Cine plateste CIC - firma sau casa de pensii?

Cine plateste CIC - firma sau casa de pensii? | Autor: ellys

Link direct la acest mesaj

Fina mea este insarcinata in luna a 8-a si este ingrijorata deoarece nu stie cine ii va plati CIC. Patronul la care lucreaza i-a spus ca el nu poate sa-i plateasca CIC-ul, deoarece are angajati numai pensionari si nu are din ce sa-si deduca plata . I-a spus sa se duca la casa de pensii si sa-si depuna dosarul acolo ca sa-si primeasca banii. Ea este angajata de 3 ani cu contract de munca pe perioada nederminata, cu salariul minim pe economie.

Se teme ca dupa ce va naste nu isi va primi indemnizatia pentru ingrijirea copilului, dupa ce va termina concdiul postnatal.

Cum trebuie sa faca , pentru a putea primi indemnizatia?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

depinde de unde va primi banii.daca firma are angajati multi, firmei i se va scadea aceasta indemnizatie din CAS pe care firma il datoreaza lunar statului, iar firma ii va da banii celei care a nascut.daca firma nu are nici un angajat, atunci toti banii vin de la stat tot in contul firmei si firma ii plateste persoanei respective.sau poate fi fractionat o parte de la stat si o parte completeaza firma.nu stiu daca m-am facut inteleasa.oricum de primit va primi banii.stai linistita.trebuie doar depus dosarul dupa ce persoana face 42 de zile de concediu postnatal.

albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellys spune:

Multumesc.
Majoritatea angajatilor firmei sunt pensionari angajati cu conventie civila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

nu depinde de cum sunt angajati, ca oricum li se opreste cas.depinde cat de multi sunt si cat de mare e cas datorat de firma.

albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004)

Mergi la inceput