Centrala termica de calitate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

quote:
Originally posted by lgireada

Eu am Junkers de la Bosch. Ce e nemtesc e nemtesc, se cunoaste. N-am avut nici o pb cu ea in 4 ani de utilizare.

Liliana

subscriu

MirelaV
pupicei pe burticei

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46967&whichpage=6" target="_blank">Racusori
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Cam cat ar costa o centrala(buna) pt.un apartament cu 3 camere?Ma refer la toate cheltuielile,nu doar la centrala...Parintii mei vor sa puna doar in camere(2dormitoare si sufragerie).
Si...ce firma serioasa cunoasteti sau de care ati fost multumiti/te?

Multumeeesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

nu stiu exact cat poate duce asa ceva, banuiesc ca e si dupa buzunarul fiecaruia...si mai ales dupa ce materiale foloseste...
vorbind aici de centrala, calorifere, tevi de racord, filtre, robinete, sezor de gaz, chronotermostat si ce mai e...
in 2004, octombrie, pe mine m-a costat in ap cu 3 camere (bine izolat termic, termopan peste tot dar 2 balcone maricele inchise cu geam termopan, fac precizarea asta caci in functie si de suprafata vitrata se face dimensionarea caloriferelor pentru o camera, asta pe langa alte criterii din care cele mai uzale sunt volumul camerei, nr pereti exteriori si suprafata lor si gradul de izolare a incaperii...) 2000 euro...
zic eu ca am luat ce a fost mai bun, centrala nu va zic ce neam ca nu as vrea sa se zica ca fac reclama dar e una bunicica cu o gramada de functii destepte si utile, functie confort, functie antiinghet, turatie variabila la pompa si alte chestii, 6 calorifere de otel cu 10 ani garantie din care 3 cu un singur rand de elementi radianti (asta pentru a fi caloriferul mai mare si a acopri cat mai mult din suprafata peretelui exterior pe care vine montat, doar cu un pic mai scumpi decat echivalentul de aceeasi putere calorica dar cu 2 randuri de elemente radinate ), teava de cupru de 1 mm (ajungea de 0.7 dar pentru inca 50 euro in plus am zis sa pun din asta), filtre de toate felurile, chronotermostat programabil cu posibilitatea setarii pe zi a (parca) 6 intervale de timp fiecare cu temperatura lui timp de 7 zile si senzor de gaz si monoxid de carbon in bucatarie unde e montata centrala cu electrovana de actinonare pe teava de gaz...atat m-a costat cu totul, materiale, manopera si sa zic ca am mai dat ceva la instalatia de gaz care e alta poveste, dar parca nu a fost mai mult de cateva milioane...am facut lucrearea cu unnii din ploiesti...
acum inca o precizare, ca tot m-am apucat sa bat campii...
centrala are posibilitatea sa mearga pe partea de incalzire la sa zicem 35 % din puterea ei nominala (asta se regleaza la punerea in functiune)...asta daca atat cer caloriferele ca sa fie numai bine in casa, insa pe partea de apa calda menajera merge doar la 100%... daca sa zicem o centrala de 24 kw,in mod normal super suficient pentru un apartament cu 3 camere, pe la 60-70-80 mp rezonabil izolat, da un debit de acm pe la 10-12-13 l/minut la o diferenta de temperatura de 25-30 de grade fata de temp la care e apa rece de la robinet si asta credeti ca nu e deajuns, fie va luati una de putere mai mare 28-30 kw fie adoptati o solutie cu un boiler cu serpentina...
cele in condensare nu merita daca nu faceti inclazire prin pardoseala cu tot randamentul lor superior, care de fapt e superior insa nu chiar cum zic ei...
in fine, am dat un link cateva posturi mai sus, sunt acolo vreo 85 de pagini de citit pe subiectul asta...
njoy si mai vb...

...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Imergas (28 kw) centarala cu boiler incorporat si are si un pret accesibil (1000 euro).

kiss

"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Dar de convectoare de caldura stie cineva?Nu stiu de unde sa culeg material ca sa ma informez...ma puteti ajuta?

Multumeeeeesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumit spune:

baga un search pe forumul www.softpedia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

eu tocmai mi-am luat in we o centrala Vaillant, sper ca am fakut o afacere buna, nu ma pricep de loc la centrale...... am dat pe ea 29 mil. ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Noi am luat Vissman, am trecut 2 ierni cu ea si a fost absolut OK.
Avem si boiler pt apa calda. Aici cred ca ne-am pacalit ca suntem deocamdata doar 2 si nu folosim deodata apa calda in nu-s cate locuri!
Ca si cost la gaze nu-s ce sa spun, n-avem cu cine compara, vecii platesc dublu decat noi da tin 28 grade in casa ceea ce mie mi se mult.
Vara numai apa calda e ceva la 150.000 lei vechi si iarna la 110 mp cam 2 mil.
Si acum de preturi: bunica mea abia si-a pus centrala, 40 mil pt 2 camere cu totul inclus, mai putin calorifere si o centrala modesta.

Mergi la inceput