Copilasi martie-aprilie 2004 (66)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

neata si La multi ani Luara!!! Si la multi ani si sotului, ca acum am vazut ca ieri a fost ziua lui!

Fetelor, daca e cineva prin zona, am si eu nevoie urgent de ajutor. Malina e-n plina eruptie dentara, pe langa 4 masele am impresia ca-i mai ies si vreo 2 canini. Plus o afta care cred ca a luat-o de la verisoara-sa cand am fost la braila (eu zic una, dar e posibil sa mai fie si altele ca-mi tot arata buba sub limbuta). Asa ca toate astea adunate...va dati seama ce iese....de cand am venit din concediu doar nopti nedormite, febra mare (39.7, 39.4, 38.1, acum cred ca n-am mai trecut de 38 ca deja am ajuns la antibiotice) mai are si ceva rosu in gat daca nu cumva o fi o infectie urinara, am fost ieri cu ea la medic si-a zis ca e posibil si a doua varianta pentru ca are momente cand se opreste din joaca si ramane nemiscata, gaditoare ziceam eu, insa doctorita a zis ca din cauza ca poarta pampers nu avem cum sa ne dam seama cat de des si de mult face pipi si ca-i posibil de-asta sa se opreasca, sa faca sau macar sa incerce sa faca pipi) urletele la greu si de ieri vad ca nici nu mai vrea sa manance. In fine, toate ca toate, cu nesomnul si plansul o mai ducem cumva, cu plimbat in brate, cu joaca non-stop, insa nu mai stiu ce sa ma fac cu mancatul. mai ales ca ii e foame, striga papa papa dar nu vrea (de fapt nu poate) sa manance. Asa ca dati-mi si mie idei urgent de ce-as putea sa-i dau sa pape, nici macar laptele nu-l bea (cred ca din cauza ca tre sa-l suga din biberon si nu poate, pentru ca n-a mai pus gura nici pe suzeta in ultima vreme). Ce mancaruri as putea sa-i dau, cat mai usoare, cum sa i le dau, mai calzi, mai reci?! In maxim o ora se intoarce de la plimbare....urgent...dati-mi o idee, ce-as putea sa-i dau sa manance?

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Am scris un mesaj luuuuung, dar vad ca nu a aparut. Pe ce-oi fi apasat oare ????

Va multumesc din suflet pentru urari ! Sa dea Domnul sa se indeplineasca toate urarile voastra de bine, pe care vi le doresc si voua ! Sa fim impreuna pana la adanci batraneti , Bebe !
Hana, ca intotdeauna nu ai uitat ! Da azi Daria face un si jumatate ! Suntem cu totii sarbatoriti in aceste doua zile !

Am prajituri si bomboane, cafea si tigari, si o sticla de gin , hai veniti cu toatele sa sarbatorim !

Mickyyy, pediatra mi-a spus ( de fapt era pt un copil mai mic ca Daria ) ca putem sa-i dam deja pentru afte cu glicerina boraxata sau ( asa spun colegele ca ar fi dezinfectant ) albastrul de metil. Cica le calmeaza durerile imediat ! Mancarea cred ca trebuie data mai rece dar ce anume nu stiu. Ceva lichid, o supa nu ciorbita sa n-o usture de la bors gurita. Sanatate multa ! Si tine-ne la curent te rog !

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Laura, deja i-am dat cu glicerina boraxata cu propolis, si vad ca s-au mai ameliorat, ba chiar ieri la control pediatra zicea ca au disparut, desi cand am ajuns acasa si am reusit sa-i studiez cu atentie limbuta inca le avea acolo. Insa nu mai suporta nimic, de unde in prima zi sugea singura din tubul de glicerina, acum sa nu il mai vada la fata. Nici calgel, nici tantum verde, nici antitermicele si nici antibioticul nu vrea sa le mai ia, i le dau mai mult cu forta.
Vad ca a mancat cateva lingurite de cereale cu lapte inainte de culcare, o sa incerc sa-i mai dau si cand se trezeste, macar atat daca altceva refuza.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Mikyy,si Vlad plange din cauza unei maselute,dar laptele il poate manca pentru i-l dau cu paiul.Azi a mancat si ciorbita pe care iar i-am pasat-o fin ca sa nu mestece.In ceea ce priveste infectia urinmara si regimul alimentar,am o carte care spune ca nu trebuie sa-i dai sare cateva zile,sau mai putina decat de obicei,se evita excesul de glucide,se reduc partial substantele proteice(lapte ,ou,carne),fara citrice.Se da lichide dulci,ceaiuri,suc de fructe,si acestea in cantitati nu prea mari.Acest fel de alimentatie dureza 2-3 zile.Apoi se introduc treptat alimente pe baza de cereale(orez,paste fainoase,gris...)si zarzavaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Salutari din nou

pentru vladhana as raspunde...eu de aia v-am intrebat daca mai dati vitamine pe la copilashi... ca si al meu a avut probleme cu asimilarea calciului si a vit. D.
Noi am luat o doza "shoc" pe la 7 luni .. vreo luna jumate de calciu si vreo 4 pic vit D. Intre timp problema s-a rezolvat... dar eu tot ii mai dau 1 data pe luna 10 zile de calciu si permanent 4 pic/vitD
Desi, recunosc, mai sunt zile in care uit de vit D... asta este...a fost oricum vara, a avut destul soare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alona spune:

La multi ani Laura!
Sa fii fericita si iubita si tot ce-ti doresti tu!
Fetelor , va rog spuneti-mi daca se vad pozele, ca eu cind dau click pe link nu se vad si acum le-am trimis la cineva care zice ca le vede.

Anca, mamica de Thea si Vlad

"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Miky, daca sunteti tot asa, incearca sa-i dai zeama de la supa de pui, cu paiul. Si sa fie calduta spre rece. Poate ca primeste. Trebuie sa treaca si afta, de la ea probabil ca nu maninca. Dar ce e cu febra? Asa mare la eruptie?

Cu vigantolul m-am linistit. Deci si voi le dati 4 picaturi. Am vazut ca multa lume da calciu in lunile cu r...Eu nu i-am dat decit o data cind avea trei luni ca avea capul moale (mai bine decit tare de cap :-). Totusi, i-am facut curent brinza calcica, se pune, nu?

La noi ploua, ioana nu rateaza nici o balta...Voi stiti de unde se cumpara cizmulite de cauciuc? Sa-i iau dom`le si sa stea in balta cit vrea.

gabi si ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Uraaaaaaa! A iesit a doua maseluta.Azi si-a revenit si cu mancarea si nici nu a mai plans.Taica-sau s-a uitat in gurita lui si spune ca e umflata gingia si la cele de jos.Dar cred ca mai dureaza un pic pana ies.Sper.
Denis,eu am urmat toata schema de doze shoc,adica 2/4/6/9/12 si urmeaza peste doua saptamani cea de la 18.Nu mai zic ca din decembrie ii dau si vigantol.Cam din martie doctorita mi-a spus sa-i dau 5 picaturi.Calciu i-am dat 10 zile la fiecare etapa a schemei,si doua luni Vi-sol,pana i-a iesit o eruptie pe fata.Acum doua saptamani i-am dat Cipcal.Mananca lapte in jur de 600 ml pe zi + branza calcica si iaurt.I-am facut calcemia si i-a iesit 4,5,adica la limita inferioara,si ortopedul mi-a spus ca un calcai deviaza spre exterior si ca s-ar datora lipsei de calciu.Eu nu mai stiu unde am gresit si ce sa fac sa remediez situatia.Am fost la doctorita lui si i-am povestit tot dar era asa de senina...Pe mine ma ingrijoreaza,e baietel,creste inalt si are nevoie de oase puternice.Ajunsesem sa cred ca sunt prea obsedata de sanatatea lui,dar cred ca asa trebuie sa se comporte orice parinte responsabil.Acum m-am mai linistit cand vad ca sunt si rezultate.
Vitamine nu i-am dat in afara de ce am scris,dar i-am dat f.multe fructe,ceaiuri,suc de fructe si legume,compoturi.Bucuria mea e ca pana acum nu prea a fost bolnavior,o data pe an si in rest ii mai curge nasul.Tu i-ai facut analize? Cum ti-ai dat seama ca nu asimileaza si cum ai aflat ca s-a rezolvat?

Mergi la inceput

am scris cu pofta un mesaj care nu s-a postat...
ziceam lui Miky sa incerce supita data cu paiul
in plus, m-am linistit cu vigantolul, deci nu-i dau mult 4 picaturi...calciu nu-i dau, fac insa curent brinza calcica
intrebare: de unde se cumpara cizmulite de cauciuc (pt ioana, fireste), sa-i iau si s-o las in balti cit pofteste ( o las si acu, dar tre s-o schimb de ghete si sosete.
sper sa se scrie
gabi si ioana

Mergi la inceput

iertati-ma pt miopie...
gabi

Mergi la inceput