CIC suplinitori invatamant

Am si eu o dilema: sunt in invatamant in al treilea an de suplinire la scoli diferite; vara asta am dat concurs si am primit din nou un alt post de la 1 sept. valabil pe 1 an. DPN este 28 martie 2006. Problema e ca nu stiu cine imi va plati CIC, cand sa anunt si sa imi iau concediu prenatal, ce voi face dupa cei doi ani etc. Sunt total derutata!
Va rog sa-mi dati niste sugestii

ancond
Raspunsuri
irina.c. spune:
Draga Kit,cand incepe scoala,du adeverinta de la doctor prin care arati ca esti insarcinata.Prenatal iti iei conform legii,adica cu aprox 80 de zile inainte de nastere.Cererea de CIC o depui la inspectorat dupa cele 42 de zile(asta daca nu se va schimba legea),numai ca el iti va fi acordat doar pe perioada contractului,adica pana la31 aug. 2006.Daca vrei in continuare CIC trebuie sa iei din nou post sau sa ceri preluarea platii de catre Casa de Pensii.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
kit spune:
Bine dar stiam ca e vorba de plata asigurarilor inainte de concediu si nu dupa: 6 si respectiv 10 luni minimum; atunci ce importanta mai are faptul ca am contract pe perioada determinata? Se pare ca totul e pe dos in tara asta; probabil stiti ca, mai nou, daca esti salariata si insarcinata nu mai ai dreptul la medicamente gratuite, ci compensate
; dar daca nu muncesti, nu esti asigurata, ai dreptul la gratuite
; da, daca nu platesti ai avantaje...
Si atunci eu de ce platesc de doi ani asigurarile?! Ca sa dau concurs in vara...
M-am ambalat - scuze! Dar nu inteleg. Si mie imi place sa inteleg. Altfel fac urat![]()
De ce nu poate sa preia aceasta obligatie de la bun inceput o institutie precum Casa de Pensii ca sa nu ma mai puna pe drumuri si sa apara neintelegeri (ca sigur o sa apara)
ancond
cristinamh spune:
kit, nu stiu sigur, dar intreaba la casa de pensii.
eu am facut cerere sa ridic banii direct de la ei.
adica sa-ti iei pre si postnatalul de la scoala, apoi sa depui dosarul la casa de pensii pt CIC.
traiasca invatamantul romanesc si sistemul de suplinitori... nu?!
incearca sa nu te mai enervezi, n-o sa schimbam nimic, si nu-i face bine bebelusului...
si... chiar daca schimbi scoala, ai continuitate la cotizare... ca un contract ti se termina pe 30 aug, celalalt incepe cu 1 septembrie. cu avantajele... asta e romania... eu zic merci ca gravidele inca mai au acolo, cateva analize gratuite... numai ca s-a schimbat ministrul la sanatate, cine stie ce ne mai asteapta!
Cristina
25+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
irina.c. spune:
Kit,eu mai am de luat CIC pana in aprilie anul viitor,dar nu am post de la 1 sept. si daca nu ma duc la concursul din sept. va trebui sa solicit Casei de Pensii sa-mi preia contractul.Sper sa nu am probleme.
Cristina,tu ce acte a trebuit sa depui la Casa de Pensii?Irina si bb Ilinca(26apr04)
cristinamh spune:
of, sincer, acum nu-mi amintesc exact... si nu stiu cand ajung pe-acolo sa ma uit... e la etajul 3, camera 5 (parca) la sediul din calea vitan.
dar era sigur o cerere aprobata de director, ca imi aproba intrarea in concediu, copie dupa cartea de munca +originalul pt comparatie..., certificatul copilului, banuiesc ca si o copie...
incerc sa aflu zilele astea... dar nu pot promite... ca s-ar putea sa nu ma duc personal pana acolo...
Cristina
25+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
kit spune:
Daca te duci la jurist sau la inspectorul de personal oare nu afli cum stau lucrurile?
Si presupun ca poti lua cu nota de anul trecut orice prostie de post ca oricum nu te duci. Dar dupa ce il iei ce faci? Te duci la scoala si o iei de la capat cu actele, iti rezolva treaba inspectoratul si, chiar trebuie catedra de 18 ore neaparat?

ancond
irina.c. spune:
Cristina,multumesc,lasa ca oricum o sa trag o fuga pana acolo,bine ca mi-ai spus etajul si camera.Am sunat la Metodologie si mi-au spus ca imi preiau ei plata CIC,numai sa-mi depun dosarul.Banii ii ridici de acolo sau ti-i trimit ei acasa?Si pe ce data a lunii?Irina si bb Ilinca(26apr04)
cristinamh spune:
banii se iau de-acolo, in ultima saptamana lucratoare a lunii pentru luna anterioara. de obicei se afiseaza datele pt luna urmatoare, dar se poate afla si la telefon cand se dau.
casieria e la parter. si... daca nu te duci in prima zi, nici nu prea stai la coada... a doua zi e chiar liber. sau dupa-amiaza.
Cristina
25+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
irina.c. spune:
Multumesc,Cristina!Am fost la Casa de Pensii.Actele necesare pentru preluarea platii CIC-ului la mamicile cu contract de munca pe perioada determinata sunt urmatoarele:
-contract de munca,original si copie
-copie carnet munca inchis la unitate
-cererea initiala ingrijire copil 2 ani depusa la vechiul loc de munca aprobata
-anexa 39 xerox
-cerere pt. eliberarea de adeverinta privind stagiul de cotizare
-copie certificat nastere copil
-copie buletin
Pentru Bucuresti,se merge la Casa Nationala de Pensii(langa Moll),etaj 3,camera 5.Program:L,M,J 9-19;MI,J 9-17;S 9-14Irina si bb Ilinca(26apr04)