La France (40)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Bine ai revenit, Nadia ! pupici speciali pentru bébé Anaïs.
Vacanta placuta, Sib !
Fetelor, eu sunt o mama denaturata ! Mi-am lasat copiii la nounous, cresa si la scoala fara sa-mi fac griji. Ca maninca nisip si vine ud sau murdar, asta nu-i bai, am facut-o si noi. Ca-l bat altii, iar nu e o problema, si noi ne-am batut cind eram mici. Acum serios, Otilia, la scoala sunt foarte bine supravegheati si in clasa si in curte la pauza. De dormit, asta depinde de scoala. In sat la mine cei foarte mici, Petite Section 1, nu sunt primiti dupa-amiaza, iar ceilalti, nascuti un an mai tirziu si tot in PS, sunt dusi la culcare si lasati sa doarma cit vor. E drept ca dorm pe o salteluta pusa pe jos, dar nu li se intimpla nimic rau, toate sunt la caldura si foarte curate. Intreaba direct educatoarea sau directorul de scoala ce si cum, daca ai tu indoieli.
Diana care intreba de cantina, si la noi copiii se inscriu dis de dimineata ca sa poata face numarul bun de portii. Apoi copilasii pleaca incolonati la 11h 25 la cantina si in acelasi timp apar si parintii sa-i ia pe ceilallti acasa la masa. Deci daca nu vin parintii sa-l ia acasa, directorul e anuntat si suna sa te caute. Daca maninca sau nu copilul la prinz, nu prea e treaba lor.
Grija mea cu Virgile la cantina e ca maninca foarte incet si nu stiu cit maninca. Marti nu era insa infometat cind l-am luat la 5 jumate acasa.
O zi excelenta la toate !
Mik.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
didita spune:
Otilia imi pare rau sa-ti spun ca si eu fac parte din grupul celor care sunt pt gradi! De pe la 11 luni i-am dat pe amandoi la garderie de cate ori am putut si le-a facut tare bine. s-au obisnuit sa vada alta lume , fac activitati pe care acasa nu le fac si devin ceva mai independenti. Fata mea era inebunita sa mearga la scoala,prieteni etc (cum ajungeam imi intorcea spatele si pleca la joaca). Baiatul a incercat faza de escroc sentimental (urla de mama focului si se agata de picioarele mele). Nu mi-am facut niciodata griji si cat timp scriam cecul (la noi se plateste de fiecare data dimineata) se linistea si nu mai zicea nici pas!
Imi aduc aminte ce mandra am fost cand au reusit sa faca o garamada de lucruri fara sa aibe nevoie de mine. Cred ca rolul nostru este de a-i ajuta sa se descurce singuri. Nu-i vom putea proteja toata viata si cred ca e mai bine sa-i obisnuim de mici.
Ai mei au fost destul de protectori si m-au scutit de multe corvezi (ca o sa ma eu timp sa ma satur de munca) si inca acum mi-e greu. Prima oara cand a trebuit sa ma ocup de mine la casa mea (aveam 24 de ani) mi-a fost ingrozitor de greu. A trebuit sa invat singura ce si cum, si am pierdut o gramada de timp ca sa reiventez roata si sa accept ca nu sunt cea mai furmoasa, cea mai despeapta si ca toata lumea nu ma asteapta pe mine cu bratele deschise. Noroc ca am avut suficienta vointa de a ma descurca, dar sunt convinsa ca am pierdut o gramada de timp si de energie. Si inca mai cred ca nu ma descurc in viata prea bine. Dar asta e! C'est la vie!
Toata vorbaraia asta pt a-ti zice : las-o sa faca propriile experiente cat se poate de repede. Ajut-o,ascult-o, dai sfaturi, dar n-o tine in fusta ta prea mult!
didita
lu.more spune:
Pentru cine suna in Romania de pe fix spre mobil: tarif local cu nr. de acces 0811 65 81 81 la www.telerabais.com
Acestea fiind spuse, ce e cu tacerea asta???
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MissJJ/MissJJ.jpg)
MissJJ spune:
Buna fetele!
Am intrat si eu la voi pe subiect pentru ca am niste intrebari. Sper sa nu va deranjez prea mult. Eu si prietena mea sunetm in Uk si vrem sa mergem de ziua noastra un weekend la paris, ajungem in paris vineri seara si plecam duminica seara deci sambata am vrea sa vizitam cat mai mult posibil. Bineinteles ca disneyland sare din schema dat fiind ca acolo tre sa stai macar 3 zile sa vezi tot si sa te simti bine. Am mai fost acolo si o zi nu a fost de ajuns. Ne-am interesat pe net de niste hosteluri mai ieftine si ne-am uitat la preturile la turn si la luvru. Am vazut si cat costa un abonament pe zonele 1-3 pt 2 zile la metrou. Intrebarea mea este: ceea ce merita vizitat in paris se poate ajunge la ele usor si by foot sau sunt destul de departe si trebuie luat metroul? Si daca puteti sa imi recomandati un hostel mai ieftin si mai aproape de centru, pentru ca pe net este mare oferta dar habar nu am in ce zona se incadreaza adresele respective si cat de buna este cazarea. Noi nu suntem pretentioase ca nu vom sta in camera dar cat de cat sa fie curat si mai aproape de centru sa nu strabatem tot parisul ca sa ajungem sa vizitam ceva. Noi vrem sa vedem luvru cat apucam din el, notre dame, turnul, cartierul latin si ceea ce mai ziceti si voi ca se merita vizitat.
Eu am mai fost in paris dar am fost cu o excursie organizata deci habar nam de chestii de genul asta on my own.
Mersi mult si sper ca nu va chinui prea mult!
Astept raspunsurile voastre.
------------------------
Born free, now I'm expensive.
http://community.webshots.com/user/mada_mxm
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aurelia/Aurelia.jpg)
Aurelia spune:
Mada eu nu stiu sa te sfatuiesc caci eu locuiesc in vest iar singurele dati cind am fost la PARIS nu am ramas niciodata sa dorm acolo ,poate fetele din zona sa te sfatuiasca cu ceva planuri interesante si avantajoase ,ti-am scris insa sa-ti urez"La multi ani" ,bun venit in Franta si sper pentru voi doua un w-end placut si de neuitat!
P.S.
Fetelor lu mama sa va spun ce am facut azi toata ziua :cum azi dimineata am cazut pe scara (am calcat in gol la ultima treapta)si mi-am luxat piciorul n-am facut nimic treaba ,am stat toata ziua si m-am plimbat pe globul pamintesc cu "googleErth"cascind gura ba la palatul prezidential din Japonia ,ba la "Nederlandul" lui Miky'Jacson in America ,ba chiar si Muntele St Michel se vede super cu satelitul !
Simbata asta barbatu meu participa iar cu vacile lui la concursul de vaci faza pe canton(n-a ajuns niciodata mai departe dar am ajuns sa cred ca pentru el este mai important sa participe decit sa cistige!!!),care se tine o dat ala trei ani si se numeste "comisse"iar pe mine m-a inscris la "bouvette" ,sper deci sa fie frumos afara si sa-mi treaca piciorul ca sa pot sa servesc la chiosc toata dupaamiaza de simbata ,in rest totul este ok,cupilu adora sa mearga la scoala,ba chiar i-mi intinde minile sa-i tai unghiile cind aude ca altfel "nu poate sa mearg la scoala" si urechile al spalat !!!!
E caraghios cum se intinde singur sa-i spal urechile ,el care inainte trebuia sa-l tinem amindoi ca sa putem sa-i facem aste doua operatii!!!
Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos
cait spune:
Merci Lu pentru informatie nu de alta dar al meu barbat exploda factura luna asta cat sunt eu in tara k cica nu mai asta dar park nu ma lasa sufletul sa dau atatia bani la francetelecom.
Aurelia sper sa te faci bine ca sa fi in forma pt concurs..
va pup si impresiile despre Romania data viitoare k tare sunt multe..
nadine2004 spune:
Uf, ce zi!
Anaïs a vomitat azi-noapte, apoi si dimineata dupa ce a mancat. Am plecat la spital. Ne-au dat picaturi contra vomitatului si avem rdv pt luni sa vedem cum ii merge. Era foarte pofticioasa, manca cu 2 guri, insa in greutate a scazut; probabil din cauza vomitaturilor.Mi-e atat de mila de ea, saracuta, cred ca o doare si burtica; dr spunea si ca are putin colici.
O inteleg pe Otilia. Si mie imi vine sa o iau cu mine in pat, sa o tin toata ziua in brate; nu pot insa din cauza soacrei, a sotului si altor guri care spun ca se va obisnui numai cu mine. Si tind sa cred ca asa este; uf!
Ochisorul este mai bine; asa am facut Delfhin, am folosit ser fiziologic, insa dr ne-a dat si picaturi (vit A).Pacat ca nu am stiut asta mai devreme; in maternitate ne-a invatat faza cu batoane de coton si cu ser, dar nu ajuta la nimic.
Multumim tuturor fetelor pt urarile frumoase, e tare bine sa stii ca cineva s-a gandit la tine! Va pupam!
Mirunda, o sa am nevoie de parerea ta ca anestezist cand voi avea timp sa povestesc nasterea fetitei mele.
Aici sunt cateva poze cu Anaïs. Avem o multime, dar nu avem timp sa le punem pe net.
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
bonsoir
mada, au mai fost subiecte despre cazari si obiective de vizitat la Paris, poate le-ai vazut deja. uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42229&SearchTerms=Franta" target="_blank">aici unul din ele.
Hoteluri ieftine am gasit tot pe net, www.hostelparis.com/findabed.php" target="_blank">aici sau www.fuaj.org/eng/hostels/hostels_paris.php" target="_blank">aici, nu prea stiu sa-ti spun despre ele (conditii etc) insa pot sa-ti spun prin ce zona ar fi preferabil sa-ti alegi. Un cartier de unde se ating usor toate obiectivele e Opera Garnier - Grands Boulevards. Unde mai pui ca sunt si marile magazine pariziene prin preajma . Alt cartier simpatic este Bastille-Gare de Lyon. E un cartier foarte animat seara, cu multe baruri si multa lume vesela (mai agreabil decat Cartierul Latin care e si el foarte frumos dar foarte turistic).
Altfel, Parisul nu e deloc mare, daca esti putin antrenata poti sa-l traversezi per pedes in nu mai mult de 2 ore; mai poti deasemenea inchiria biciclete (io stiu un centru undeva pe langa Les Halles, mai sunt si altele) dar daca tot iti iei abonament foloseste metroul cu incredere, practic poti ajunge oriunde cu el. (Apropos, iti trebuie un abonament pentru zonele 1-2 si nu 1-3)
Pentru Louvre daca vrei o vizita ultrarapida trebuie sa prevezi vreo 3-4 ore. Ca sa eviti coada poti sa folosesti intrarea din metrou (metroul 1, la statia Musee du Louvre), acolo nu e coada aproape niciodata spre deosebire de intrarea prin piramida.
daca mai ai intrebari, nu ezita
Bonne nuit
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
Neata fetele!
Uf Nadine, saracuta de tine! Sper ca Anais nu are nimic grav.
Nu stiu daca ti-au spus "damele binevoitoare" din jurul tau ca, bb dupa ce mananca trebuie sa-si faca"rotul"(sa ragaie mai pe ro.). Este important pt. ei(bb).
Evita sa o obisnuiesti sa doarma cu tine in pat, in schimb daca simti nevoia sa o tii tot timpul in brate, fa-o. Si cea mica are multa nevoie sa se simta in siguranta. Eu il tineam pe Seb in brate mai tot timpul, iar ziua mai si dormea pe mine, adoram acest lucru. Eu nu am chemat pe nimeni sa ma ajute, astfel am fost scutita de sfaturile lor" binevoitoare", iar raspunsul meu pt. cele ce imi ziceau ca se va invata in brate, a fost" Oricum nu am altceva de facut decat sa-l tin in brate!". Nu-ti spun ce mutra faceau. Pe la trei luni, pediatrul mi-a zis ca ar fii bine sa-l las sa planga din cand in cand. Am incercat o singura data si nu am mai repetat experienta de atunci. Nu l-am lasat niciodata sa planga pe Seb al meu mai mult de 3 min maxi. Si nu este un rasfatat si un plangacios sau capricios, nu mai mult de cat altii. Chiar nu-mi face scene prin magazine sau mai stiu eu ce. Are un program fix pe care noi incercam sa-l respectam si totul decurge super bine.
Curj si fa ce simti tu! Micuta are si ea nevoie sa simta ca este iubita!
http://community.webshots.com/user/delphinoi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aurelia/Aurelia.jpg)
Aurelia spune:
Nadia ,m-am uitat la poze si pot sa spun ca ai o frumusete de fata ,sa dea domnul sa fie sanatoasa si sa creasca mare si repede !!!
Dupa cite observ ai o mare parte din familie linga tine care te ajuta ,cel putin asa sper pentru tine ,eu una am fost fericita ca n-am avut pe nimeni nici pe mama nici pe socrela care cred ca daca mi-ar fi zis ceva le-as fi pus la usa ,asa de cu nervii in pioneze eram si in afara decit sa ma lase toata lumea in pace nu vroiam altceva!
In orce caz nu stiu de ce soacrele in general au impresia ca nu sintem in stare sa ne ocupam cum trebuie de copilul nostru cind ,un mare medic si om de stiinta a spus ca "instinctul de mama te face expert in a-ti ingriji copilul indiferent daca te-ai ocupat s-au nu vreodata de un copil"!!!
In fine slava domnului ca a mea soacra nu s-a intins prea mult la sfaturi si conseills dealtfel nici nu raspundeam la telefon iar de venit venea numa anuntata (iar cum telefonul era pus pe "silence",nu putea sa se anunte mai deloc!sic!)
Tie i-ti doresc ca soacra ta sa fie una intelegatoare si nu una "stie tot" si cicalitoare !
Mai vreau sa-ti spun ca ai o poza in care esti in halat alb si o alaptezi pe Anais ,sinteti superge in poza aia ,aceia mi-a placut cel mai mult si cea unde Anais doarme pe pieptul lui Vio,in rest fara sa vreau sa fiu rea ,aveti destule poze cu "familia"
Daca tot sint la tine profita si tu sa te odihnesti din cind in cind cite o ora(ca doar pentru asta au venit ,sa te ajute ,nu?) caci or sa ti se diminueze fortele putin cite putin de o sa cazi din picioare si spunele ca nu ti-a trecut inca "babybloom" si ca si tu ai nevoie de atentie si de confort ca si copilu ,in consecinta sa te menajeze si mai ales sa nu te bata la cap!
Eu i-ti dau sfaturi acum ca baba Ioana ca eu sint mai batrina si sint un pic "mincata" de soacre,as putea spune chair alergica la ele,norcul astei mele ca s-a dresat repede si ca mi-e drag de ea !!
Hai c ati-am facut capul mare !
Iarta-ma daca crezi ca exagerez dar as asint eu prapastioasa ,si m-am dus cu gindul departe cind am vazut atitea poze cu cumnata si socrela ,sper s anu vad aVio postul asta al meu ca ma impusca data viitoare cind ne-om vedea!
Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos