Concediu de sarcina si lehuzie

Concediu de sarcina si lehuzie | Autor: pisicut

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am nascut in data de 24.07.2005 si astazi am aflat ca indiferent de cate zile de concediu ai avut inainte de nastere, medicul de familie iti poate scrie doar 42 de zile postnatal. Din cate stiam eu concediu de sarcina si lehuzie este de 126 de zile si trebuie sa ai minim 42 de zile dupa nastere, dar poti sa le iei pe toate pana la 126 daca ai mai multe (asa era cand am intrat in concediu 13.06.2005). Stie cineva sa-mi spuna daca am dreptul la celelalte zile ramase si daca pot sa le iau (cer)?

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Cere-l!! Ai dreptul la 126 zile calendaristice in total, nu renunta la acest drept, daca ai nevoie de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

ai dreptul.

albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Am gasit unde scrie:
Ordin nr. 974 din 28/07/2004
pentru aprobarea instructiunilor privind completarea si eliberarea certificatelor de concediu medical pe baza carora se acorda indemnizatii asiguratilor din sistemul asigurarilor sociale de stat
(Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 714 din 06/08/2004)

"Asigurata care, până la data nașterii copilului, a beneficiat de concediul medical pentru sarcină pe o perioadă mai mică de 63 de zile calendaristice anterioare datei estimate a nașterii sau nu a beneficiat deloc de acest drept este îndreptățită să solicite și să beneficieze, după data nașterii copilului, de numărul de zile până la completarea celor 126 de zile calendaristice, respectiv de numărul maxim de zile prevăzut de lege. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicut spune:

Multumesc mult pentru raspuns Rozi, de la casa de asigurari am primit acelasi raspuns. Dupa 2 merg la medicul de familie sa-mi scie concediu.

Mergi la inceput