faliment firma
Cand o firma intra in incapacitate de plata se considera faliment?Cum se platesc totusi datoriile care raman in urma?Cele catre finante,angajati...samd...?!
Miha
si
Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Raspunsuri
nastasie spune:
eu asa stiam.cred ca din vanzarea bunurilor firmei,a mijloacelor fixe, daca firma are.
albumul meu
ziua marinei
adriana&
razvan 01.11.2004
mariussimiuc spune:
Firma isi are sediul social in apartamentul administratorului,dar bunurile care sunt in acel apartament nu sunt trecute in actele contabile.Se pot confisca?Adica pot veni si pune sechestru pe bunurile din apartament?Sau pe apartamentul in sine?
Miha
si
Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
nastasie spune:
nu cred,din moment ce nu sunt trecute ca bunuri apartinand firmei.
albumul meu
ziua marinei
adriana&
razvan 01.11.2004
Darria spune:
quote:
Initial creeata de mariussimiuc
Cand o firma intra in incapacitate de plata se considera faliment?
Nu. Falimentul este doar atunci cand creditorii solicita lichidarea societatii si doar in urma unei hotarari judecatoresti.
Dupa lichidarea firmei finantele se pot indrepta si importiva actionarilor pt. recuperarea creantelor.
Daca nu are actionari - impotriva asociatului unic si pot actiona(finantele) asupra bunurilor personale: apartament, masina, etc...
In cazul in care nu are nici un bun .... nimic
Finantele si celelalte institutii ale statului sunt creditori chirogfrafari - recupereaza pana se indestuleaza creanta si apoi ce ramane se imparte la restul creditorilor.
Salariatii: din pacate raman cei mai pagubiti - ar trebui sa se adreseze instantei, sa participe la lichidarea firmei, etc.... si se lasa pagubasi.
Tara
idei nunta
nunta
Rozi spune:
quote:
Originally posted by Darria
[...] pot actiona (finantele) asupra bunurilor personale: apartament, masina, etc...
Din cate stiam eu asta depinde de forma de organizare a societatii comerciale. Daca e SRL = societate cu raspundere limitata - atunci raspunderea se limiteaza la activele societatii, nu si la bunurile personale ale asociatilor.