PRENATAL sau CENTRUM?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Draga Ginna, daca dupa primele analize, dr.considera ca ai nevoie de suplimente de vitamine/minerale, ia, dar daca analizele sint OK, o alimentatie echilibrata este suficienta ca bb sa aibe tot ce-i trebuie. Deasemenea nu vad rostul repetitiilor analizelor in fiecare trimestru, mie mi-au facut la inceput sa vada cum stau cu imunitatea la diverse boli, sa detecteze eventuale carente de vit/minerale si atit! Am mai facut o analiza pe la 7 luni sa vada cum stau cu glicemia si in rest au "cercetat" urina la fiecare vizita lunara, tensiunea, greutatea si atit! Nu m-au chinuit cu atitea "donatii" de singe! Au considerat ca din ce le povesteam eu ca am un regim de viata echilibrat si gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Draga Gina, NU LUA PRENATAL!!! Ai grija sa ai o dieta echilibrata si nu le lua. Eu am luat si prost am facut! In primele trei luni de sarcina am pus 10 kg! Si culmea, varsam toata ziua! Am plecat de la 51 kg/1,64m. Apoi am facut o pauza de doua luni in care n-am mai pus pe mine nimic. Dupa aceea m-au apucat mustrarile de constiinta: "daca nu e bine pentru bebe?" si am inceput sa le iau din nou. Urmarea: la sfarsitul sarcinii aveam 27kg peste greutatea mea. In salonul de la maternitate toate mamicile care luasera prenatal aveau aceeasi problema: greutatea(de la 20kg in sus). Cele care intrerupsesera prenatalul aveau doar vreo 15 kg peste. Si acum ma lupt cu inca vreo 10 kg. Eventual vorbeste cu medicul doar pentru suplimente de fier si calciu. Sarcina usoara.
Claudia si Alex(4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Draga Ginna
Eu am luat PRENATAL din luna 3 de sarcina si inca cateva saptamani dupa ce am nascut.
Pe toata perioada sarcinii am luat 10 kilograme , am mancat normal fara nici un fel de restrictie desi DR. mi-a zis sa nu mai mananc absolut deloc paine ca bat suta de kg.
In concluzie , depinde de organismul fiecaruia cat se ingrasa.
SANATATE MULTA si NASTERE usoara
CRISTINA si CRISTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Ce bine ca ai adus in discutie subiectul asta.Aici in JApan nu se recomanda vitamine la gravide nici macar acid folic carea am inteles ca se absoarbe mai bine sintetic decit natural.Eu i-am spus sorei mele sa-mi trimita niste prenatale si dupa ce am citit citeva raspusnuri la subiectul tau nici nu mai sunt sigura daca vreau sa le mai iau.DAca intreb doctorul o sa-mi zica sa nu le mai iau sigur, asa ca renunt direct.Nu imi e frica ca ma ingras, ca sigur nu o sa reusesc asta ,important e sa nu exagerez cu vitaminele daca nu am nevoie.MA gindeam sa iau totusi ,acidul folic care am inteles ca este de o necestitate" maxima" pentru organism cu toate ca ar fi trebuit sa-l iau in primul trimestru(acum tr.3).M-am lungit cam mult.NAstere usoara!

Lidia si DAvid D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Eu am luat PRENATAL din luna a 4-a pana in luna a 9-a. Nu m-am ingrasat decat 12 kg, am mancat echilibrat...
Iar analizele mi le faceam la fiecare 2 luni, de ma saturasem cate intepaturi aveam in vena. Deoarece cotizam cu generozitate la medicul de familie, acesta, probabil pentru a se recompensa, imi prescria analize. Care au fost gratuite pe toata perioada sarccini. Nu a trebuit sa platesc decat anumite teste (listerioza, toxoplazmoza) care nu erau decontate de Casa de Asigurari.
Dar acum cred ca s-a schimbat sistemul. Mai bine zis s-a deteriorat, pt ca am cerut o trimitere pentru analize si m-a sfatuit medicul sa mi le platesc, pt ca exista un plafon de pacienti carora li se deconteaza anlizele, restul trebuie sa astepte pana luna viitoare. Ti se face scarba, avand in vedere ca eu platesc extraordinar de mult din salariu la Fondul de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2002 spune:

Buna!
Iti raspund si eu dandu-ti un sfat, dar fa ce iti va spune doctorul, eventual mai consulta unul.
Prenatal Your Life sunt f.bune, insa nu contin Fe prea mult. Ptr Fe ia Tardyferon-special ptr gravidute.
Eu am luat Your Life Prenatal din saptamana a -8-a de sarcina si nu am luat in greutat decat 15-17 kg, stai linistita dai jos cum ai zice peste dupa aceea....sa vezi daca ai sa si alaptezi nici nu va fi nevoie sa tii cura de slabire! Iar ptr Fe am luat Tardyferon in ultima luna de sarcina, toate cu indicatia doctorului.
Sanatate!

Iuliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

din luna a IV a pana in a IX a am luat Cal-C-Vita si Tardyferon Fol, dar cu ultimile nu ma intelegeam deloc !!!(aveam dureri cumplite de stomac si arsuri).Acum sunt in luna a IX a si iau Prenatal cu care vad ca ma "inteleg".

ariel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Chiar daca a trecut ceva tip de cand a fost postat subiectul, Va raspund si eu> eu am luat Prenatal Vitrum de 100 pastile din luna a 3-a si pana la sfarist plus inca 2 tuburi in timpul alaptarii, adica 3 luni am luat, apoi am facut o pauza si cand am vazut ca raman fara par si fara unghii, am mai luat 3 luni.
In timpul sarcinii am luat 12 kg, dupa nastere am slabit, apoi am mai pus vreo 3 kg pe mine, acum, dupa ce am intarcat puiu, am 4 kg in plus fata de cat aveam inainte de sarcina. Nu am avut niciodata problema cu hemoglobina scazuta sau de alt gen, fara vome, ameteli, contractii etc. - am nascut la 41 saptamani incheiata si tot prin stimulare.

Concluzie> fiecare organism cu specifica lui. Unuia ii convine Prenatalul, altuia - nu. Cert e ca Prenatalul este special indicat pt gravidute, in schimb, Centrum - sunt universale.

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput