intrebare pentru Marius

intrebare pentru Marius | Autor: emiii2

Link direct la acest mesaj

buna Marius!
am o mare rugaminte la tine,vreau sa ma ajuti si pe mine cu niste lamuriri:
-sunt graviduta in 7 saptamani,am inceput serviciul in 12.07.2005 cuncontract de munca pe perioada determinata pina la data de 30.10.2005.Am sanse mari de a continua munca cu contract munca pe perioada nedeterminata,fapt pentru care ma abtin sa anunt ca sunt insarcinata si am sa o fac dupa reinoirea contractului de munca pe perioada nederminata.
- data probabila cind am ramas insarcinata este 02.07.2005,m-am angajat la 12.07.2005, dar am aranjat cu o alta firma pt. un contract pe luna 01.06.2005-12.07.2005
INTREBARi: -pot sa beneficieze de CIC?
- daca NU ma angajeaza cu contract pe nedeterminata, pot
sa-mi platesc asigurarile la casa de pensi de la tata
de 30.10.2005 pina cind nasc?
- in conditiile mai sus mentionate mai am dreptul la
concediul prenatal?adica ma refer daca nu cumva prenatalul se scade si ar ramane 9 luni.

MULTUMESC ANTICIPAT
Toate cele bune!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu are importanta daca ai contract pe perioada determinata sau nedeterminata ci daca se retine si mai ales sa platesc asigurarile. Aceasta poti sa verifici singura la casa de asigurari unde mergi cu buletinul sau cartea de identitate si te gasesc foarte repede in evidenta dupa CNP. Daca pana la data probabila a nasterii ai minim 10 luni asigurate si platite totul este Ok. Din ceea ce scrii pare in regula.
Nu conteaza deci cate locuri de munca ai sau ce fel de contract ai ci doar si numai doar daca s-au retinut si platit asigurarile sociale. Pentru prenatal si postanatal (maternitate in general conditiile sunt si mai putin restrictive fiind necesare minim 6 luni asigurate si platite anterior datei nasterii sau intrarii in prenatal dupa caz.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiii2 spune:

Multumesc mult!Marius
Am sa merg sa verific la Casa de Asigurari.
iti doresc numai bine!
...daca o sa mai am nevoie am sa mai apelez la tine.
inca odata multumesc eu si

Mergi la inceput