Buna ziua tuturor. Va deranjez si eu cu o intrebare poate mai este cineva in situatia mea. Am un baietel de 1 an si 7 luni pentru care sunt in concediu de crestere copil. Momentan sunt insarcinata cu al doilea copil
in aproape 2 luni(ar trebui sa nasc pe la inceputul lui aprilie). Dilema mea este: mai am vreun drept in ce priveste concediul de crestere copil si indemnizatie pentru al doilea copil? Va pupic dulce si multumesc anticipat.
silar si mihaita
sil
Aceeasi intrebare am lansat-o si eu pe forum, ma rog aproximativ. Daca nasti bb2 pana termini concediul 1 beneficiezi de concediu 2, dar in situatia ta nu stiu exact ce se face; cred ca tb sa mai lucrezi putin. Poate iti scrie cineva mai sigur.
Intre terminarea CIC 1 si data nasterii bb2 poti sa:
a) mergi la munca;
b) iei prenatal;
c) iei alt fel de concediu medical;
d) intri in somaj;
e) stai in concediu fara plata.
Pentru cazurile a - d, vei avea dreptul la CIC 2. Pentru cazul e) esti la limita limitei (stagiu de cotizare sau asimilat (CIC1 sau prenatal etc) 10 luni in ultimele 12 anterioare nasterii bb2).
Sanatate!
multumesc mult pt raspunsurile voastre. Cand ies din crestere copil 1 intru in prenatal pentru cel de-al doilea bebelus.
Pupici la toata lumea
sil
Rozi, in cazul in care te intorci la munca, e necesara o perioada minima?
Sau poti lucra pana intri in prenatal?
Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin
Poti lucra pana intri in prenatal, nu exista o perioada minima (in cazul CIC1 + CIC2). Ideea este sa nu ai concediu fara plata.