Bebelusi de mai-iunie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 2
andreea.a spune:
Buna seara!
Va multumesc pentru incurajari! 

Poate aveti dreptate.. m-am strasat cam tare. Cred ca daca nu eram singurica nu eram chiar asa "isterica". Azi a fost mai putin marait, dar febra tot a mai facut 38,1, cu toate ca i-am dat Eferalgan la 2 noaptea si supozitor la 10 dim. Daca voi ziceti ca nu e mare.. ma mai calmez si eu. I-am pus ba 1/2 de supozitor, ba i-am dat Eferalgan (asta cand a vrut sa-l inghita, ca il mai si scuipa uneori si nu pot sa-l condamn - e cam scarbos!) si tot a facut febra la un mom. dat. Cate zile poate dura reactia? 2, 3? Parca nimeni nu s-a plans de febra mai mult de o zi. Asta ma face iar sa ma ingrijorez.. O sa-i dau Eferalgan in continuare si sper sa-i treaca. 
Comprese i-am pus, niste carpite ude si puse un pic la frigider, dar nu le-am legat cu nimic. Il tineam in brate si i le-am pus asa, deasupra...
Ma bucur ca voi sunteti bine.
Beatrice, sper ca te simti mai bine! Am avut si eu la un mom. dat o galma, dar a trecut de la sine in cateva zile. Tu mi-ai zis sa nu ma ingrijorez atunci. ![]()
Ma duc sa-i fac baita.
Va puuuuuuuuup!
Andreea, mama lui Eric Andrei
(16 iunie 2005)
Pozele noastre
laura radulescu spune:
Andreea, stai linistita ca maine va fi bine! Asa a tinut si la fata mea, aproape 2 zile. da ' chiar ca e voinic baiatul tau!
Cornelia, am vazut-o pe Maria in poze. Imi venea sa pup ecranul.
Laura si bebe Cristina
Androix spune:
Buna, fetele!
Scuze ca am disparut, prin zona doar ca n-am mai avut timp sa mai si scriu.
Beatrice, la dentist a fost super. Tre sa scoata tot ce nu am bun in gura si abia apoi putem sa stam de vorba.
Asa ca ma pregatesc cu sufletul si cu buzunarul pentru cel putin 3 extractii + o radacina ramasa de la o extractie mai veche. Vroia sa purceada pe loc dar cand m-a vazut ca m-am ingalbenit de frica
m-a trimis sa-mi fac intai o radiografie. Asa ca ma duc pregatita miercuri pentru prima extractie. Mi-a zis sa ma duc imediat dupa ce il hranesc pe Filip si apoi 2 ore dupa anestezie nu-l alaptez. Sper sa fie bine...
Cu galma aia ti-am zis singura slutie este suptul... c-o face Alex sau sotul (nici lui Mihai nu i-a placut dar i s-a facut mila de mine cand m-a vazut cum plangeam de durere si s-a sacrificat) acum nu mai conteaza. Important este ca sanul, galma aia trebuie golita. Si eu acum ultima data cand am patit-o l-am pus pe Filip la san, mereu am inceput cu cel dureros si a tras si Mihai o dusca.
Cu pompa nu iesea nici o picatura. Ai grija de tine si multa sanatate!
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
fran spune:
Buna !
Adina- pungutele pe care le-am folosit eu nu incapeau sigur in borcanel. Daca ai nevoie de pungute putem sa ne intalnim, mie mi-au ramas cateva. Maine pun poze cu pungutele si borcanelul, sa vezi daca sunt la fel (acum nu ma risc sa intru la ea in camera
)-ori ai altfel de pungute, ori e f. mare borcanelul vostru...Noi nu am avut probleme cu pusul pungutei, dimineata cum s-a sculat am spalat-o ( trebuie cu sapun/sampon- noi nu am stiut prima data, fara sa o stergem),am desfacut pliculetul transparent in care e punguta, apoi sotul a "cracanat-o" iar eu i-am lipit punguta- partea cu lipiciul mai jos un pic de "pasa" spre fundulet iar partea cealalta ramane libera in sus (adica spre buric).Punguta e destul de lunga si seamana cu un ciorapel, ii indrepti apoi punguta sub fundulet si ii pui pampers. La noi a facut pipi imediat ce a inceput sa manance (asta acasa, ca la policlinica am asteptat 2 ore). Trebuie sa tot controlezi ca sa nu se foiasca prea mult si sa curga din punguta...Dupa asta noi am varsat punguta in borcanel si sotul a dus borcanelul...a fost in regula, nu l-au intrebat nimic de punguta.
Cam asta au facut si la policlinica, in plus acolo asistenta a avut manusi sterile si au dezinfectat-o cu cloramina. Si ei i-au pus pampers, nu e nevoie sa stea dezbracata pana face...
Noua ni s-a varsat de fiecare data destul de mult in pampers, dar ne-au zis ca daca obtinem pana la prima gradatie a borcanelului (cred ca 5ml) e de ajuns.
Florentina- eu ii fac vaccin la medicover, noi avem abonament si platim doar vaccinul,le au ei gata cumparate si cred ca au fost chiar ceva mai putin decat la farmacie, in plus imi convine ca nu mai alerg eu dupa ele. Cred ca te poti programa la ei si sa precizezi ca vrei vaccinare.Ei au trei centre, dar numai doua au pediatrie ( cel din Plevnei si cel din Pta Victoriei)- cel din Pta victoriei e mai mare. La gasesti pe site adresele si tel, daca nu ti le pot da eu. Totusi , parca voi ati facut primul vaccin in America? Cred ca trebuie sa le spui ce ati facut, ca probabil schemele de vaccinare difera...
Corni- de cate ori e mai mare ursuletul ala decat ea?
Eu am auzit o gramada de lume zicand ca de la fier mananca mai bine si chiar l-am si cumparat, troneaza pe un raft... noua in schimb ne-au facut si analize de sange (hemograma si sideremie) si statea chiar foarte bine, probabil seamana cu mine...Cate picaturi ii dati pe zi?
Vit. C naturala ii dau si eu zilnic, e amara de mori si o folosesc in loc de lamaie cand sughite
- si zau, cu 4-5 picaturi in lingurita si cateva de ceai ii trece imediat...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05
elisor spune:
'Neatza la mamici, copilasi voi mai faceti nani!
Dupa o zi epuizanta, dar superba, umblu si eu hai hui pe-aici in loc sa dorm si eu ca tot omul ca doar e duminica.
Pai ieri am avut botezul si de la 6 'neatza am inceput in forta, ultimele detalii, hranit bb, hranit copil, hranit sot, eu doar ce-am luat niste guri de cafea si spre biserica cu noi. Cand am ajuns erau toti prezenti, mai putin noi, ca deh, avem bb si cu el nu se poate respecta programul. Dar mai era un bb de venit asa ca intarzierea noastra a trecut aproape neobservata si repede uitata.
Ce sa va zic, am fost foarte incantata ca bebelusha Bianca a fost f. cuminte, nu a scos nici un sunet iritant pt. urechile noastre, cu toate ca in dr. si in stg. avea niste sirene de bb, se uita cand la unul cand la celalalt incruntata de parca ar fi vrut sa le spuna "mey, fratilor, am venit aici cu un scop, hai liniste, ca vreau sa terminam repede ca ma asteapta petreceerea", apoi a mai studiat picturile de pe tavan, fetzele necunoscutilor ce se perindau in jurul ei, s-a delectat cu vinisorul, a facut o baita calda, ce-i drept fara spumant de baie si cam rapida, o tunsoare fara pretentii de stilist, a dat o raita pe la icoane, i-a rupt bratele nasei si gata, asta a fost tot. Poate nu tocmai in ordinea asta.
Petrecerea a inceput cu niste gangureli, doar tb. sa uram bun venit invitatilor, si...somnic, vinul si-a spus cuvantul!. A dormit vreo 5h si 1/2, a papat o portie buna de laptic, putina joaca si iarasi nani, dar azi noapte ne-am trezit in toiul noptii ca facem kk, aaaaaaa si daca tot am trezit-o pe mami ce-ar fi sa si mananc un pic, nu? dar doar un pic asa ca s-o derutez pe mami ca sa nu stie la masa urmat. cat sa-mi dea.
Gata, hai ca ma culc ca de azi noapte imi ajunge!
Duminica placuta!
Data viitoare poze!
Am postat ce am scris la clubul mamicilor cu 2 sau +infinit copii, ca sa nu mai scriu inca o data, sa na va suparati!
Eli mamisor de Bianca & Andreas
Poze cu Bianca
Poze cu Andreas
loreen spune:
Buna dimineata...
Multumesc mult pentru urari,sa va dea Dumnezeu la toate sa aveti viata lunga si linistita impreuna cu partenetii vostrii sa va cresteti copilasii,sa mai faceti altii,sa aveti parte de toata fericirea si binele din lume...
Corni pai eu ii dau masa de fructe dimineata in loc de laptele de la 9-10...Am inceput cu sucul apoi piureuri de fructe si acum combinatie de fructe cu biscuiti si branza de vaca,sau cereale in loc de biscuiti...Timeea o fi fost agitata de la musafiri,ca de la suc nu vad de ce...
Nenorocitul ala din parc cu Bianca avea treaba nu cu mine...De-aia ma apucasera dracii mai tare...Ca de mine...mai am pana sa provoc asemenea reactii...
Gauri in urechi am facut la bijuteria de pe IG Duca,dupa Policlinica cu plata,inainte de semafor...Dar poti face la orice bijuterie care are aparat...Nu doare extraordinar,insa se sperie fata de la pocnitura...A facut putin Delia o recatie locala,dar in 2 zile i-a trecut...Cerceii am sa-i tin mult ca ce am vazut pe piata sunt mari pentru ce urechiuse mici are...
Laura ma intrebai de ce ma scoate Bianca din pepeni...Ei e poveste lunga...In primul rand ca este de o lene ingrozitoare,vorba cantecului am o lene de ma doare,da' pe ea sigur nu ca altfel ar urla...Apoi pentru faptul ca este si geloasa si invidioasa pe sor-sa desi 9 luni m-am chinuit sa-i explic cu ce se manaca o sora,am fost si la psiholog si nimic...Apoi pentru ca a ajuns intr-o perioada cand numai prezenta adultilor crede ea ca este benefica pentru viata ei,si ca se plictiseste cu copii de varsta ei sau mai mici,si ca va murii daca nu aude ea tot ce vorbim noi...Trece printr-o perioda tare tampita si parca face totul pentru a se pune contra mea si stie prea bine ca din ce se straduieste de aceea ma ambitioneaza pe mine sa fiu mai drastica in hotarari si pedepse...Va incepe scoala si opdata cu el si calvarul meu...AM increcat sa-i oferim diverse preocupari,activitati sportive ca sa-si omoare timpul,nimic...nu are pasiuni sau preocupari...Doar sa stea cot la cot cu noi la gargara,sa fie la zi cu toate birfele mondene si binenteles cat mai mult Tv...care TV va zbura din camera ei definitiv odata cu inceperea scolii...Sa vezi atunci scandal...
Adina saru'mana pentru urari...Ai terminat lista de cumparaturi...?Mi-ai mai lasat si mie ceva?
Mai mie nu-mi place o chestie la scaunele Deliei.V-am mai intrebat pe cele care da-ti lapte la copii cu preobiotice daca asa trebuie sa fie scaunele,galben aurii...Cand ii dadeam Similac erau maimult kaki si puteau de-ti mutau nasul din loc.Acum la Humana sunt cam dubioase...de aceea nu stiu daca de la prebiotice...Ca de mancat tot asa mananca..in dorul lelii...Da' in greutate ia ca se simte si se vede...insa nu stiu cu ce...
A mea-i tolomaca rau,cum imi place sa o alint...Nu se intoarce pe nici o parte...CAnd este pe burta se cazneste sa se intoarca pe spate dar isi ridica fundu si ramane cu el in sus si nu stie cum sa-l aseze ca sa se poata intoarce...Cand e pe spate se intoarce cel mult pe o parte...
Loreen cu Bianca(15.10.96)
si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
elisor spune:
Andreea, mami de Eric Andrei, si noi am facut vaccinul joi si a decurs bine, dr. mi-a spus sa-i pun cel mult 3 supozit. cu paracetamol /zi (nu 1/2 pt. ca sunt speciale pt. sugari) si sa tot schimb compresa, sa nu o fortez sa manance, dar sa stau linistita ca febra e o reactie normala in urma vaccinului, dar sa nu o las sa-i creasca temp.
Cu Andreas am fost de-a dreptul ridicoli, nu reuseam sa-i punem supozitorul in fundic pt. ca se topea repede si am sunat la salvare ca are febra copilul si ce sa faceeeeeeeeem ca nu reusim sa-i punem supoz. Au zis ca vin ei sa il puna, dar le-am zis ca nu e cazul ca nme mai chinuim. Imi si inchipuiam cum vine salvarea cu girofarul ca sa-i bage lu' fiu-meu un supoz. in fund.
Sper ca azi sa ne dai vesti bune despre Eric andrei!
Stii cumva daca vaccinul pt. meningita se mai poate face si la urmatorul vaccin de 4 luni?
Voi le faceti si vaccinul pt. varicela si hepatita A?
Poze cu Bianca
Poze cu Andreas
elisor spune:
Loreen, eu ii dai Biancai de la nastere milumil cu prebiotice si face kk galben ca un galbenus de ou, o-i (cum naiba se scrie cuvantul asta?!) fi eu nesimtita dar chiar nu pute, tb. sa o caut eu prin scutec sa vad daca a facut ceva. Mai sunt si exceptii.
Dar de vreo 3 zile imi face kk verde, ce ziceati ca inseamna? daca mai vreti sa-mi spuneti 1 data ca mi-e lene sa caut prin trecut.
In legatura cu Bianca eu zic ca tb. sa ai multa rabdare, daca nu ai da fuga la magazin si ia-ti cateva kg bune sau in ce s-o masura, eu zic ca e singura solutie. Asemanatoare e si relatia mea cu Andreas, daca tip la el face tocmai pe dos si intentionat sa-mi arate el cine e mai tare in nervi. Cand ii vorbesc frumos si cu rabdare si atitudinea lui e alta, dar nu ne tine mult nici pe unul nici pe celalalt.
Poze cu Bianca
Poze cu Andreas
corni spune:
Cornelia,multumesc frumos pentru raspunsuri,am sa mai incerc la Sensiblu,am observat ca aceste produse naturale se gasesc foarte greu chiar si D3-ul l-am gasit intr-un singur loc pe la o farmacie langa "Far", mai aveau doar 2 flacoane si le-am luat cu toate ca expira in decembrie si nu cred sa le termin pana atunci,unul mi-a ajuns in jur de 3 luni.Cate pic-uri de vit C ti-a recomandat?noua 10 pic/zi.Fran spune ca are un gust neplacut, o combin cu altceva?
Fran,deasemeni iti multumesc pentru raspuns, Fe-ul am inceput cu 5 pic/zi in prima saptamana dupa care am continuat cu 10 pic/zi, asta pana va face 4 luni dupa care sa vedem ce ne spune doctorita daca mai continuam sau nu.Noi nu am facut analize dar ne-a dat preventiv probabil.Nu are un gust rau dar am citit pe prospect ca se poate pune in sucul de fructe dar pana acum l-a acceptat asa simplu numai ca uneori nu il inghite sta cu el in gurita si ii mai aluneca afara, cred ca o sa il pun in suc de astazi.Mie doctorita m-i l-a dat gratuit, l-a pus pe sot sa semneze pe un tabel de primire .
Loreen,multumesc pentru raspuns,s-a adeverit ca nu masa de fructe o agitase, ieri i-am dat sucul de dimineata si seara s-a intamplat acelasi lucru, era foarte agitata in sensul ca avea o energie de mama mama, se rostogolea prin patut,isi ia avant si pana nu ajunge pe burta nu se lasa,parca are ora de gimnastica seara,intr-un final a facut si kaka dupa cateva scremete si am crezut ca se linisteste dar nimic a continuat gimnastica , cred ca a tinut-o asa 2 ore pana a cazut franta. Eu i-am dat numai Milumil si kaka era galben-auriu, acum de cand ii dau si morcov este galben-rosiatic(asta cand face normal).Inca ceva pireurile i le dai la lingurita sau cu tetina speciala, in curand incepem si noi si branza de vaci o faci tu sau o cumperi? Hai ca am inceput iar sa te sacai cu intrebarile mele.
Nu retin cine mai intreba de kaka verde,noua doctorita a asociat acest fenomen cu o alimentatie insuficienta.
Dupa ce i-am inceput tratamentul cu Fe a inceput sa manance mai bine in schimb nu-mi mai pot da seama daca face verde pentru ca acum este mai inchis la culoare de la Fe.
)
corni si bebe(Timeea)11 May 2005
poze Botez Timeea
monu spune:
buna dimineata!!!!!!!!!!!!!! mama da' matinale mai sunteti. eu sunt chioara de oboseala ca am fost aseara la o nunta la Curtea de Arges. A fost prima data cand mi-am lasat bubulina cu mama si am avut mari emotii sa nu planga. Insa dra a fost super cuminte si a papat si a dormit, iar dimineata cand s-a trezit si m-a vazut a fost foarte fericita. Initial am vrut sa o luam cu noi dar apoi m-am razgandit si am hotarat ca este mai sigur pentru bb sa stea acasa. Partea nasoala a fost cu laptele ca nu m-am putut elibera de el la timp si cand am ajuns acasa am dat afara vreo 200 ml. imi pocneau sanii nu alta. colac peste pupaza am crezut ca imi vin si musafirii pe care ii astept din sapt 6 dar nimic. am avut doar o mica picatura de sange. nu mai inteleg nimic!!! si de cateva zile am niste greturi
de ma scot din sarite. poftesc numai la uscaturi sarate
in alta ordine de idei de 2 zile papam suc de mere. prima gura o scuipa si apoi papa restul. de kk nici vorba fara supozitor. am incercat tot ce am gasit pe piata si nimic. ultima incercare a fost cu lactoza (milchzuker) dar degeaba. sper sa o ajute merele.
va pup ca ma duc sa fac nani
monu si bb