infiintare firma : srl sau micro?

infiintare firma : srl sau micro? | Autor: denis

Link direct la acest mesaj

Vreau sa-mi deschid o firma avand ca obiecte de activitate principale
traducerile(sunt traducator autorizat) dar si productie soft (sotul) precum si mic comert (inca nu m-am hotarat ce fel).
Ce ma sfatuiti ...? Srl sau micro? care-i mai avantajos ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

denis, eu am avut o firma care era si srl si micro.apoi am trecut la platitoare de impozit pe profit ca era mai avantajos(pentru mine).

albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Hai sa clarificam niste notiuni:
- S.R.L. = forma de organizare a unei soc comerciale (analog cu societatile pe actiuni - S.A.)
- micro = microintreprindere
- platitor de impozit pe profit = soc com (S.R.L. sau S.A sau...), indiferent ca e microintreprindere sau intreprindere mica, mijlocie sau mare contribuabil, care plateste impozit pe profit (diferenta intre venituri si cheltuieli - grosso modo)
- platitor de impoit pe venitul microintreprinderii = soc com (S.R.L. sau S.A sau...), care plateste impozit pe venituri (indiferent de natura lor, pot fi si venituri din dobanda la contul curent la banca)

Daca pt ceea ce va face firma vei avea cheltuieli (cu salariile, cu materii prime, cu marfurile, cu amortizarea etc), atunci fa-te platitoare de impozit pe PROFIT. Daca cheltuielile vor fi mici, neglijabile, fa-te platitoare pe impozit pe VENITul microintreprinderii.

Gandeste-te daca vrei sa fi sau nu platitor de TVA.

Oricum ar fi, vorbeste cu un contabil. Sunt multe conditii, particularitati, reglementari, obligatii legale pe care, din pacate, nu le gasesti intr-un singur loc. Este foarte usor sa iei amenda pentru ca nu cunosti legea. Sfatul meu este sa tratezi cu multa responabilitate acest demers (oricum se considera ca esti responsabila, cand faci firma ).

Mergi la inceput