CO dupa CIC??

CO dupa CIC?? | Autor: adriana_mihnea

Link direct la acest mesaj

Buna!

In noiembrie bebelul meu face 2 ani si se termina CIC. Intrebarea mea este: cat concediu de odihna am dreptul dupa CIC ca sa mai pot sta acasa cu bebe??

Unii zic ca am dreptul sa iau zilele de concediu ramase din anul in care am nascut si altii ca pot lua CO insumat din cei 2 ani in care am fost in CIC.
Eu zic ca este valabila prima varianta, dar vreau sa ma lamuresc pe deplin!

Multumesc mult,

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Super intrebare. Si pe mine ma intereseaza.....subiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Depinde de Contractul Colectiv de Munca al firmei.

De regula:
***Daca ai luat TOT concediul de odihna in anul in care ai nascut, la terminarea CIC nu mai ai dreptul la CO.

***Daca ai efectuat O PARTE din concediu in anul in care ai nascut, anul acesta ai dreptul la restul de concediu neefectuat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Deci am avut dreptate...

Imi poti da un link unde scrie asta ca sa-mi lamuresc si niste prietene?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Art. 60 alin (2)din CCM la nivel national
" Când din motive neimputabile salariatului acesta nu și-a efectuat integral concediul de odihnă pe anul în curs, restul de concediu se va acorda până la sfârșitul anului următor, în perioada solicitată de salariat"
.................................................
Art 140 alin(2)/Codul muncii
Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabilește prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă și se acordă proporțional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

ART. 141/ Codul muncii
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârșitul anului următor, tuturor salariaților care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Dar din ce mi-ai trimis nu se intelege nimic de mamele care revin din CIC sau de zilele de CO ale mamei...

Mergi la inceput