Din Republica Moldova cine mai e?(partea 7)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
LiliaToma spune:
BIne ai venit, TRIN!
Te voi trece in listuta imediat cum ne spui datele tale: data nasterii, studiile, locul de unde esti si unde stai acum..
Cat despre problema ta, e destul de complicat.
In primul rand iti pot spune ca eu sunt aici de 3 ani, fara cetatenie.
La inceput am fost pe baza de studii( si ai putea sa o faci si tu, desi acum cred ca e prea tarziu) si pe urma in baza casatoriei.
Dar nici pana acum nu sunt angajata. Am fost angajata de cateva ori dar fara carte de munca. Nu este imposibil dar este greu) cel putin pentru mine si am facut si postuniversitare aici in Romania).
Un alt aspect este ca chiar si daca te accepta cineva ei vor sa ai deja permis de sedere. Intr-un fel sunt legate una de alta.
Unica solutie si cea mai sigura e sa te casatoresti cu jumatatea ta care zici ca are cetatenie . Daca te iubeste si ar vrea sa te muti aici de ce nu ar face-o, aaa?
. Eu glumesc, dar daca sincer noi tocmai din motivul asta ne-am casatorit foarte repede. Eu nu mai aveam drept sa stau, studiile le terminam si ar fi trebuit sa plec.
Succes
POate celelalte fete stiu mai multe si pot sa te ajute mai mult.
Cat despre selsovet, eu am glumit, sa nu o luati ca un repros. Chiar vroiam sa zic ca pana la urma tot comunismul a inviorat lucrurile pe aici. Si inca se mai zice ca nu era bun...
Asa ca va rog sa va luati locurile si sa aveti grija sa realizam planiorca cu succes
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Crinia spune:
Buna la tot
Incep sa expun totul pe rind:
-Studiile - ASEM facultatea REI(la cei care nu sunt initiati in economie Relatiile Economice Internationale).
-Ceea ce priveste Selsovet sunt numai pentru, insa referitor la "atmecitu", nu stiu dupa ce ora sa ma atmicesc (daca doriti anume dimineata).
Mai am o intrebare de rutina, cum v-ati facut PM? Va rog frumos sa explicati procedura
Crinia spune:
Apropo Lucia, ceea ce priveste ultimii 100 de metri.
Eu am nascut la 43+ saptamini si citeva zile un baiat de 3800 g si cu o lungime de 53 cm. Dar sigur ca sa nu fie mare am tinut o mica dieta ultimele saptamini. Lui asa de tare i-a placut in burtica la caldut ca nici nu vroia sa iasa sa ne vada, se multumea cu auzul si mingiiatul prin burtica.
Ceea ce priveste semne prevestitare: nu le-am avut. Nici macar burta nu s-a coborit in timpul nasterii. Nasterea a fost stimulata cu injectii, insa fiind accelerata nu a durat mult. Contractiile le-am avut de la inceput din 3 in 3 minute si apoi din 1 minuta in 1 min.
Cam astea au fost. Daca te intereseaza ceva in special, tovarash Predsedateli, nici o problema sunt la ordinele Dvs. si bucurate de ultimele clipe de liniste
alinkav spune:
Buna seara dragi prieteni de peste Prut!
Am trecut pe aici la ora asta tarzie, fiind zampred, sa verific daca totul e in ordine si sa inchei aceasta zi de lucru!
Maine va poftesc pe toti la otmichit, incepand cu predsedateli!
Bine ai venit Trin in gashka noastra moldoveneasca!
Eu sunt la fel ca si Lilia, am avut inainte viza de studii, si acum mi-am facut dupa casatorie.
Crinia, al meu pustan s-a nascut fix la 40 de saptamani si a avut 4,5 kg la nastere. Inca si acum sunt socata!
Noapte buna, si sa nu uitati de doklad!Alina si
Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lucia_B/Lucia_B.jpg)
Lucia_B spune:
Buna dimineata la tat narodu .
In primul rind vreau sa-mi cer ertare ca nu am mai intrat aseara sa vad ce se mai intimpla pe la selsovet. Daca alaltaeri eram mare podruga cu lenia apoi eri m-am podrujit cu harnicia.
Of-of, mey-mey ce zi grea am avut:
si nu in ultimul rind marea curatenie. Seara am avut putere doar cit sa pun in farfurie
poporului lucrator si sa mai sorghesc si io oliaca. Am ajuns in
frinta de oboseala, nu am mai avut putere
sa intru sa va vad, mai ales ca tsiplionku sna ma astepta cumintel
.
Dar ce noroc am de tov.zampred, vedeti si voi ce inseamna sa ai un ajutor. Sincere multsuniri tovarese, la sfirsitul anului sigur ca te v-om premia .
Si cum s-ar spune: "Ne budem o grustnom" .
Pentru ziua de azi raportez ca am ajuns la planiorca plina de putere
si voe buna
. Pina la obed am program liber in care imi v-oi mai recupera din puteri. Peurma pun plastinca de la inceput si incep cu
. Vreu sa fac "limba soacrei" ca tare ni-i dor de ea
(n-am vazut-o de 3 ani) si sa pregatesc umplutura de varza / cartofi pentru niste placintele pe care am sa le fac miine dupa ce vin de la tanti doftor
.
Deci, am onoarea de a va spune ca planiorca pentru azi este deschisa .
---------------------
Bine ai venit Trin, sper din tot sufletul sa reusiti sa gasiti cea mai buna metoda de a va realiza dorintele. Eu cu parere de rau nu pot sa te ajut nici cu un sfat, nu sunt la curent cu procedurele necesare. Sunt sigura ca cu putina rabdare si vointa ve-ti ajunge unde va doriti.
Crinia - daca nu gresesc pentru a activa PM-ul tre sa intri in "profil personal" si sa bifezi acolo cite ceva, ce anume nu stiu, pe mine sotul m-a ajutat .
Ai fost 43+
, nu imi vine sa cred
. Cum de te-au lasat medicii asa mult sa porti sarcina, din cite stiu nu e chear bine pt bb? Sper eu sa o scot la capat ceva mai devreme, mai ales ca am inceput sa contribui la asta (vezi ce activitate am in timpul zilei
).
Cu otmicitu la planiorca - nu e obligatoriu dimineata, sigur ca nu toate pot sa o faca. Insa ar fi de dorit sa intram cel putin odata pe zi si sa raportam in 2-3 rinduri cum o mai ducem. Se intimpla ca nu intra fetele cite o saptamina si ne este incomod sa punem interpolu la lucru doar pentru a afla ca sunt bine. Timpul de prezentare a raportului e la alegerea Dvs.
O zi buna si spor la treaba .
_
Predsedately 37s +
Tot raul e inspre bine.
Trin spune:
Neata fetelor!
In primul rind multumesc pentru sfaturi. Sper cu rabdare si perseverenta sa reusim. Dupa casatorie ati obtinut resedinta automat sau tre sa treaca o perioada anumita?
Acum sa ma prezint ca sa ma catalogati si pe mine:
Elena, 22.06.81, ASEM (Finante), Chisinau
Cum e timpul azi pe la Buc? Tot asa frig? Mai ploua?
Trin spune:
Neata fetelor!
In primul rind va multumesc pentru sfaturi. Sper cu rabdare, noroc si perseverenta sa reusim cumva. Dupa casatorie ati obtinut automat viza de resedinta sau a trebuit sa mai asteptati o perioada?
Acum sa ma prezint pentru catalogare:
Elena, 22.06.81, ASEM (Finante), Chisinau.
Cum e timpul azi la Buc? Mai ploua? La Chisinau e un soare superb!
alinkav spune:
Buna dziua la tot selsovetu!
Am ajuns si eu intr-un final la otmichit, dar din pacate am rata planeorka noastra, ca sa stabilim noile zakonuri!
Cat am stat sa va citesc, mi-a fugit gaina de pe foc , asa ca mananc pilaf eu astazi fara catita(carnita, vorba pustanelului meu
), glumesc, ca am reusit s-o prind!
In mestnosti noastre nu mai ploua, cred ca a obosit si ploaia, dar norii ne spun contrariu.Asa ca ne asteptam la toate!
Vad ca predsedateli nostru e tare harnica, o fi vreun semn, ca ne prezinta in curand o mini predsedateli???
Si vreau si eu sa stiu ce e cu "limba soacrei", ca sunt cam de pe alta planeta.
In curand ma duc si eu sa-mi iau kopkilu din iasli, desi e cam suparat cand plecam de acolo, s-o fi gasit si el vreo podruga si nu-mi spune????
Hai podrujili, iesiti si voi la povestit!!!Alina si
Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
LiliaToma spune:
Salutare, salutare
hehe, Alina cate biberoane am copt eu din cauza DC-ului. Si oua coapte am mancat o data. Dar erau bune, numai cratita nu a mai fost buna de nimic.
Limba soacrei la noi este vanata prajita asa feliute, care se ung cu maioneza amestecata cu usturoi si se pune o felita de rosie. Apoi feliuta se indoaie in doua. Ideea e ca are gust, un pic iute de la usturoi, un pic acru de la rosie si un pic amar de la vanata: limba soacrei, nu?
Acuma sa vedem ce zice Lucia, daca si la ei e la fel.
TRIN, ce sa-ti zic, nu stiu cum la alte fete, dar la mine a durat cu permisul de sedere. Asta pentru ca mai intai trebuie sa iti faci actele pe numele sotului. Bineinteles ca trebuie sa ai certificat de casatorie de aici
Dar ca sa iti schimbi numele in acte trebuie de mers la Chisinau de transcris intai certificatul de casatorie in unul moldovenesc( o mare nebunie si timp pierdut) si apoi sa iti faci actele pe numele sotului. Abia dupa aia poti depune actele pentru permis.
Va pup
Mai revin ca ma cheama comunista mea mica care ma terorizeaza mai rau ca Stalin.
LiliaToma spune:
Am editat si mesajul anterior, care avea o groaza de greseli.
Bag de sama ca slaba activitate azi pe-aici.
CORINA, vad ca suntem din acelas an si am terminat ambele REI. Or, erai la englezi sau nemti, or nu ai facut faclutatea odata cu mine. Eu am terminat in 2002, tu? Poze ai? Arunca-ti o privire la pozele mele sa imi zici daca m-ai zarit in studentie pe-acolo.
De PM, sincer, nu stiu. Am intrat eu in profil personal, dar nu am gasit nimic care sa te ajute.
Poate stiu celelalte fete.
Va pup
Mai scrieti, ce inseamna asta?