Contraceptie cu spermicide pharmatex
Am citit parerile voastre despre acest subiect si sincera sa fiu... nu sunt lamurita. Mi-ar place sa cred ca aceste spermicide care sunt inofensive pt organism au si un efect contraceptiv demn de luat in seama, dar nu sunt convinsa. Am folosit pana recent prezervativul dar am avut surprize neplacute in sensul ca s-au rupt vreo cateva si deja nu mai am incredere in ele. Si prin urmare am inceput sa folosesc spermicide in combinatie cu prezervativul... in ideea ca sa fie maisigur!Folosesc PHARMATEX crema. In prospect scrie ca asigura o contraceptie egala cu cea a anticonceptionalelor daca este folosita corect si constant. La planning mi s-a spus ca trebuie folosita in combinatie cu prezervativul. Pai daca se rupe prezervativul nu este acelasi lucru ca si cum nu l-ai folosi? Eu nu mai inteleg. Am mai citi un pliant de la pharmatex si nu zicea nimic de prezervativ indiferent de tipul de spermicid folosit... poate ma puteti ajuta cu un raspuns mai concret ...
Raspunsuri
gabi_j spune:
Ciao,
De curiozitate: cat la suta garanteaza siguranta acestei metode cei de la pharmatex? In mod normal ar trebui sa scrie pe brosura cu indicatiile de utilizare. De exemplu la Marvelon (daca bine tin minte) scrie 99.3%. Ai cumva o adresa de web de la ei? Ar fi prea frumos sa putem sa ne protejam asa de simplu. Si eu asa stiam ca spermicidele nu se folosesc singure ci in combinatie cu prezervativul.
Gabici
'I tried to sniff coke once...the ice cubes got stuck up my nose!'
roxanaz spune:
spermicidele folosite corect au aceeasi eficacitate contraceptiva ca prezervativul, diafragma sau anticonceptionalele orale (folosite corect inseamna: inainte de actul sexual, fara urme de sapun nici inainte nici dupa, protectie maxima 4 ore - sau un contact sexual). mai usor de folosit decat crema sunt ovulele, cu aceeasi compozitie.
Roxana
gabi_j spune:
cine stie, va rog sa imi dati un link la un site despre produsele acestea. merci
Gabici
gabi_j spune:
merci pt link. suna misto de tot, dar... nici eu nu sunt convinsa... desi tare ma bate gandul sa incerc/incep sa folosesc aceste ovule. ma mai documentez pe aici pe forum, si poate o intreb si pe farmacista.
Gabici
mamica dulce spune:
si pe baza de ce sunt spermicidele astea,sau ovulele..Banuiesc ca daca ar fi asa sigure,fara riscuri..s-ar fi vorbit foarte mult de ele.Hai ca ovulele par mai de incredere,dar crema..cum te dai cu ea.E naspa ca trebuie sa le folosesti exact inainte..si ma pufneste rasul cand ma gandesc la situatie..stai iubitu' sa-mi bag ovulul
nu e mare diferenta fata de prezervativ,dar suna mai nostim
os,ma scuzati ca n-am semn de intrebare,responsabil e junioru' care mi-a turnat apa pe tastatura si mi-a anihilat niscai taste esentiale
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Edessa spune:
Mie mi s-au parut OK ovulele Pharmatex. Sunt eficiente , nu e asa groazanic sa ti le pui...<<inainte de>>; oricum dureaza mult mai putin decat operatiunea cu prezervativul. Am folosit timp de 3 ani aproape.
Cat despre crema, nu stiu exact cum e dar auzisem la o colega ca exista ceva gen crema intr-un soi de seringa si se aplica asemanator ovulelor ( deci tot dozat).
gabi_j spune:
Am trimis un mail firmei producatoare, in care am intrebat care este gradul de protectie contraceptiva al ovulelor, si am primit urmatorul raspuns:
Stimata Domnisoara,
Va multumim pentru interesul aratat pentru Contracept-M.
Procentual gradul de protectie este similar cu al anticonceptionalelor
orale.
Pentru o siguranta maxima, trebuie folosit conform prospectului.
COnsiderati avantaje faptul ca avand actiune locala nu se absoarbe, deci nu
exista efecte adverse.
Cu stima
Magistra C&C
Acuma, 'grad similar' o fi insemnand mai ridicat sau mai scazut... nu stiu nici eu. Ar fi putut fi un pic mai convingatori...
Gabici
Racotica spune:
stiu ca suna aiurea sa te opresti la un moment dat si sa zici, stai sa imi pun spermicidul, dar este aceeasi chestie ca si la prezervativ, timpul este cam acelasi. eu prefer crema pharmatex in locul ovulelor pt ca are actiune imediata - nu trebuie sa mai astepti 10-15 min ca la ovul, si plus de asta timpul de actiune este de 10 ore fata de 4 ore la ovule. de aplicat se aplica ca si la un tampax, pur si simplu este un aplicator care se umple cu crema pana la un indicator si se introduce. eu una n-am avut efecte secundare de la ea, organismul o tolereaza bine.
oricum nu sunt convinsa ca este suficienta folosirea spermicidelor. pe prospect nu scrie un procentaj anume de eficienta, zice doar ca folosita constant si corect ofera contraceptie la nivelul anticonceptionalelor. am o prietena care timp de 6 luni a folosit-o fara alta metoda contraceptiva si nu a ramas insarcinata. si totusi eu nu sunt pregatita sa risc...
Racotica spune:
am vizitat link-ul contracept-m.ro, si tot ce scrie la prospect este absolut identic cu cel de la crema pharmarex. amandoua au aceeasi compozitie. mie de la planing mi-au dat un pliant de la pharmatex si acolo scria ca nu se face baie cu sapun cu 4 ore inainte si dupa.
am gasit ceva despre pharmatex pe net dar era in limba ceha.. si mi-a fost imposibil sa inteleg ceva .