Nunta in Ardeal

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

quote:
Originally posted by BlueEyes

Eu cred ca o sa dau shi praji acasa....shi la nunta....ca asha face toata lumea....shi sa nu faca urat invitatzii Dar o sa dau shi marturii....chiar daca nu se practica....asta e placerea mea

Nunta noastra
Logo
Poze

Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...

Asa este cel mai bine! In acest fel impaci pe toata lumea.
Pupici

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Pai si eu dau prajituri acasa la mine, la Clau, si la nunta.
dar ma gandeam sa nu le mai pun la pachet.
Oricum asta sa fie singura problema a mea.
ramane de vazut si de discutat.

poze
gio si bb 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlueEyes spune:

Dar la civila si la biserica? se da prajitura?

Shi nashii? Ei ce platesc? CA eu nu stiu ca ar trebui sa plateasca ceva

Nunta noastra
Logo
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

quote:

Dar la civila si la biserica? se da prajitura?

Shi nashii? Ei ce platesc? CA eu nu stiu ca ar trebui sa plateasca ceva

Nunta noastra
Logo
Poze

o prietena a fost nasa anul trecut la Tg. Mures si mi-a spus ca a platit lumanarile si biserica, inclusiv piscoturile si mierea.
eu cred ca cu ce platesc nasii e la mica integelere.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

quote:

Cand spui dansul miresei...te referi la hora aia ce se face duoa ce se ia fata....de se rupe shi turta? C aeu n-am vazut la nici o nunta asha ceva...

Nunta noastra
Logo
Poze

Nu la asta ma refer.
Dansul miresei este un obicei destul de vechi. Este amintit chiar si in romanul Ion de Liviu Rebreanu.
Dansul miresei este specific nuntii cu lautari. In timpul nuntii, cam dupa friptura cand e lumea "bine dispusa", se organizeaza dansul miresei. Toti cei care doresc sa danseze cu mireasa scot banul, comanda muzica si danseaza mireasa. Banii stransii sunt doar ai miresei. Dansul miresei il incepe nasul, si il incheie mirele. Mireasa poate fi dansata la acest dans atat de barbati cat si de femei.
Eu am avut asa ceva la nunta si a fost foarte distractiv. Am dansat tango, blues, vals, invartita, ca asta au cerut cei care au vrut sa ma danseze.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Giova

Pai si eu dau prajituri acasa la mine, la Clau, si la nunta.
dar ma gandeam sa nu le mai pun la pachet.
Oricum asta sa fie singura problema a mea.
ramane de vazut si de discutat.

poze
gio si bb 20+

Mai bine le pui la pachet.
Cand eram copil si parintii mei mergeau la o nunta, eu si sora le promiteam ca suntem cuminti si nu plangem, dar sa ne aduca prajituri. Si ii asteptam pe parintii cu nerabdare.
In general la nunta se mananca tort si nu prea se vor manca prajituri.

Mergi la inceput

In zona Tg. Mures se obisnuieste sa se dea si nasei un tort. Acest tort este in general de ciocolata, sau de alta culoare decat tortul miresei, si are max 2 kg. Tortul se aduce odata cu tortul miresei, si se pune nasilor pe masa, fara mare tam tam.
La sfarsitul nuntii nasii il iau acasa.
Nasii mei, care sunt din Bucuresti, au fost foarte incantati de tortul care l-au primit, si mai ales de acest obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlueEyes spune:

quote:
Originally posted by m_monique

Nu la asta ma refer.
Dansul miresei este un obicei destul de vechi. Este amintit chiar si in romanul Ion de Liviu Rebreanu.
Dansul miresei este specific nuntii cu lautari. In timpul nuntii, cam dupa friptura cand e lumea "bine dispusa", se organizeaza dansul miresei. Toti cei care doresc sa danseze cu mireasa scot banul, comanda muzica si danseaza mireasa. Banii stransii sunt doar ai miresei. Dansul miresei il incepe nasul, si il incheie mirele. Mireasa poate fi dansata la acest dans atat de barbati cat si de femei.
Eu am avut asa ceva la nunta si a fost foarte distractiv. Am dansat tango, blues, vals, invartita, ca asta au cerut cei care au vrut sa ma danseze.

Super obicei....de asta chiar ca nu am mai auzit... Shi eu vreau Cred ca se distreaza lumea de numa'... Dar... daca nu vrea nime sa plateasca ca sa danseze mireasa? Nu-i penibil? Adika...in conditiile in care lumea n-o mai auzit de asha ceva

Nunta noastra
Logo
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FeliDJ spune:

Fetelor, am fost la doua nunti unde dansul miresei mi s-a parut a fi interminabil. A durat cel putin 1 ora jumatate si m-am plictisit de moarte. Mireasa dansa cu cite un invitat la rind, iar ceilalti stateam si…numaram minutele. Pe bune chiar ne-am plictisit. Pe deasupra, am auzit dupa nunta multi invitati (probabil ca nu stiau de traditia asta) birfind mirii cum ca i-au mai jupulit de citiva bani cu dansul miresei. A fost trist sa aud chestia asta deoarece mireasa nu a avut intentia asta doar a vrut sa pastreze traditia. Ma rog sunt oameni, si apoi mai sunt si altfel de oameni.
La nunta mea nici nu am vrut sa aud de aceasta traditie. Am vrut ca toata lumea sa danseze si sa se simta bine pe tot parcursul nuntii…si asa a fost.
Cu toate astea fiecare face cum vrea si crede a fi mai bine pentru invitatii lor.
Eu am mai auzit de o traditie….furtul pantofului miresei.

http://au.pg.photos.yahoo.com/ph/g_fig2002/album?.dir=/6cd6&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

La noi in Alba Iulia nu am auzit de acest dans. Ce bine!!
aici in Timisoara, imi ziceau niste prieteni ca au fost la o nunta unde s-a tinut acest dans. Mireasa a dansat mai mult de o ora cu toti nuntasii, pana nu a mai putut.
printr-o coincidenta am cunoscut si noi acea mireasa. Mi-a zis ca a fost groaznic, ca de stia cum e nu l-ar fi facut, etc, etc.

partea cu prajiturile e drept ca si noi o asteptam cu cea mai mare placre. Abia asteptam sa vina parintii acasa sa ne aduca praji.
Poate voi da si eu tort, inghetata si prajituri acasa.

poze
gio si bb 20+

Mergi la inceput