Bebelusi de mai-iunie 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns red rose spune:

size=1]Buna fetelor,
Scrieti asa de mult si va felicit. Eu va citesc aproape in intregime dar scriu mai rar, ca nu prea am timp. Asa ca sa stiti ca si red rose mai e pe aici. Baby girl, va dorim petrecere frumoasa la botez. Intre timp ne-am crestinat si noi, am facut botezul la Schitul darvari, Mara nu a zis nici pas cand a bagat-o in apa, era doar foarte mirata ca nu-i spusese nimeni ce se intampla. Hi! Hi! A scancit atunci cand citea nasa crezul, in rest i-a placut la nebunie. La restaurant am tinut-o de la inceput pana la sfarsit si a fost OK. Am postat si cateva fotografii sa ne vedeti cat am mai crescut. V-am ajuns din urma.
Am vazut ca multe dintre voi va vaitati ca bb-ii mananca mai putin decat inainte. Cred ca e o moda ca si la noi e cam la fel. Mara mananca dimineata la 7.30 180ml apoi in cursul zilei ba 150, ba 130, mai ajunge si la 180 iar, iar seara in medie 90ml. Cu toate astea doarme de la 9 seara la 7.30 dimineata fara pauza.
De ceva vreme a inceput sa fie cam nervoasa. Daca nu ii convine ceva tipa de-a binelea (fara sa planga insa). Trage niste strigaturi ca la nunta. Parca ma cearta.
De trei zile ii dau cate doua lingurite de suc, de portocale, de mar si de morcov. Voi cum ati crescut doza? Si la cat ati ajuns maxim?
[/size=1][/size=2]
Pozele Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Buna fetelor,

noi am avut o sapt foarte agitata si ciudata. nu prea a avut chef sa manance si a fost agitata. marti am ajuns cu bb la urgenta deoarece a inceput brusc sa planga si sa tipe de nu se mai oprea. nici aer numai avea timp sa traga in piept. am fugit cu ea la G Alexandrescu. destul de nasol acolo. indiferent ca esti cu un bb care tipa trebuie sa stai frumos la coada si sa astepti si iti vine randul. si erau vreao 10 copii! in sfarsit asta e! a consultat-o pediatra pe toate fetele iar verdictul a fost ca nu stie de ce tipa copilu! i-am explicat ca bb nu prea iese afara cu kk(mi-a fost frica sa nu fi facut vreo comlicatie pe la intestine) si ne-a trimis la chirurgie unde i-au facut tuseu rectal. bietul copil a inceput si mai tare sa tipe. verdict totul ok. dar de ce tipa copilu?! ne-au trimis la radiografie abdominala si au iesit gaze in burtica. dupa vreo 3 ore ne-am intors si noi acasa cu bb dormit dupa atata urlat si uda toata. culmea e ca dr chirurg ne-a zis ca putem sa o tinem pe supozitoare ca sa iasa afara fara teama de a deveni dependeta de ele. am vazut ca ati discutat despre miere. eu i-am dat, evident fara rezultat, ceai de musetel cu miere la recomandarea dr pediatru desi am citit si eu ca nu se da. in fine chestia e ca mai are fata colici si gaze dar niciodata nu a tipat saracuta asa de tare si de mult. parca o musca ceva de fund!

in rest a fost o sapt naspa!

apropo mi-a venit sotu' acasa cu o chestie !!! a auzit el ca si bb-ii trebuie spalati pe gingii cu periutele de dinti. voi ce stiti de asta?

pupici
monu si bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu stiu daca poti folosi o periuta de dinti pentru gingii, sint atit de sensibile... Doar daca exista una speciala pentru asa ceva, asa am auzit ca exista prin Germania si Japonia, eu am cautat aici si nu am gasit ceva de genul asta, toate sint de la primii dinti si apoi pe numere si cu pasta respectiva. Dar pot sa-ti spun cum am procedat eu. Pentru ca am avut si am probleme mari cu dantura, sint foarte stresata pentru cea a copiilor mei. Asa ca, tot citind si intrebind in stinga si dreapta, am hotarit sa nu le mai dau fluor (desi Agatei i-am dat pina la doi ani), dar sa am grija de igiena guritei lor. Pina i-au iesit dintii Agatei, am sters-o de citeva ori pe zi, dupa mese, cu un tampon steril si cu apa calduta. L-am infasurat pe un deget si am sters bine limba si gingiile, schimbind de doua-trei ori pansamentul. Am transformat asta intr-o joaca (cind a mai crescut ii spuneam doctor-degetel, prieten cu degetica si la sfirsit ii faceam cu carioca ochi, nas si gura), ca sa nu stresez copilul si am facut bine pentru ca Agata imi aduce ea aminte ca nu am spalat-o pe dinti, nu vrea sa se culce daca nu e spalata. Am continuat cu acest gen de spalatura pina pe la 18 luni, cind a avut gurita plina de dinti. Abia atunci i-am introdus periuta si pasta de dinti, la sfatul dentistului pediatru, care mi-a spus ca mai bine un pic mai tirziu decit sa chinuim copilul si sa fuga de spalat pe dinti. O spal de doua ori pe dinti, dimineata si seara, la ultima spalare folosesc si ata dentara, o las pe ea intii sa se spele () si apoi o iau eu la frecat ca pe cai. Mai folosesc si acum tampoane sterile, pe care le moi in apa de gura (mi-e frica sa-i dau sa se clateasca ca sa nu o inghita), ca sa ii sterg gingiile din cind in cind. Si tot de atunci merge regulat, din sase in sase luni, la dentist, dar pina acum nu a fost nevoie nici macar sa-i curete dintii, sint atit de frumosi, albi si curati, iar gingiile roz bon-bon. Cind a fost bolnava si nu am vrut sa o chinui prea mult cu spalatul pe dinti, ca avea si asa gitul rosu si o durea tare de tot, am vazut diferenta: dintii se ingalbenisera, gingiile nu mai erau asa de rozulii, deci eu cred ca e bine ce fac. Sper sa-ti fi fost de folos. Va pup pe toate! Baita si distractie placuta pe la botezuri!

Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

La multi ani! Maria Cristina (Micorint), Bianca (Mercedes) si Catalin (Aurasa) sa cresteti mari, voiosi si sanatosi!

Monu - probabil ca pe cand eram si noi bb parintii ne dadeau miere sub diferite combinatii, eu stiu?, dar in ultimii 30 de ani si medicina ca si alte domenii au facut progrese. Ma mir ca un dr. pediatru a putut sa-ti recomande ceai cu miere pt. facut kk, sunt si alte metode pt. asta. E in varsta tare pediatra?
Cu spitalele ce sa zic, la noi ca la nimeni! Imi pare rau ca Alexia a trecut prin asa ceva, imi inchipui cat o fi suferit saracuta, dar iar revin la ideea cum a putut medic pediatru fiind, sa spuna ca nu stie ce are copilul. E adevarat ca bb nu spun sus si tare ce-i dor, dar medicii au atata experienta, s-au scris "n" tratate de specialtate, nu te faci pediatru daca mergi pe bajbaite, mai ales ca verdictul a fost ok. Atata au chinuit-o, auzi tu, tuseu rectal, dar un supozitor nu era mai simplu? Nu stiu ce sa zic, dar categoria bb e chiar una speciala, unde nu ar tb sa stai la coada nicaieri, eu intotdeauna cand vedeam la vreo coada o mami cu bb o pofteam urgent in fata, chiar daca altii strimbau din nas. Indiferent ce esti, indiferent unde esti bb ar tb sa aiba prioritate, doar ei nu stiu ce-i aia rabadare.
Cred si eu ca v-a speriat bebelina cu atatea plansete, iar voi v-ati asteptat, ca parinti, sa fiti luminati de ilustri doctori si cand colo stai la cozi si dat din colt in colt ca nu stii ce are, m-a revoltat tevatura voastra prin spital cu statul la ditamai coada.
E Romania cea frumoasa in care traim!
Iar referitor la spalat gingii subscriu la ce a zis Nelia, mi se pare cam devreme pt. periuta, dar ar fi suficient stersul gingiilor, asa am procedat si eu, dar cine stie ce inventie a mai aparut si habar n-aveam.
Sanatate multa si zile usoare!

Petrecere frumoasa pt. cele care astazi isi crestineaza (crestinizeaza?!) bb - Olga, Babygirl

Beatrice si Bianca mi-a facut ieri o criza de urlete cu lacrimi pana la urechi, dar am banuit ca oboseala si-a spus cuvantul. Am plimbat-o vreo 3 h pe afara si la BV s-a lasat ieri un frig de mama-mama. Am pus-o in patic si am auzit-o ca scanceste ea pe acolo, dar sunase telefonul intre timp si ma parlamentam cu socru-meu in ideea sa-l conving sa nu dea duminica pe la mine ca nu am nevoie sa ma ajute sa merg la biserica sa-mi impartasesc fata, la o sapt. dupa botez. I-am spus clar si raspicat ca ma descurc singura, si vad eu daca ma duc, cand ma duc si la ce biserica ma duc. I-am zis ca a inceput fata sa tipe ca nu dau pe la ea, iar el desteptu' lu' peste imi spune s-o las si sa urle ca face plamanii buni si s-o auda si vecinii sa stie ca e un bb in bloc. Ei, astea mi-au pus capac si l-am repezit cu un telefon in nas, ca Bianca urla de mama focului, degeaba am luat-o in brate si i-am cantat, am plimbat-o, i-am vorbit, se oprea si dintr-o data i se duceau colturile buzei in jos si o punea iar de-un plans. Dupa vreo 15 minute dadea semne ca i se inchid obloanele si intr-un final a adormit, dar si in somn mai tragea cate-un oftat, semn ca tare suparata a mai fost pe masa ca nu a reactionat imediat ce ea a cerut, tb. sa fie suparata pe bunicu-sau.
Scuze ca m-am lungit cu povestea.

O zi usoara cu bb cuminti si mancaciosi!

Eli cu Bianca & Andreas si Botezul 27.08.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Red rose - tocmai ti-am admirat-o pe Mara, dulcica foc, mai ales cu freza ei motata, asa a avut si Bianca mea un mot pana i l-a ajustat dom'parinte la botez.
Tu nici nu zici ca ai nascut, arati f. bine in rochia rosie.

Eli cu Bianca & Andreas si Botezul 27.08.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Nelia, de ce zici tu ca ai renuntat sa ii mai dai fluor? Ce ai auzit despre el? Ca eu m-am minunat cand am auzit ca este cancerigen! Noua , aici, ne recomanda pediatrii zymafluor sau fluor-vigantoletten pana la 1.5 ani si apoi in lunile cu r. Eu o sterg pe Cristina din cand in cand pe gingii cu glicerina boraxata in care am dizolvat stamicin pentru ca mai are uneori alb pe limbuta si mi-a zis pediatra ca poate sa faca candidoza.
Intreba cineva unde sunt celelalte mamici. Maria Munteanu, mamica gemenilor, am vazut ca este activa la subiectele cu gemeni. Simonaeus stiu ca avea net numai la serviciu. probabil ca si celelalte mamici la fel.

Week-end linistit va doresc

Laura si bebe Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Red Rose, referitor la suc eu am procedat in felul urmator,am inceput cu morcovul, cate o lingurita apoi doua si asa mai departe pana am ajuns la 30 ml,dupa care am introdus marul galben(este mai dulce)si la fel cate o lingurita(nu i l-am combinat cu morcovul ca sa vad daca-i place)si la fel am ajuns la 30ml mar si 30 ml morcov si al treilea fruct piersica(nu i-am bagat portocala ca sa mai prind sezonul piersicilor si am gasit niste nectarine foarte dulci)si la fel am ajuns la 30 ml piersica si cu celelalte cantitati in total 90 ml suc , ar fi trebuit ca pasul urmator sa introduc portocala dar nu am facut-o in schimb am marit cantitatea celorlalte adica cate 40 ml din fiecare si deci bebelina mea bea acum cate 120 ml suc in fiecare zi si ii place la nebunie, chiar trage pana la ultima picatura si tot mai vrea dar m-am limitat la cantitatea asta ca sa nu faca vreo entorocolita.La interval de 1-2 h ii dau portia de lapte. La inceput ma gandeam sa nu se amestece in burtica ei sucul cu laptele si sa-i creeze gaze dar asistenta mi-a spus(doctorita noastra este in concediu) ca nu este nici o problema.
Astept sa vina doctorita si sa-mi spuna la ce cantitate de suc pot sa ma limitez.
Vorbeam cu niste vecine care au copii deja marisori 8-9 ani si una dintre ele imi spunea ca ea i-a dat baietelului ei de la 3 luni fasole si varza,nu imi venea sa cred, incercam sa-i explic ca nu este bine pentru stomacul bebelusului si ea totusi ma incuraja sa-i dau asa ceva.Alta ii daduse de la o luna supa(de fapt doar sucul de la supa )si imi spuneau , nu vezi ca baietii nostri nu au patit nimic .Nu-mi venea sa cred ce auzeam din gura lor si ele erau tare mandre de ce facusera.

Chestia cu uleiul sa-l duci de acasa la botez nu am stiut-o dar nici nu ne-a cerut.Am mai auzit ca la alte botezuri le-au pus bebeilor parutul intr-un plic si i l-au dat ca amintire, noua nu ne-a facut asta dar nici nu avea ce sa ne dea(2-3 fire) si la aglomeratia care era la botezul noastru(am fost o serie de 5 copii) cred ca nu au mai avut timp de lucrul asta.

La cat timp dupa botez trebuie sa impartasim bebelusul, aveti idee?
Aseara i-am facut si eu baie in cadita cu multa apa, a fost incantata zici ca era o broscuta si cu toate ca stiam de la voi ca este posibil sa mai ia cate o gura de apa s-a intamplat si la noi, cred ca i-a intrat pe nasuc si imi era teama sa nu prinda frica de apa dar dupa ce si-a revenit am continuat baita in liniste si cu mare interes din partea ei, si-a mai spalat si ea nasucul, asta este se mai se mai intampla.

corni si bebe(Timeea)11 May 2005
poze Botez Timeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Neatza!

Hai să trecem la urat... Deci astăzi 3.09 îi sărbătorim pe: MARIA CRISTINA (Micorint); CĂTĂLIN (Aurasa) si BIANCA (Mercedes). LA MULTI ANI PUIUTILOR!

Elisor, mai se poate să fie de la oboseală că eu asta am remarcat la Alex. Cand este foarte obosit nu poate adormi si plânge cu lacrimi de crocodil. Cred că si nouă ni se întâmplă uneori să nu putem adormi de atâta oboseală. Cel putin mie, da!
Redrose, să-ti trăiască crestina. Să stii ca venim în petit mămicule, că nu se mai poate...
Laura, măi nouă ăstia aici nu ne-au dat nici flour si nici nu mi-a zis că ar trebui să-l spăl pe gingii. Or fi danezii mai împutiti si ăstia nu fac asa ceva copiilor. Ia, las' că întreb eu pediatra mea cand ajung acasă în Bucuresti, păi ce inseamnă asta... Auzi, si al meu are uneori limba albă dar asistenta mi-a zis că e de la lăptic că trage repede, mult si des.

E, cum ma asteptam Alex nu a mai iesit ieri pentru ca nu i-am mai dat suc de mere, pentru ca ma speriasem de firicelele alea din kk cand aparusera si care defapt erau de la pulpa de piersica. Astazi ii dau din nou marut!

Mami de Alex mâncăcios

Pozici ; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex si Evolutia lui Alex

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

RedRose, felicitari pentru botezul micutei Mara! Am senzatia ca nasa fetitei este o doamna de la mine de la servici. O cheama cumva Aneta P.?

Adina, tinem pumnii sa iasa totul bine, stiu ca esti emotionata! De-abia astept sa va vad pozele.

A inceput sa se lase rece seara acum cind ne plimbam pe afara. Vine toamna! Azi mergem sa vedem ce hainute sa-i mai cumparam lui Andrei, mai grosute, ca avem doar de vara. Sper ca la Baby Expo sa-i gasesc eventual ceva hainute de iarna. Poate si jucarii. Imi aduc aminte ce burtoasa eram la Baby Expo cel din primavara si cum ma uitam la toti bebicii din jur

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

M-ai facut sa rad, Beatrice! Poate sunt mai avansati chiar; ca si au am auzit la o prietena din Anglia ca nu se da fluor. Cat despre spalatul pe gingii....sa asteptam si alte pareri. Oricum, am ajuns la concluzia ca daca o sa consulti 10 pediatri, o sa ai 10 pareri, daca nu 20
Andreea, Gabizam voi dati la bb si altceva in afara de lapte? Nu varza si fasole ci ceai sau apa? Eu nu ii dadeam, dar intr-o seara cand plangea de mama focului si nu o puteam linisti nicicum, i-am pus mana pe fontanela si era asa de deprimata ca m-am speriat. Si de atunci ii fac ceai de tei ca este si calmant si ii dau care 2-3 lingurite la jumatatea perioadei dintre mese sau cand se trezeste.
Soacra mea care are 65 de ani si este medic de medicina generala ma invata sa ii dau fetitei incepand de la 2 luni si jumatate suc de portocale cu lingurita. Bineinteles ca nu ii dau, dar v-am zis ca sa vedeti cum a evoluat/involuat conceptul hranirii bebelusilor.

Laura si bebe Cristina

Mergi la inceput