bunuri inainte de casatorie

bunuri inainte de casatorie | Autor: iris gold

Link direct la acest mesaj

Intentionez sa ma casatoresc si nu vreau sa imi pierd ratiunea inainte de ma asigura ca ma pun la adapost de eventuale situatii stanjenitoare care pot aparea pe parcursul vietii.
Am citit codul familiei si am constatat ca bunurile inainte de casatorie sunt bunuri proprii si nu vor putea fi impartite in caz e divort.Cineva mi-a bagat in cap ca dupa o perioada de 5 ani de casatorie bunurile de dinainte vor putea fi impartite. N-am gasit nicaeri asa o informatie, dar as vrea sa ma linistesc.
O alta problema se leaga de mama mea. Are si ea un apartament iar eu ii platesc tot ce trebuie pentru a avea o batranete linistita. Nu a fac pentru apartament ca eu am suficient si nici nu imi place sa aduc asta in discutie, dar acuma ma vad in postura de a reglementa aceasta situatie jenanta. Pe parcurs mama imi va face actele, dar nu vreau sa intre iar sub incidenta bunurilor comune, si o vreau si pe mama la adapost, in sensul ca viitorul meu sot sa nu imi zica ca de ce ii dau mamei mele bani sau sa apara conflicte. Ma gandeam ca ar nimerit si in ajutorul mamei mele sa fac un contract cu clauza de intretinere inainte de casatorie. Asa nici el nu ar avea drept la bunul meu si mama ar fi protejata in caz de rasturnare a situatiei.
Ma pute-ti consilia va rog?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Bunurile dobandite inainte de casatorie de fiecare din soti sunt si raman bunuri proprii ale acestuie,INDIFERENT cat timp trece de la incheierea casatoriei.
Mama iti poate vinde apartamentul ei,pastrandu-si uzufructul viager (dreptul de folosinta pe timpul cat traieste).Daca contractul se face inainte de casatoria ta,e bun propriu,daca nu se va presupune ca e comun (dobandit in timpul casatoriei)trebuind sa dovedesti la eventualul partaj ca banii cu care l-ai cumparat erau de dinainte de casatorie.Mai exista si posibilitatea enuntata de tine,o vanzare-cumparare cu clauza de intretinere,insa tot inainte de casatorie.
Mama iti mai poate dona apartamentul,asta chiar si in timpul casatoriei.Apartamentul va fi bunul tau propriu daca este specificat in contract ca ti-l doneaza TIE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Am si eu o intrebare despre donatie:

Doi proprietari pe un apartament; unul ii poate dona celuilalt partea sa? Cat costa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Pe langa ce ti-a raspuns Ally mai este si testamentul(nu intra in categoria bunurilor comune b. dobandite prin testament).

quote:
Originally posted by Rozi

Am si eu o intrebare despre donatie:

Doi proprietari pe un apartament; unul ii poate dona celuilalt partea sa? Cat costa?

Sigur dar nu stiu cat costa.

Tara
idei nunta
nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Apropos' de donatii: stiu ca nu se pot face donatii intre soti, dar nu sunt 100% sigura.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by Andries

Apropos' de donatii: stiu ca nu se pot face donatii intre soti, dar nu sunt 100% sigura.

Andries

donatia intre soti se face......vanzarea - cumpararea nu se face intre soti.

Tara
idei nunta
nunta

Mergi la inceput