Programatori, informaticieni-mamici sau ne-mamici!

Programatori, informaticieni-mamici sau ne-mamici! | Autor: dia_codat

Link direct la acest mesaj

Suntem atitea mamici sau ne-mamici informaticience incit m-am gindit sa deschidem si noi un subiect al nostru.

Haideti sa ne prezentam si apoi sa ne spunem offul.

Sunteti multumite de viata profesionala?
Va considerati "in pas" cu noile limbaje de programare?
Lucrati de mai multi ani cu un anumit limbaj de progr si simtit ca va plafonati?
V-ar place sa va schimbati domeniul informatic ? (de ex sunteti programator in C++ dar ati vrea sa fiti administrator de retea)

Si de ce nu : Haideti sa ne ajutam !

Invatati Java , Oracle, PHP, MySQL, etc.. nu stiti si nu va iese ceva?
Poate una din noi va putea sa va ajute.

Va astept la povesti !

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Dia draga,

"Suntem atitea", dar vad ca e cam liniste pe aici. Hai ca-ti raspund eu, intre doua greturi (cauzate de sarcina, sa nu intelegi gresit)

Eu sunt web designer, deci ma ocup mai mult cu HTML, dar destul de des si cu ASP si JavaScript. In pas n-am cum sa zic ca nu-s, imi place ceea ce fac, iar internetul ofera atitea informatii, incit e greu sa ramii in urma din alte motive decit cele legate de lipsa de timp/lene

Culmea, cind am fost angajata, am crezut ca o sa fac mai mult design decit programare, da' se pare ca am luat teapa :))) Oricum, admit ca imi place si programarea, au fost momente cind as fi lasat naibii Photoshop-ul cu mare drag (deh, criza de idei, lipsa de chef... e mai usor sa stii sintaxe, pe-alea nu tre sa le inventezi tu, pe cind designul... e alta mincare de peste :))

Eu n-o sa intru prea des pe-aici, dar promit sa arunc un ochi cind mai am timp (si ma simt si bine).

Se mareste clanul :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Buna fetelor. Eu sint programator C++ in principal dar lucrez cu html, XML, asp, javascript, vbscript si cum sa va spun am facut atitea la viata mea incit am ajuns la concluzia ca pot sa "pick" up orice limbaj in a snap.... Ba chair am facut si website-uri pt. small business in timpul liber. Dar ce n-am facut... baze de date, stored procedures, Oracle, graphics, am creat ActiveX you name it. Dar am 40 ani dragilor...si m-am plictisit sa fiu programator. As face altceva, as deschide businessul meu. Mi-a ajuns. E monoton si sint satula de office politics. Simt ca nu mai e ce a fost in anii 90 cind schimbam slujbele ca pe ciorapi.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna fetelor,

Sa ma prezint si eu daca tot am deschis acest subiect.

Sunt informaticean dar nu lucrez ca programator ci lucrez in invatamintul superior.

Am predat pina acum eternul Pascal, Java, Retele, Baze de date.

Deocamdata sunt in concediu de cresterea copilului , timp in care imi fac si teza de doctorat in Franta.
Cam greu cu doi copii mici dar o scot eu la capat cumva.

Imi place ceea ce fac, asta am vrut dintotdeauna sa fiu: profesoara dar inca am dubii cu privire la viata materiala care ma asteapta la intoarcerea acasa si ma gindesc daca nu voi renunta la profesorat ca sa ma angajez ca programator intr-o firma.

Oi trai si oi vedea

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Excelent, Diana ca ai desachis subiectul.

Eu am fost inginer info o vreme si apoi am revenit in invatamintul superior. Sunt cum spune Adrienne, capabila sa invat rapid orice chestie, cam superficial intii si apoi daca programez destul de bine.
Ca inginer am fost destul de uimita la inceput de cum merge treaba, dar mi-a placut foarte mult.
Acum in curs mi se intimpla sa le mai povestec cite ceva din viata mea de programator si la studenti le place. In rest viteza cu care se schimba lucrurile e destul de relativa : foarte repede sau foarte incet sau previzibil, depinde in ce punct de situezi.

Acum programez mai mult ocazional si mai ales, le corectez studentilor programele si asta e sport citeodata !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

hop si eu. 27 ani, programator Java (J2EE, JSP, SErvlets, Applets, servere de Aplicatie). Si alete alea. Acu sunt cam ocupata, asa ca vb mai incolo.
Mamica de Danutz de un an si 5 luni.
Astept sa se ingroase randurile

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Buna! Si eu pe aici. Am 37 de ani.
De cind am terminat facultatea am lucrat cu mai multe limbaje de programare dar in ultimii ani m-am oprit la Delphi si SQL. Pentru cunostintele mele mi-am bagat putin nasul si in html dar nu am mers mai departe de a-mi face o paginuta de web personala.
Lucrez in domeniul controlului de trafic aerian si nu neaparat programarea in sine imi place foarte mult cit mai ales proiectele la care lucrez si specificul acesta de aviatie.
Acum sint acasa cu bebelusul meu de 3 luni, deja mi se pare ca m-am rupt putin de munca mea, dar sper sa nu uit tot pina ma intorc la birou.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

AM uitat sa adaug la lista mea ca programez COM zilnic si ca in general am mai toate skills care se cauta la ora actuala mai putin java sau C#. Acum invat java in timpul meu liber dar e usor pt. ca e f. asemanator cu C++. Consider ca e f. important pt. un programator sa fie up-to-date cu ce se cere/foloseste pe piata la fel cum medicii trebuie sa invete tot timpul despre noi tratamente si medicamente ce apar. Cit despre sfaturi si probleme tehnice nu cred ca e cazul sa le spunem aici pt. ca sintem prea putine. Va recomand cu caldura un site excelent total dedicat programatorilor: http://www.codeguru.compozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Draga mea daca tot ai deschis subiectul hai sa va intreb: cit de usor isi poate gasi un programator job in tara in care sinteti? Cineva spunea aici pe forum ca sora ei, proaspat absolventa de Automatica si-a gasit job in Buc cu 500 sau 600 euro (oficial numai 200, restukl la negru). Bine nu intreb entry level ci sa zicem pt. cineva cu 5 ani vechime. Si cam care ar fi salariile...pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

In Franta e destul de variabil : in functie de cum te cheama, ce scoala ai facut inainte daca esti incepator, dupa 5 ani e tot in functie de scoala pe care ai facut-o si ce stii face. Salariile pentru cei cu minim 5 ani de experienta sunt intre 22.000 si 50.000 euro pe an. (banii luati in mina sunt altceva). La Paris sunt salariile ceva mai mari ca in provincie.

Intrebare : am primit un proiect in C#. Cu ce as putea sa-l citesc (compilez) fara prea mari eforturi ?

Mik.

Mergi la inceput

Salariile aici sint ceva mai maricele, dar depinde mult de la oras la oras, si de experienta. Cit priveste proiectul in C# I have no clue. Nu folsesc C#. Intra totusi pe codeguru si intreaba acolo. vei gasi zeci si sute de utilizatori C# gata sa te ajute... E un fel de desprecopii.co dar numai despre programare :-) Intotdeauna am gasit ajutor acolo. Lume extrem de amabila.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput