Pensionare pe caz de boala

Pensionare pe caz de boala | Autor: kisstherain999

Link direct la acest mesaj

Mama mea la 46 ani si 29 ani vechime in munca se poate pensiona pe caz de boala? Sufera de diabet zaharat de tip 2 (polineuropatie periferica senzitivo-motorie), cardiopatie ischemica, iar recent a fost operata de fibrom uterin.

Multumesc.

kiss

“Everybody is ignorant, only on different subjects.” (Will Rogers)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Da, se poate pensiona pe caz de boala dupa ce obtine "Decizia asupra capacitatii de munca (de stabilirea gradului de invaliditate)" eliberata de Comisia de Expertiza Medicala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Trebuie sa aiba 90 zile de CM apoi merge la comisie sa-i mai prelungeasca inca 30 parca,si cu toate analizele si actele medicale pe care le are ar trebui sa o pensioneze.Depinde peste ce medic da.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mama mea s-a pensionat cam cu 8-9 luni inainte de termen. asadar a fost penalizata putin la pensie. ea are si o boala profesionala. se poate acorda ceva, o indexare la pensie datorita bolii asteia? precizez ca ea nu a iesit la pensie pe caz de boala

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza

Mergi la inceput

Nu beneficiaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina_Anca spune:

Sora mea ar vrea sa se pensioneze pe caz de boala - psihica...Are doar 39 de ani - e somera. Cum ar fi mai bine sa se pensioneze ? Am inteles ca ar fi o varianta in care ar putea sa aiba si pensie de boala si sa lucreze max. 4 ore. Sau in momentul cind isi gaseste de lucru poate renunta pur si simplu la pensie...nu mi-e clar deloc cum trebuie procedat pt a avea un ajutor minim.

Mergi la inceput

Daca are posibilitatea sa-si gaseasca un loc de munca, trebuie sa obtina de la comisia de expertiza medicala incadrarea in gradul III (trei) de invaliditate, care confera si posibilitatea de a lucra 4 ore/zi si obtine in plus venituri in afara de pensie.
Dar... pe probleme psihice, nu cred ca poate obtine gr III....nu poti fi bolnav psihic doar pe jumatate.

Mergi la inceput