Preeclampsie si al doilea copil?
Buna seara!
Intrebarea aceasta mi-o pun de ceva vreme.
Sa va povestesc.
Am ramas insarcinata la 29 de ani. Sarcina a decurs total aiurea: fara greturi, fara pofte doar ca din a doua luna de sarcina m-am umflat ca un balon. Surprinzator tensiunea era buna 12.8 permanent.
Totusi am avut contractii aproape permanente din a sasea luna. Mi s-a recomandat diazepam si no-spa.
La 8 luni si 3 zile mi s-a rupt apa si am ajuns in urgenta la spital fara nici un fel de contractii sau dureri. Dupa consultarea de catre medici au hotarit ca trebuie sa nasc prin cezariana fiindca pierdusem tot lichidul iar medicul ginecolog mi-a zis ca nu ajungea sa atinga capul copilului si nici acesta nu se angajase pt nastere.
In acele momente tensiunea mi se ridicase la14 cu 9.Mi s-a facut cezariana si dupa ce copilul a fost scos eu am facut edeme la nivelul extremitatilor si al fetei . In afara acestui fapt tensiunea sub anestezie mi s-a ridicat la 19 cu 15.O ora stiu ca s-a luptat medicul sa ma trezeasca din anestezie . Dupa nastere organismul s-a refacut in citeva zile. Tot in citeva zile in urma medicametelor a scazut si tensiunea. Acum tensiunea o am normala ca intotdeauna 11 cu 7 .Atunci mi s-a spus ca am aceasta preeclampsie si am fost intr-un mare pericol. Nici copilul nu s-a dezvoltat prea bine. A avut 2600 g.Adevarul este ca in sarcina am fost foarte activa, nu am avut somn , mina dreapta imi amortise , degetele nu le mai simteam iar prin fata ochilor imi apareau des puncte negre si pete luminoase.
Cind am fost externata mi s-a spus ca nu pot avea un al doilea copil . Riscul este foarte mare.Am uitat sa va spun ca am nascut cind am implinit 30 de ani .
As vrea sa stiu as putea avea totusi un al doilea copil sau riscurile sunt prea mari?
Raspunsuri
alexandrina spune:
Cu o atenta monitorizare din partea medicilor teoria zice ca este posibil chiar si dupa eclampsie.
Tu te simti in stare, stiind prin ce ai trecut?
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
DARAEL spune:
Nu cred ca problema descrisa este un motiv serios pentru a nu avea inca un ingeras.
Totusi, va trebui sa ai multa grija in perioada sarcinii, sa fii urmarita cu atentie date fiind antecedentele care te baga in cadrul sarcinilor cu risc crescut.
Va trebui sa fii monitorizata atent atat pentru TA cat si pentru functia renala: sumar de urina, creatinina, proteinurie..... si toate celelalte pe care le stiu obstetricienii mai bine.
In plus, iti recomand, chiar daca nu se scrie la carte asta, Magneziu forte 1 tb / zi pana in luna a 3-a si din luna a 4-a 2 tb / zi (doza unica dimineata). O sa te ajute mult.
In plus, ulei de catina – ulei nu capsule cu ulei – 20 picaturi / zi in lunile 2, 4, 6 si 8 te vor ajuta de asemenea atat prin efectul dat de microelemente si vitamine cat si prin efectul asupra sistemului cardiovascular in special pe microcirculatie (cu imbunatatirea secundara a functiei renale !).
Multa sanatate iti doresc.
Fie ca ingerasul
care va veni sa va umple viata de bucurii ! Sa fie sanatos, cuminte, destept si baftos !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
ana maria spune:
Si eu am avut preeclampsie. (tensiune 16 cu 9 si membrane rupte la 32 s) Am nascut la 34s si bebbe este foarte bine. M-am interesat si am aflat 2 pareri: una mai veche care spune ca la a doua sarcina riscul scade si inca una mai noua conform careia exista in cointinuare risc crescut. Pe de alta parte am vazut in spital 2 mamici care faceau al doilea copil dupa o prima sarcina cu preeclampsie. Erau atent monitorizate si au dus sarcina la 38s.
Ana Maria si bebe Victor Stefan
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Lorelai spune:
cristina,
eu nu am avut preeclampsia in sarcina dar eram predispusa din cauza sarcinii gemelare. prin urmare doctorul meu m-a racolat sa particip la un studiu international care studiaza rolul vitaminelor C si E in doze mici, in sarcina, pt prevenirea preeclampsiei. daca vrei mai multe amanunte google "INTAPP" si gasesti info despre studiu, sau da-mi PM si iti dau eu amanunte.
vitaminele prenatale nu contin vit C si E. eu nu stiu daca a ajutat sa nu fac preeclampsia sau nu. stiu insa ca in unele cazuri studiile pe grupuri mici de femei au aratat ca au avut un rol.
Lorelai