Indemnizatie - ce e de facut?

Indemnizatie - ce e de facut? | Autor: peanut

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in a 13-a saptamina. Ce trebuie sa fac ca sa pot primi indemnizatie? Nu am lucrat si am citit aici pe forum ca daca platesc o cotizatie la casa de pensii pot primi si eu. Trebuie platit zece luni sau sase? Daca e prea tirziu de platit ce e de facut? Am mai citit ca poate se schimba legea de la anul si cine nu a contribuit tot primeste ceva. Cind se va stii oare ce aduce noua lege? Va multumesc pentru ajutor si o zi buna la toti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

10 luni trebuie platite.in ceea ce priveste noua lege eu una nu am mai auzit nimic.sarcina usoara.

albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Pentru tine e prea tarziu ca mai poti face ceva. Dar care este situatia sotului tau? El te-ar putea "inlocui" si primi indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului,daca are un stagiu de cotizare de minimum 10 luni, anterioare datei nasterii copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Multumesc.Sotul nu e roman si nici nu a lucrat in Romania.Deci nu avem nici o sansa acolo.
Azi am fost la Casa de Pensii si mi-au confirmat si ei ca este prea tirziu pentru mine.Au mentionat de cotizatia pentru maternitate care se plateste pentru 6 luni (cam in jur de 750.000/luna) dar se primeste numai pentru 4 luni (cred ca in 1.800.000/luna) si mi-au spus ca nu se merita. Au mai mentionat si despre schimbarea legii de le 1 Ianuarie 2006 fara detalii insa.Singurul lucru pe care mi l-au putut spune a fost ca de obicei legea se schimba in rau. Acuma sa vedem ce aduce anul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kit spune:

Eu as zice sa intrebi daca nu cumva ai putea plati pt mai multe luni odata, astfel incat pana la urma sa ajungi la suma finala corespunzatoare celor 10 luni. Nu stiu daca am fost prea clara; sa zicem ca ai putea plati luna asta contributia pe 5 luni; in continuare ar mai ramane inca 5 luni de platit, in care poti da banii pe fiecare luna in parte. Stiu ca pt pensionare se poate deci, in principiu, ar trebui sa se poata si pt CIC.

ancond

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

In cazul tau nu se mai poate primi aceea indemnizatie!

Trebuie sa ai un contract incheiat cu cel putin 10 luni..adika sa nu fii insarcinata in momentul semnarii lui.

quote:
Originally posted by kit

Eu as zice sa intrebi daca nu cumva ai putea plati pt mai multe luni odata, astfel incat pana la urma sa ajungi la suma finala corespunzatoare celor 10 luni. Nu stiu daca am fost prea clara; sa zicem ca ai putea plati luna asta contributia pe 5 luni; in continuare ar mai ramane inca 5 luni de platit, in care poti da banii pe fiecare luna in parte. Stiu ca pt pensionare se poate deci, in principiu, ar trebui sa se poata si pt CIC.

ancond

nicaieri in Lume nu exista asa ceva si cred ca nici romani nu sunt chiar asa de dusi cu pluta!!!!
In Ro, sarcina se considera un risc asigurat..de aici importanta celor 10 luni.
Nu poti sa te asiguri dupa ce se produce "fapta".

..scuze daca am fost off topic dar asa aflam multe lucruri daca nu avem cunostinte de gestiunea riscului..

Alex

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza"Gabriel Garcia Marquez

Mergi la inceput