Lista de invitati
Cum va alcatuiti lista de invitati? Intrebarea se adreseaza atat celor care au fost deja miresici( experienta voastra e comoara pentru noi) cat si viitoarelor miresici( ca schimb de impresii).
Am initiat acest subiect mai mult ca o verificare: am procedat bine au ba?!
Sa va spun cum am facut noi: Lista 1- persoane sigure-80 : familii, prieteni foarte apropiati, obligatii() Si lista asta chiar contine oameni a caror prezenta este sigura la nunta , doar daca Doamne Fereste nu se intampla vreo nenorocire( dar nu li se poate intampla tuturor in acelasi timp ca doar n-o da ciuma inainte de nunta mea!!!)
Lista 2- persoane probabile dar nu sigure- pana pe la 120 si numarul poate creste. Aici intra colegi de servici(mai mult ai lui), vecini, cunostinte, etc.
Nu am luat in calcul invitatii nasilor.
Prin urmare am stabilit ca noi cautam un restaurant de 100-120 de persoane. N-or veni toti aia probabili dar or veni cativa, asa ca nu risc sa caut restaurant de 80 persoane. Chiar daca vin 100 intr-un salon de 120 asta n-ar fi o problema-castigam spatiu. Ma gandeam ca la restaurant sa spun 100-110 in ideea ca daca iti vin mai multi nu-i problema dar daca zic 120-130 si vin 100 tb sa platesc meniurile.
Voi cum ati procedat/cum procedati?
Raspunsuri
pisu_miau spune:
Dya, eu zic sa cauti sala pentru in jur de 100 de persoane, pentru ca ai sa vezi ca daca numarul minim este 80 si cel maxim 120 sunt sanse mari sa iti vina pe undeva pe la misjloc, iar celor de la restaurant este bine sa le spui de 80 in principiu urmand sa le dai numaru final de meniuri cam cu o saptamana inainte de nunta .
Este bine sa le spui mai putin ca dupa aceea sa nu ai neplaceri, unele restaurante de exemplu refuza sa iti mai tina petrecerea daca nu depasesti numarul declarat...adika ei vor sa ai de platit macar numarul x de meniuri. problema este ca unii spun, altii nu...
quote:
Initial creeata de dyadya
Cum va alcatuiti lista de invitati? Intrebarea se adreseaza atat celor care au fost deja miresici( experienta voastra e comoara pentru noi) cat si viitoarelor miresici( ca schimb de impresii).
Am initiat acest subiect mai mult ca o verificare: am procedat bine au ba?!
Sa va spun cum am facut noi: Lista 1- persoane sigure-80 : familii, prieteni foarte apropiati, obligatii() Si lista asta chiar contine oameni a caror prezenta este sigura la nunta , doar daca Doamne Fereste nu se intampla vreo nenorocire( dar nu li se poate intampla tuturor in acelasi timp ca doar n-o da ciuma inainte de nunta mea!!!)
Lista 2- persoane probabile dar nu sigure- pana pe la 120 si numarul poate creste. Aici intra colegi de servici(mai mult ai lui), vecini, cunostinte, etc.
Nu am luat in calcul invitatii nasilor.
Prin urmare am stabilit ca noi cautam un restaurant de 100-120 de persoane. N-or veni toti aia probabili dar or veni cativa, asa ca nu risc sa caut restaurant de 80 persoane. Chiar daca vin 100 intr-un salon de 120 asta n-ar fi o problema-castigam spatiu. Ma gandeam ca la restaurant sa spun 100-110 in ideea ca daca iti vin mai multi nu-i problema dar daca zic 120-130 si vin 100 tb sa platesc meniurile.
Voi cum ati procedat/cum procedati?
Pisu_Miau
Mai am trei saptamani pana la nunta
dyadya spune:
m-am gandit si eu ca ar tb sa le spun nr minim, urmand ca atunci cand primesc confirmarile de participare sa revin cu un nr eventual marit dar problema este urmatoarea: numarul asta, 80, este fatidic: daca zici 80 iti dau o sala mica. Si degeaba imi vin mie 120 ca nu mai am unde sa-i bag.In general salile de 80 pers sunt mici nu ai cum sa rearanjezi nimic-ala-i spatiul. Si mie mi-e groaza de inghesuiala la nunta. Ma gandeam ca semnez initial contractul pentru 100 sau 110 (ca sa justific in ochii lor de ce nu am vrut sala aia de 80 de locuri) si apoi, de comun acord cu ei stabilim o data limita la care aduc numarul actualizat - daca este un nr mai mare- si facem un act aditional la contract. Iar eu din mom ala imi asum un risc_de a semna, de ex, pt 130 persoane, si sa-mi vina 120. Asta e. Dar decat sa zic 80 si vrea sa vina 120 ... ce le spun? imi pare rau, n-aveti loc?!
BlueEyes spune:
Noi a facut in urmatorul fel cu lista de invitatzi:
- au facut ai mei o lista...si au ajuns la vreo 120 de persoane ( rude, prieteni de familie, colegi mami, colegi tati)
- au facut parintzii lui iubi o lista...shi au ajuns la vreo 130 de persoane
- am facut shi noi doitzi listutza cu prieteni comuni, prietenii mei, prietenii lui, fosti colegi de liceu, fosti colegi de faculta de la mine si de la el....si am ajuns la vreo 50 de persoane
Listele nu sunt finalizate...ai mei vad ca tot mai adauga....ca-si mai amintesc persoane de acre au uitat....Oricum, in jur de 300 de persoane vom avea...Chiar daca listele depasesc momentan 300, sigur nu vor veni asha multi... Eu m-ash multumi shi cu 250
Nunta noastra
Logo
Poze
Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...
floarea de colt spune:
Din pacate ,si eu ma invart in jurul acestor cifre...pers. sigure 80 , credem ca e posibil sa ajungem pana la maxim 120.
Cand am dat avans la restaurant nu ne-a intrebat nimeni de nr de pers, nici nu ne-a spus nimeni ca au capacitate de 130 de pers prin urmare nunta noastra tre sa fie in jurul acestei cifre...asa ca ne-am trezit dupa vreo 6 luni cand am mers sa dam avans la muzica ,formatia restaurantului, am discutat cu seful de rest,respt.patronul localului...care a facut spume cand i-am zis ca suntem siguri pe 80 pers....pai cum sa facem nunta acolo...ca el din asta traieste..ca el trebuie sa aiba nunti in jurul cifrei de 130 cat este capacitatea..ma rog...degeaba am incercat sa ii explicam omului..ca e de fapt vina lui ca nu prezinta de la inceput toate conditiile lui...take it or live it...nu era cu suparare...
asa ca...eu va sfatuiesc..cand vreti sa va decideti la un rest, in primul rand ,intrebatii capacitatea..si daca accepta nunti mai mici decat capacitatea...sa nu patiti la fel...
la noi in cele din urma a acceptat sa facem nunta acolo..dar ne-am simtit ca si cum ne dadea ceva de pomana .....
si sunt convinsa ca isi va scoate acele meniuri...diferenta...prin alte costuri...ospatari..si cine stie ce mai inventeaza...
v-am pupat..si o nunta minunata!!!
POZICI
dyadya spune:
Pai uite, de exemplu, cand am fost ieri la Herastrau tipul ne-a intrebat de la inceput cam despre ce nr vorbim. Noi am spus 120. Ne-a aratat saloanele si terasele. Ei bine una dintre terase are capacitate de 200 alta de 150. El ni le-a aratat, ba chiar a si insistat ca sunt mai deosebite, desi stia clar ca vb de 120 invitati si cred si-a dat seama ca noi nu stim sigur ca vin 120. Acum, eu cred ca depinde si de restaurant: daca-s d'astia "nemancati" iti scot ochii pt orice nu le aduce lor maximum de bani. Normal ca la semnarea contractului o sa discutam toate astea sa nu-mi spuna dupa aia: numai atati?! Dar daca a stiut de la inceput ca eu am mai putini decat capacitatea maxima a salii, de ce nu a obiectat atunci?!
kriss79 spune:
La noi a fost asa, familia sotului si sotul o lista si familia mea si eu o lista. Lista am facut-o in Excel, am tinut-o eu si avea mai multe coloane in care bifam persoanele carora le-am dat invitatia,persoanele care au confirmat si numarul total de invitati. Lista initiala continea vreo 250 de persoane, dar treptat numarul s-a mai redus, ajungand la 170 persoane.Nunta noastra a fost pe terasa acoperita si ne-au incaput foarte bine invitatii,chiar puteam sa avem mai multi.Nu au venit decat 4 perechi,desi confirmasera in ultima saptamana ca vor veni. Celor de la restaurant le-am comandat 170 de meniuri, dar nevenind 8 persoane, am platit antreurile doar.
http://photos.yahoo.com/darbyshaw79
dyadya spune:
quote:
Originally posted by kriss79
Lista initiala continea vreo 250 de persoane, dar treptat numarul s-a mai redus, ajungand la 170 persoane..
http://photos.yahoo.com/darbyshaw79
Dar in mom in care ati semnat contractul la restaurant, stiati de 250 de persoane sau de 170? Ati cautat un loc pentru 250 si in final ati avut 170?
BraveGirl spune:
Sa va povestesc pataniile mele cu lista de invitati si restaurantul....Ma cere iubi de nevasta cu frumos inel de logodna cu diamante (spre disperarea socrului care a facut un scandal monstru ca am cheltuit atatia bani pe el si care inca spera ca nu sunt eu aleasa)si ne apucam sa cautam restaurant...fac eu un calcul ca din familie am vreo 40-45 de pers care sigur vin, apoi pun ca din 23 de colegi vin vreo 10, prietenii, colegii lui iubi si angajatii lui(pe atunci doar 4) sunt si ei vreo 35.Asa ajung la 90 care eram sigura ca vin(incluzand si fam mea= 5 pers si noi 2).Si ma duc si la socrii sa-i intreb cati invitati au. Si imi zic ca ei au putini, vreo 30. Ok, atunci ne trebuie un restaurant de min 120 de pers.Cand aud socrii incep sa tipe ca suntem nebuni, ca sigur nu ne vin toti, dar eu calculasem ca invit cam 170 de pers din care eram 95% sigura ca vin 120. Ei nu si nu, ca nu o sa avem o nunta asa mare....in concluzie alegem un restaurant cu 110 locuri.
Dupa 2 luni dupa ce am ales restaurantul m-am dus sa dau comanda de invitatii la targul de nunti.Am calculat si aveam nevoie de 70 de invitatii. Asa ca fac comanda de 75. Dupa alte 2 luni ma duc sa aleg textul pt invitatii si intr-o doara il intreb pe socru cate invitatii vrea. Si surpriza: imi spune ca vrea 35!!!Deci de la 30 de invitati, acum imi cerea 35 de invitatii...ca sa nu mai spun ca pe o invitatie vin si 5 pers. Panica...imi dau seama ca acum iubi are vreo 16 angajati...in concluzie dau comanda de 110 invitatii...
Apoi ma apuc sa impart invitatiile si surpriza...nu imi ajung. Mai am nevoie de vreo 20.Deci am ajuns la 130 de invitatii....intr-un restaurant de 110 locuri. Norocul nostru ca restaurantul are si etaj...asa ca am vorbit cu patronul si a zis ca nu e nici o problema, ne pune la dispozitie si etajul....Ramane sa vedem cate pers o sa vina..ca pana acum nu prea au confirmat. Doar din partea mea si prieteni avem pana acum 70 de pers....
Corina
Albumul meu
dyadya spune:
Prin urmare putem trage o concluzie pana in acest punct: e bine sa cautam un restaurant cu capacitate mai mare decat nr estimat de noi, care restaurant sa accepte numarul estimat chiar daca acolo ar putea intra o nunta mai mare. Astfel incat daca vin mai multi decat dam noi ca siguri cu un an inainte de nunta sa avem unde sa-i asezam pe toti. Asteptam in continuare pareri si patanii!
BraveGirl ai avut noroc ca restaurantul ales de voi are si ..posibilitati de extindere!
Alinus25 spune:
Noi am procedat in felul urmator: mama a facut lista cu rudele din partea mea 80 persoane, soacra lista cu rudele din partea sotului 40 persoane, iar eu cu iubi lista cu prieteni, colegi, cunostinte, etc. 200 persoane. Am comandat 170 invitatii, dar va spun ca pe liste erau persoane care stiam sigur ca nu vor veni la nunta, dar le-am invitatii mai mult din respect. Oricum noi la inceput eram foarte speriati ca vom avea prea multi la nunta si am inceput si am taiat de pe lista, nu am mai invitat multe rude si am lasat loc pritenilor, si bine am facut ...
Pentru ca in ziua de azi prietenii iti fac nunta, fapt dovedit ...In final pe lista au ramas 250 persoane, din care 220 au confirmat ca vin.
La nunta nu au venit 8 persoane din acesti 220.
Sa nu uitati sa treceti pe lista: in primul rand pe voi, nasii, muzica, fotograf, cameraman ... altii au patit-o
Pupici
Nunta noastra