cel mai mult. E bine ca gaza e mai bine, vioaie si va jucati. Iar tu faci ce-ti zice inima si ratiunea.
HellenC, e bine ca nu stai sa tragi de micut sa il trezesti. Eu am dus-o pe sora-mea 4 ani la gradi si apoi ma duceam eu la scoala si imi era super mila sa o trezesc, mai ales iarna, sa o duc prin ploaie si frig...Bine ca s-a facut mare, iar pentru al meu o sa am masina...alte conditii.
Mina, scumpa, La Multi Ani, pentru MATEI! Numai bine si tot ce va doriti pentru el. La ce isi dporeste el, sunt sigura ca i se implineste. Important e sa fie sanatos, ca altfel are pe cine mosteni.
Esme, super interesant ce faci tu. Sora-mea vrea sa faca cercetare, momentan este inca in liceu, merge la clasa de excelenta la bio si vrea sa faca ori cercetare in biologie, ori ceva legat de mediu. Eu vreau sa o trimitem undeva in afara tarii si urmarim oportunitatile de obtinere a burselor. Iar in rest, nu dezminti specia scorpioneasca. Dezordine...uragane...hmmm mai stiu eu una.
Ana68, ca tot te tin eu informata, azi e sfanta Ana! Se serbeaza Sf Ioachim si Sf Ana, parintii Fecioarei Maria. De unde stiu eu? Mi se intampla sa mai urmaresc emisiuni zilnice legate de etnografie, folclor si alte vechituri de-astea...io imi dadui licenta in folclor...Bisericoasa...nu prea sunt, ma gandesc ca trebuie sa merg la spovedit inainte de nunta si imi doresc sa gasesc un preot care sa nu fie slab de inima.
http://community.webshots.com/user/yrys78
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
carmensilva spune:
buna dragelor!
ma grabesc sa o ajut pe prietena mea cu o traducere,ca poate imi mai amintesc si eu cate ceva,de cand stau acasa,am uitat si cum ma cheama.
pic de somn,ca aseara am chefuit si azi m-a trezit anda,eu n-am auzit ceasul,trebuia sa fi fost de mult la stomato.
Elena merci de info!cred ca am sa merg acolo sa vad,dar nu stiu exact unde linga Catedrala,ma descurc eu ,nu-i bai, ca am gura sa intreb.astia nu fac la noi,desi fac foarte bune praji si naturale toate,uite ca la design nu se baga decat cifre sau un desen din gelatina.vrem ceva deosebit pt primul tort.
Iri,imi pare rau ca nu e bine,dar incearca sa vezi partea buna a lucrurilor!iti tinem pumnii.
pupicim la toate!
nastasie spune:
ana, la multi ani si sa traiesti cu numele.
albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004
nastasie spune:
yrys, nu m-am uitat, dar ai pus poze cu cainele tau?ca spunea-i ca ni-l arati.
albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004
Yrys78 spune:
N-am pus poze, Adriana. Pun zilele astea
tre sa mai fac un album cu el.
pupici, ca ma duc la filmari.
http://community.webshots.com/user/yrys78
emma27 spune:
buna, fetelor!!!
in primul rand scuze,ana!!!si de sf marie,am facut la fel.
la multi ani,nebunatico!!!cum ai petrecut?
esme,mai,mai,avem o intelectuala in adevaratul sens al cuvantului printre noi.cercetatoare?????tot nu ma impac cu ideea cu craniile
iti tinem pumnii la concurs.e o victorie si ca ai fost selectata.auzi,concurs national,nu gluma.oricum la ce margelute am vazut ca faci.ti-am zis ca dc ai fii aici,m-ai avea drept clienta.
iri,la fel am facut si noi.numai,ca el nu a vrut in ruptul capului sa doarma dincolo,bine erau si ai mei,asa ca s-a chircit pe jos,langa noi.deja a treia zi,am avut o discutie serioasa.si incet,incet,am mai lasat si eu.nu cred ca nu schiteaza vreun gest.chiar atat de orgolios este?ca doar racusorii nostri sunt topiti dupa noi.hai,ca o sa treaca.nu vreau sa cred ca e o situatie fara scapare.
si daria e apropiata de mine cand ma cert cu taica-su.ma pupa,ma roaga sa nu mai fiu suparata.m-as simti taaare singura fara ea,dar asa am putere sa nu-l bag in seama.dar,cel putin deocamdata,se comporta ca un sot model.ii e cam teama sa ma supere.stie ca e tare nesigura situatia.
yrys,de cate ori vreau sa-ti scriu ceva vine seful.asa ca nu o mai las la urma.vroiam sa-ti multumesc de invitatie.dc se pot trimtie preparate prin pachet,taaaare bine ar fi.glumesc.
cat despre sot,nu sunt suparata tot timpul,dar nu mai am acea pofta de lugu-lugu.pana la urma creierul e cel mai puternic organ sexual,asa ca.....imi vin atatea in cap,asa ca....oricum o sa-mi treaca.nu ma baga un pic in seama,sar pe el.ce-l las?!!!
Ema
Ziua Dariutei
Calatorie
aldaesme spune:
Yrys, ii doresc succes surioarei tale. Ai zis ca e la liceu dar nu ai spus si in ce clasa. Incerc sa iti dau acum cateva informatii, de care nu stiu daca ai nevoie, si poate esti deja la curent.
Cautarea unei burse, daca vreti sa inceapa facultatea afara trebuie facuta cam de la sfarsitul clasei a 11-a, pentru ca din tara e greu sa primesti bursa pentru toata durata facultatii in afara, tre' sa fi castigator de olimpiade internationale sau chestii de genul asta sau sa ai pile serioase, sau noroc cu carul. In caz ca nu te incluzi in nici una dintre aceste categorii, musai sa incepi sapaturile din timp.
La noi la Univ. se poate aplica pentru bursa pentru Estul Europei (pana nu intram in EU inca mai suntem compatibili cu bursele astea, dupa aia...nu se stie). Cum facultatea in zona mea se face integral in olandeza, doar anumite programe de master sunt in engleza, dupa ce obtine bursa in primul an este obligata sa studieze intensiv olandeza, la institutul de limbi al universitatii (acolo am studiat si eu, scoala e foarte buna ritmul e infernal, dar e necesar ca sa poti stapanii limba intr-un an de zile). Dupa ce termina acest curs trebuie sa dea test si sa ia cel putin 70% ca sa fie acceptata la studii. De acolo incolo, banul vine, cazarea trebuie cautata (dar daca ar ajunge aici nu ar fi singura as putea-o ajuta oricand sa-si gaseasca cazare rezonabila si alte nimicuri din astea nu ar fi nici prima nici ultima). La noi exista un departament de bioinginerie (fosta agricultura, dar nu mai potriveste numele ca defapt fac cercetare pe mult mai multe domenii) exceptional, care fix anul asta isi deschide noul centru de cercetare, ultradotat si modern. Universitatea in vest (cel putin Belgia si Germania) e mult mai dura decat in tara (aici vorbeste experienta personala si faptul ca am fost prima in an acasa nu a insemnat ca i-am dat pe spate astia...absolut deloc), dar si castigul e pe masura muncii depuse. Apoi majoritatea studentilor aici au student job-uri, unii prin baruri si cantine, mie cel mai mult imi plac cele din biblioteca. Daca te intereseaza mai multe pot sa caut sa iti zic. Eu ma pot interesa pentru Belgia, Olanda, Anglia si eventual o bucatica din Franta. Am prieteni la univ in Canada sau State si prin Italia. Doar sa imi spui daca te intereseaza si ce anume si dezvoltam o retea de cautare speciala .
Ema mersi mult, insa Belgia la nivel national insemana un fel de interjudeteana prin Ardeal.
Apropo fetelor, ne-a lovit azi o idee, inca nu stim daca o sa functioneze, dar e o idee. Incercam sa ne luam niste libere sa o stergem la sfarsit de sept. inceput de oct. in tara, si atunci nu mai mergem de sarbatori (ideea e sa evitam sarbatorile in ro, ca punem prea mult pe noi din cauza ca unora li greu sa priceapa ca nu putem manca peste tot de toate si cu ocazia asta putem impusca 4 zile de naster in familie - e plina familia de balante...hihihi). Daca (si cu parca s-au suit in barca) ajungem acasa, planul e sa vad (sau sa vedem) Bistrita, ca daca nu poate Cristi merg cu tata ca asta face saptamanal Bistrita, Suceava (cu aceeasi observatiune ) si Clujul pe care il facem negresit, ca daca ajungeam atunci poate ne vedem si profii de la Univ, ca de sarbatori nu stiu de ce nu prea stau prin faculta
. Hmmm, ia ziceti voi, ce dragut ar fi ?!
Am sa mai vin cu detalii in functie de cum ni se aproba zilele astea libere (ca e mai ciudat fiind inceput de an universitar, studenti la master si chestiuni din astea). Daca ajung acasa fetele din ardeal ,moldova sa isi inceapa "the wishlist" pen'ca mergem cu masina si putem duce destul de multe (sa nu fie tigari, alcool - hihihi- si electronice, oricum astea sunt mai scumpe aici).
Ana draga, La Multi ANi! fericiti si luminosi. Va rog sa ma iertati ca sunt vesnic intarziata, da' sunt mai slaba la faza asta.
La multi ani si puiutului care se sarbatoreste azi si tuturor puiutilor vostri (ca al meu inca nu exista)! Sa fie toti sanatosi si fericiti si voi la fel pe langa ei, ca-i musai!
Gata va pup, cum presupun ca azi nu mai scriu (tre' sa vibrez craniul) va doresc un uikend placut, relaxant si romantic
Esme