Pentru cei/cele operati de amigdale
Buna seara,
in urma cu 3 ore am suferit o interventie chirurgicala de scoatere a papilomului din cerul gurii :((
A fost groaznica interventia, caci imi venea sa vomit fff des din cauza pozitionarii acestuia.
Acum am intrebare pt. cei care si-au scos amigdalele...
Pe mine m-au cusut si abia Luni ma duc sa-mi scoata firele.
Dr. a zis ca am simptome ca dupa o operatie de scoatere a amigdalelor...
In concluzie... imi vine sa vars din cauza ca sangerez si simt atele din cerul gurii... si nici nu pot manca/inghiti caci ma tine rau de tot operatia :((
Voi ati putut dormi?
Ati mancat ceva dupa operatie?
Ca eu as papa si un vitel :) dar nu pot nici apa sa beau ca ma doare si ma tine rau.
Multumesc mult pentru orice sfat/vorba de incurajare.
In noaptea asta cred ca nu am sa pot dormi :((
Pupici si sanatate multa.
Raspunsuri
karmenutza spune:
La operatia de scoatere a amigdalelor nu raman fire in gura. Nu se coase nimic. Lui fii-miu i-au scos amigdalele acum destul de multi anni dar nu a avut nici senzatii de voma, nici altceva. In prima zi nu a avut voie decat ceai si suc neacidulat. Si cateva zile dupa, tot neacidulat. A doua zi, mancare moale. Supa, piure moale de cartofi, iaurt, de-astea. De dormit a dormit foarte bine, dar avea voce ciudata, aproape ca nu prea avea voce.
Cred ca asta ar trebui sa papi si tu, ca nu poti sa rabzi de foame.
Iti doresc sanatate multa si sa te refaci repede. Nu ti-a zis sa iei ceva calmante pentru durere? Ca lui fii-miu i-a dat algocalmin fiole. Si era copil, avea 5 ani.
mariana75 spune:
Multumesc Carmen.
Eu sunt cusuta in cerul gurii (4 copci), din cauza ca mi s-a scos un papilom... dar dr. a zis ca seamana simptomele de dupa operatie ca la amigdale... de-aia am zis sa va intreb si pe voi...
Mi-a dat sa iau antibiotic ampicilina si algocalmin (2/zi).
Am luat acum unul... sper sa ma lase putin durerea, ca de tinut ma tinr la fel de rau, asta din cauza cusaturilor :((
Ce naspa simt firele alea in cerul gurii :((
Imi vine f. des sa vars + gustul de sange din gura...
karmenutza spune:
Din ce spui tu nu prea seamana simptomele cu operatia de amigdale.
Oricum, cred ca e normal ca in primele ore de dupa sa fie mai rau. Dar pana maine cred ca va fi mai bine. Mai bine nu mananci nimik acuma si faci nani. Maine va fi mai bie.
mariana75 spune:
Da, oricum n-am putut manca nimic in seara asta, caci nu pot de durere. Abia inghit saliva :(
Sper sa pot adormi, sunt obosita dar inca nu ma simt in stare sa ma bag in pat din cauza durerii... :(
Pupici, iti multumesc mult pentru incurajari.
Tanaion spune:
Mariana, spune-mi si mie te rog ce este acest papilom, care sunt cauzele pentru care apare si cum se manifesta? Am cautat pe net explicatii dar nu m-am prea lamurit.
Multumesc si multa multa sanatate!
Tana
mariana75 spune:
Multumesc Carmen de intrebare :)
Ma simt mult mai bine, cred ca aseara a fost varful durerii...
Am putut manca 1/2 de iaurtel abia astazi pe la 10...
Nu mai sangerez, deci nu mai am gustul de sange in gura.
Dar acum simt firele si imi vine sa vars de la astea :(
+ ca unul atarna si ma gadila...
Maine seara m-au chemat la control (astazi NU este dr. la cabinet) :(
Si acum numar orele pana Luni seara, cand imi scoate firele... dar eu sper sa mai cada din fire pana atunci, caci asa a zis si el... ca fiind cusaturile in cerul gurii, sunt sanse mari sa cada... acum sa vedem.
Oricum, am luat aseara algocalmin + paracetamol de mi-am alinat durerea si am dormit vreo 3 ore...
Acum sunt la job, dar la 12 fug acasa ca sa beau niste zeama de supa si sa dorm cu micutii mei.
Multumesc mult ca m-ai si ma sustii.
Pupici si o zi linistita.
mariana75 spune:
Tana, acest papilom este o tumoare benignã crescuta pe piele si/sau pe mucoase.
Nu stiu cauzele aparitiei ei :(
Astazi ma simt mult mai bine, am 3 zile de la operatie, am fost aseara la consultatie, mi-a dat voie sa pap orice, caci trecuse pericolul suprainfectatii cu bucatelele de mancare care puteau ramane cumva sub fire.
In schimb alta "nebunie"... am avut un somn agitat si m-am trezit sforaind de cateva ori (eu care nu sforai).
O fi normal sa sforai perioada asta, pana scot firele si pana mi se cicatrizeaza cerul gurii? :(
Asta imi mai lipsea... sa raman cu "sechele".
Sa scap de papilom si sa dau de sforait :((
Multumesc mult.
Sanatate si pupici.
punca1976 spune:
Desi cam tirziu raspunsul, sper oricum sa iti fi trecut durerea....imi amintesc ca atunci cind m-am operat a fost super naspa. Nu mai vb de faptul ca nu am putut minca nimic 3 zile, eram f slabita din cauza aceea, pofta de mincare nu aveam din cauza durerii...Doctorii ii spuneau maica-mii sa imi dea sa maninc dar eu nu puteam nici macar deschide gura, ma durea si cind raspiram nu mai spun cind trebuia sa scuip saliva..pt ca nu puteam sa o inghit. Din cite am auzit cu cit faci operatia de amigdale mai tirziu cu atit e mai dureroasa....si cred ca e adevarat avind in vedere ca eu nu am putut scoate nici un cuvint macar timp de 5 zile..asa rau ma durea..apoi incetul cu incetul am nceput sa articulez ceva...
De mincat mincam numai ffff putina de banana pisata si dupa vreo 3 zile de la operatie piure..si supita goala..
Ti-am scris ...poate mai ajuta pe cineva raspunsul meu....
Sper ca te simti bine.....sanatate maxima
mariana75 spune:
Multumesc mult :)
Ma simt foarte bine, au trecut 3 saptamani de la operatie... am fost chiar aseara la control, s-a "astupat" cerul gurii, acum a ramas numai o cicatrice...
Va multumesc dragele mele ca ati fost alaturi de mine.
Sanatate multa si pupici.