Subconstientul o respinge - s-a terminat :(

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

Mai imi aduc aminte de ceva ce a zis zilele astea. Zice ca trece printr-un fel de criza, nici ea nu stie ce e cu ea. Din cauza asta a fost vulnerabila spre exterior.

Nu are o sursa de bani sigura, nu are un servici, se considera un parazit - toate astea sunt in mintea ei. Eu nu i-am reprosat vreodata asta. Dimpotriva, nu a avut vreodata interdictie la bani si nici nu i-am reprosat daca a cheltuit. Evita sa cheltuiasca pentru ea. Nu isi cumpara ceva decat daca era strict necesar. Asa simtea ea ca trebuie sa faca.

A fost pe punctul de a merge la psiholog dar a renuntat.

Mai demult, intr-o seara s-a rugat la Domnu sa ii spuna intr-un fel daca sa divorteze sau nu. La scurt timp a avut un fel de cosmar in care se visa singura si bolnava si nu avea nici cine sa-i dea un pahar cu apa.

Intr-una din serile trecute ajunsesem sa discutam iar de divort (acum din initiativa mea). O apucase inima si am renuntat. Nici acum nu ii e prea bine pentru ca se stie cu "musca pe caciula". Spune sa mi-l scot din cap pe celalalt ca nu-i mai arde acum de el dupa cate s-au intamplat la noi.

quote:

Adu-ti aminte ce te-a atras la ea ca si om: caracterul, poate pasiuni comune, poate arta conversatiei.

Citind ce a scris Kehleyr imi dau seama ca nu mai e nimic din ce m-a atras la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Noi am fost crescuti asa: "Nici munca fara paine, nici paine fara munca".
Din ce spui tu, eu asta inteleg ca o roade pe ea, ca nu isi castiga painea. Chiar daca tu nu ii reprosezi nimic, in subconstientul ei...

Cred ca ar ajuta-o foarte mult daca si-ar gasi o slujba. Probabil ca s-ar simti mai valoroasa, in proprii ochi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

faptul ca nu castiga bine, nu ar trebui sa o determine sa arunce cu noroi, mai bine s-ar concetra ce poate face sa-si gaseasca o slujba mai buna....

eu nu pot concepe asta, te deranjeaza ceva si tu spui altceva..... si acum valurile create de ea se rasfrang automat si asupra ei, de aceea trebuie discutat sincer si deschis ce doare exact si apoi lucrat acolo la veriga slaba.

Rilbuc, spune-i sa-si faca o lista cu tot ce o deranjeaza si apoi lucrat pe puncte, dar pus si in practica nu numai teoretic ce ar trebui facut

Loma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Ce-ar fi daca v-ati desparti pentru 1-2 luni?
Eu zic ca amandoi aveti nevoie de timp sa va puneti in ordine gandurile. Doar fiind singuri veti putea face acest lucrul.
Eu am trecut o data printr-o criza ( e adevarat ca alt motiv era, nicidecum cel al vostru) dar a picat la tanc o burasa de studii si 3 luni nu ne-am vazut. Ne-am sunat f. rar. Mai e adevarat ca inainte sa plece am hotarat ca in tot acest timp sa ne punem ordine in ganduri si sa incercam sa o luam de la zero, fara reprosuri ulterioare. Si a mers.
succes

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Eu totusi cred ca v-ar prinde bine sa mergeti la un psiholog de cuplu. Era p'aici dat un nume de cineva, nu mai stiu la ce subiect, al unei bune consiliere de cuplu, am retinut doar ca se numea Stavarache.

Eu zic ca ti-ar prinde bine si tie si ei, sa va lamuriti un pic unde sunteti si pe unde sa o luati.

Bafta, si sa mearga totl din ce in ce mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Rilbuc1 inteleg ca nu o sa mai vorbeasca dar ce o sa gandeasca?
Nu cred ca sotia ta considera mariajul vostru ca ceva valoros pentru care merita sa lupti asa ca orice pare mai stralucitor in comparatie cu tine.
Ar trebui sa iti vada tie valoarea ca om si sot si nu numai calitatea de provider.
Ar trebui sa fie fericita si mandra ca este sotia ta si ca aveti impreuna o familie.
Ar trebui sa gaseasca resurse sa se sacrifice pentru copilul ei.
O poti ajuta sa se limpezeasca mergand la un psiholog specializat in pb de cupluri.
Tu o poti pasui pana se lamureste dar sa astepti nu se stie ce si pana cand nu este corect fata de tine si idealurile tale. Nu te trada pe tine asta merge ce merge dar roade totul pana la urma...
Fa un exercitiu de imaginatie: ea o tipa cu cariera se succes tu unde ai fi in acest peisaj...
Mai este copilul. El trebuie sa simta dragostea si respectul intre voi ca sa se poata dezvolta corect si armonios.
Concediu placut si intelepciune!

Mergi la inceput

Ma gandisem si eu sa ne separam temporar dar nu vrea. Oricum avem 1 saptamana jumate in care stam separati dar involuntar. Ea e la tratament pana duminica. In tot timpul asta ne-am vazut doar in wek trecut, insa vorbim la tel zilnic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

rilbuc1'

Cum se mai simte sotia ta?, eu ii doresc insanatosire grabnica. Imi pare rau ca problema sa agravat, totusi nu renunta la a merge cu ea la un terapist de cuplu, daca incearca sa evite terapia, spun-ei ca e mai buna decat divortul...ca asta va asteapta daca ea nu intelege prin ce treci in urma discutiilor pe care le-ati avut.
Trebuie sa vezi si un efort din partea ei, sa nu se complaca in situatia cu 'drobul de sare', sa fie multumita pt ceea ce i-a daruit Dumnezeu, o familie frumoasa, un copli sanatos, sot care o iubeste si o respecta, casa, masa etc de fapt aceleasi sfaturi le-ai primit si de la Aiuras.
Domnul sa va ajute! sa puteti trece impreuna si cu bine peste incercarile la care santeti pusi

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput

Am venit din concediu. S-au rezolvat problemele cu subconstientul... a fost binevenit un concediu in 2.

Dar problemele noastre tot raman. Motivul este incompatibilitatea sexuala (diferenta de dimensiuni). Asta a fost de la inceputul relatiei dar ii e frica sa nu faca vreun cancer din cauza asta. A inceput sa aibe sangerari cand nu trebuie si s-a speriat. Nu are de gand sa vada de la ce ar putea fi. Refuza sa mearga la doctor.

Vrea sa ia o hotarare in legatura cu noi 2, dar acum nu stie ce sa faca singura in viitor.

Mergi la inceput

S-a hotarat definitiv: divortam.

Pe 19 august am aniversat 10 ani de casnicie, intr-un restaurant, numai noi 2 (fara copil), cu muzica frumoasa. Atunci mi-a promis ca trecem peste greutati si va merge inainte.

Mergi la inceput