credeti in viata de dupa moarte?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

nu neaparat intr-o viatza propriu-zisa (ca asta, in care bem bere si fumam)

ci mai degraba intr-o forma de energie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

quote:
Originally posted by valiburu

Eu nu te-am contrazis cu nimic ci doar ma intreb cum poate un psiholog sa ajute in clarificarea problemei cu viata de dupa moarte?
Ana, eu nu vad in aceasta problema, "abordarea stiintifica" ci doar o abordare teologica. De aceea spuneam ca este vorba de credinta in Dumnezeu.
Poate intr-adevar un psiholog sa te faca sa treci mai usor (pentru moment) peste o criza de frica, dar mai mult nu poate face. Si imi aduc aminte de ce spunea preotul Cleopa despre o femeie care era f agitata in fata mortii; ii era frica si acest lucru se intampla pe strada unde i se facuse rau. Nu a facut altceva decat sa cheme preotul cu Sf Impartasanie si dintr-o data s-a luminat la fata si asa a trecut dincolo. Parintele Cleopa a incheiat referitor la aceasta istorisire: ca in ultima faza, in fata mortii, nici doctorul, nici regii nici slugile, poate nici psihologii nu te mai pot ajuta, ci omul in fata preotului cu Sf Taine se calmeaza.
si eu imi pun intrebari slava Domnului. Dar cu cat caut sa inteleg mai multe cu atat imi este mai tare frica sau descopar ca nu am inteles nimic.

valiburu

Vali,iti dau dreptate cu tot ceea ce scri...Zambesc si nu a ironie...Tot ce mi-ai scris...e atat de frumos,minunat,dar mai ales incurajator...Insa mie nu imi este frica,nu ma preocupa faptul ca am sa mor si ca ce ma fac eu daca mor...si stiu eu ce alte ganduri...Sunt foarte curioasa...De fel sunt curioasa,asa mi-i "naturelul"...De aceea pun toate intrebarile astea ciudate...Saru-mana de explicatii,am sa tin cont de ele...
Lucia...multam!Despre cartea domnului Muddy am citit,am citit din ea...hm...un picut cam trasa de par mi s-a parut la vremea respectiva...Poate o s-o recitesc,cine stie?,imi voi schimba impresia...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

quote:
Originally posted by ramonzca79

MH!!! Dragii mei, pentru a capata un raspuns sigur, adevarat, la aceasta intrebare trebuie sa studiati Biblia si sa vedeti ce spune Dumnezeu despre asta...In Biblie moartea este privita ca pe un somn, somn care se incheie odata cu a doua venire a Mantuitorului " si iarasi va veni sa judece viii si mortii..."Apoi studiati pasajele unde este prezentata Inaltarea Domnului Isus la ceruri (din evanghelii) si vedeti ce spune si acolo...ca Isus S-a inaltat la Ceruri dar se va intoarce in acelasi fel pt judecata si pt a-Si lua alesii...Asa...Apoi ce se va intampla dupa judecata???tot in Biblie gasiti...Cei care vor fi gasiti credinciosi vor avea viata vesnica pe un pamant nou iar ceilalti care au facut "jocul diavolului" vor primi rasplata - moarte vesnica...

Asa ca ...dragii mei, nu mai credeti tot felul de speculatii!!!cei care credeti in Dumnezeu studiati Biblia si veti gasi raspuns la orice intrebare!!!!

Pupiu!!!!

ramosss

Sunt de aceeasi parere!

www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya20+ cusiwww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

quote:
Originally posted by marius

Daca ar fi sa stim atunci nu ar mai reprezenta o enigma, nu-i asa? In fond pana sa ne intrebam daca inainte de viata actuala a exista o alta viata sau daca dupa viata actuala ar exista o alta viata, poate ar fi fost bine sa intrebam in fond ce este viata? Sau ce percepem noi ca ar fi viata? Sau oare viata se rezuma la stadiul perceptiv? La senzatii si trairi? Sau si la senzatii si trairi? Ar mai fi si altceva? Moartea ce este in fond? Dar viata? Sau doar ne transformam? Suntem ceea ce vedem, sau suntem imagini, perceptii? De ce in majoritatea crezurilor (religiilor), moartea este privita doar ca o trecere spre altceva? Ce ar fi acel altceva? Trestie ganditoare...
"Hristos a inviat din morti cu moartea pre moarte calcand..."

Cine poate sa inteleaga continutul acestui mesaj? Si este convins ca i-a gasit sensul? Sa fie (re)invierea o victorie? A cui fata de cine? Sa fie moartea o piedica? A cui fata de cine?
"A adormit intru'Domnul..."
Cine percepe sensul acestor cuvinte? De ce moartea este privita ca o adormire?
"S-a mutat la cele vesnice..."
Alt mesaj cu alt continut...
"Nu plangeti caci unde s-a mutat nu e durere ci lumina si iubire..."
"Ma uitam inapoi din cercul meu de lumina si ii vedeam plangand, si m-a cuprins o tristete adanca vazandu-i asa, dar stiam ca trebuie sa merg mai departe...."
" Plangand ai sosit in viata-ti scurta intampinat de cei ce te asteptau razand, tu ai grija cum iti traiesti viata asa incat razand sa pleci lasand in urma pe cei ce te vor plange."

Undeva in viata aceasta oricum am percepe noi viata sau moartea exista un cuvant magic ce se numeste speranta.

Exista viata dupa moarte? Exista Dumnezeu? Cineva spunea o adanca cugetare:

"Daca va fi sa cred si sa nu fie asa, nu voi fi pierdut nimic, insa daca se va dovedi ca este dupa cum am crezut, voi fi castigat totul."

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Sunt de acord cu tine Marius, inainte de a sti daca exista viata dupa moarte ar trebui sa stim ce sunt viata si moartea!

In orice caz, eu cred in continuitate. Existam intr-o forma sau alta inainte de a ne naste, ne transforma in ceea ce suntem in timpul vietii, iar la moarte ne transformam din nou, nu stiu in ce.

Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Oare omida stie ca a fost pupa si va fi fluture ? Cred ca suntem niste omizi.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Doua fantome stateau noaptea in cimitir, sprijinite de un cavou:
- Auzi, intreaba una, tu crezi in existenta oamenilor?

www.fastcoolcars.com/images/sexy_ladies_fast_cool_cars9/legs_car.jpg" target="_blank">Tzuni mic si drag si scump si grasunel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns penelopa spune:

Raspunsurile la multe din intrebarile voastre eu le-am gasit in cartile lui Lazarev .Primim mereu semne ca nu traim o unica viata.... important este ca noi sa stim sa le descifram.
Hai sa va povestesc ceva.Acum 7 ani o matusa tare draga mie a aflat ca are cancer uterin si in disperarea de a face ceva pentru ea am apelat la serv. unui medic bioenergoterapeut care a salvat-o.Ce credeti ca mi-a spus in prima zi in care m-a vazut(nu ma vazuse niciodata)ca sunt insarcinata in 3 luni si ca voi avea un copil foarte inteligent ,nu destept ,ca desteptaciunea ti-o dau cartile.
Cum credeti ca si-a dat seama ?sarcina nu era deloc vizibila si intr-adevar am o fetita deosebita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

e interesant ce scrieti voi aici dar trbue citit ziua.va urmaresc din umbra

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Eu nu cred ca mai exista nimic dupa moarte.
Asa cum nu cred ca exista ceva inainte de "concepere" - nu de nastere, ca nasterea survine 9 luni mai tirziu.

Nu cred ca exista organism viu fara suflet, sau suflet fara "gazda".

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorica avram spune:

mai ramona,biblia nu a scris-o Dumnezeu,tot oamenii au scris-o si unde scrie in biblie ca e pacat sa crezi in viata vesnica,ma rog?iar chestia cu pacatele lasa loc de interpretari.eu nu am gasit in biblie raspuns la nici o intrebare si am studiat-o si in facultate la rece cu preotii de la teologie.da-ne tu niste raspunsuri concrete din biblie,te rog

quote:
Originally posted by ramonzca79

MH!!! Dragii mei, pentru a capata un raspuns sigur, adevarat, la aceasta intrebare trebuie sa studiati Biblia si sa vedeti ce spune Dumnezeu despre asta...In Biblie moartea este privita ca pe un somn, somn care se incheie odata cu a doua venire a Mantuitorului " si iarasi va veni sa judece viii si mortii..."Apoi studiati pasajele unde este prezentata Inaltarea Domnului Isus la ceruri (din evanghelii) si vedeti ce spune si acolo...ca Isus S-a inaltat la Ceruri dar se va intoarce in acelasi fel pt judecata si pt a-Si lua alesii...Asa...Apoi ce se va intampla dupa judecata???tot in Biblie gasiti...Cei care vor fi gasiti credinciosi vor avea viata vesnica pe un pamant nou iar ceilalti care au facut "jocul diavolului" vor primi rasplata - moarte vesnica...

Asa ca ...dragii mei, nu mai credeti tot felul de speculatii!!!cei care credeti in Dumnezeu studiati Biblia si veti gasi raspuns la orice intrebare!!!!

Pupiu!!!!

ramosss

viorica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorica avram spune:

discutiile cu viata de dupa sau inainte de cea pe care o traim sunt multe.ceva este!nu avem puterea de a patrunde tainele existentei,nu stim care e secretul nasterii si al mortii.imi plac povestile cu ingeri,nu vreau sa-i pierd pe cei dragi mie,nu-mi place ca trece timpul si suntem supusi pieirii si ma gandesc cu inima stransa la clipa mortii,la clipa trecerii "dincolo".
de-a lungul timpului au fost emise tot felul de teorii despre existenta ,care mai de care mai ciudate sau argumentate rational.pana si Darwin cu determinismul sau in clipa mortii si-a negat conceptia despre existenta.
imi place sa cred ca Dumnezeu nu este crud si razbunator,imi place sa-l inconjur cu o aura de bunatate.nu stiu daca am inteles ceva din existenta noastra pe pamant,uneori nu inteleg rostul pe care noi,oamenii ,il avem.suntem atat de diferiti!
multe carti am citit ,dar nici una nu m-a luminat.
sa-l cititi pe Rebreanu-"Adam si Eva".e o dovada a faptului ca si marele scriitor a fost macinat de problema vietii si a mortii.
nu stiu daca exista viata dupa moarte dar imi place sa cred ca DA.

viorica

Mergi la inceput