De ce cuplurile tinere se despart
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Mirunaa spune:
Banderas, vad ca stii cum se mentine o relatie.Sau ai aflat de cand ai postat subiectul?
Eu cred ca nu se poate compara situatia de dinaintea casatoriei cu cea de dupa.Si e firesc.La stadiul de prieteni altele sunt prioritatile, problemele, e cu totul alta situatie.Cand incepe convietuirea in acelasi spatiu...apar problemele inerente, gen: nu stie unde ii sunt rufele(de fapt nu vrea sa stie unde ii sunt rufele pt ca STIE ca are cine sa i le dea).Cam asa am patit si eu la inceputul casniciei.Sotu` intra la dus....fara prosop si alte alea.Ma punea pe mine sa i le aduc.A mers o vreme pana cand am spus stop.Mi se parea ca se rasfata gratuit....si cam prea mult.Astea sunt exemplele cele mai banale.Nu mai pun la socoteala problemele cand apar copiii si asta ca fiecare dintre noi dorim sa fim ajutati.
Ceva se poate rupe intr-o casnicie si daca te casatoresti la 20 de ani si daca o faci dupa 30 de ani.
Si eu cred ca....casnicia(nu mai stau sa caut sa evit cacofonia...scuze!!!) este o loterie.
Toate cele bune!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
bruxinha spune:
quote:
Originally posted by Mirunaa
Sotu` intra la dus....fara prosop si alte alea.Ma punea pe mine sa i le aduc
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Pana la urma casnicia e arta compromisului.
Mirunaa spune:
Bruxinha, mama!In cazul asta a facut compromisul el, sotu`.Si-ti spun cu toata sinceritatea ca eu stau mai bine la capitolul compromisuri in casnicie.
Dar sincer deja mi se parea prea mult, mai ales ca ma omora si cu facutul patului...Era in stare sa doarma pe scaun daca nu faceam eu patul.Aici am facut eu compromisul...N-am mai facut patul....
Toate cele bune!
![](images/user_man.png)
mircea42 spune:
interesant articolul.
Totodata, noi uitam ca omul e o persoana poligama. In sensul ca fiecare, impins de specia doritoare de un fruct cit mai puternic, este tentat sa se cupleze cu indivizi cit mai proaspeti, mai diferiti.
Unii reusesc sa-si reprime acest sentiment (nu l-ar recunoaste in veci sau doar dupa 6 beri).
Unii...
bruxinha spune:
quote:
Originally posted by mircea42
interesant articolul.
Totodata, noi uitam ca omul e o persoana poligama. In sensul ca fiecare, impins de specia doritoare de un fruct cit mai puternic, este tentat sa se cupleze cu indivizi cit mai proaspeti, mai diferiti.
Unii reusesc sa-si reprime acest sentiment (nu l-ar recunoaste in veci sau doar dupa 6 beri).
Unii...
mircea42
pa da, hai sa ne acuplam/combinam cu totii la gramada, ca asa ne impinge specia...
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Eu am 26 sotul 27 de ani, suntem impreuna de 7 ani si casatoriti de 3!!!
Deocamdata totul e roz, dar si eu ma gandesc cu groaza, ca totusi se poate "rupe" ceva oricand in relatia noastra!!!
Dar nu am pus-o niciodata pe seama varstei...
Adevarul este ca o relatie inceputa mai devreme trebuie sa dureze mai mult (daca te casatoresti la 20 de ani, si vrei o casnicie pe viata trebuie sa fii cel putin 50 de ani impreuna nu???, daca te casatoresti la 30, iti ajung 40....si tot asa...)
Si poate ca pe multe cupluri tinere le sperie "vesnicia" asta...cum adica sa stai toata viata langa acelasi om??? Nu te plictisesti???
Dar nu cred ca e in regula sa pleci de la premisa ca "cuplurile tinere se despart" si nu prea au sanse de a sta impreuna ...adica ar trebui sa ne asteptam sa ne trezim cu hotararea de divort pe masa intr-o dimineata???
DAca traiesti cu teama asta, intr-o zi s-ar putea intampla...si e mult mai usor sa astepti sa se intample decat sa lupti sa nu se intample...
Oricum eu cred ca daca iubesti, vrei si lupti mergi pana la capat!!!!
Eu sper ca noi sa fim exceptia de la regula...si vesnicia noastra sa dureze "o vesnicie"....
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzisi David
Poze la munte si la mare
Poze noi!!
Pe mine nu ma sperie "vesnicia" asta de 40-50 de ani. Ma sperie ca poate nu am nici atata. Ma sperie ca an NUMAI atata. As vrea sa am de 10 ori mai mult...
Iar cuplurile tinere nu sunt sinonime cu cuplurile imature! Varsta nu e echivalenta cu intelepciunea!!!
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
michelle7 spune:
Eu cred ca e mai rau sa te casatoresti prea tarziu decat prea devreme ( a se citi dupa 22-24 ani) . La 30 si de ani ai tabieturile tale si ti-e din ce in ce mai greu sa convietuiesti cu cineva. Paradoxal , cu toate ca iti cresc pretentiile accepti langa tine parteneri pe care cu 10 ani in urma nu i-ai fi luat niciodata in considerare. Eu m-am casatorit la 24 1/2 de ani si cu toate ca sunt de acord cu voi cand spuneti ca tineretea merita traita nu regret ca m-am casatorit.
michelle
didi-anda spune:
sunt sigura ca nu doar cuplurile tinere se despart.si daca se despart,de ce o fac? eu cred ca din prea multa iubire si din prea multa ambitie. sunt impreuna cu sotul meu de 6 ani si 8 luni, de 3 ani si 8 luni casatoriti. cand ne-am casatorit,eu n-aveam 19 ani impliniti iar el 24.tineri,la fel ca si acum.la fel ca si multe alte cupluri,ne mai certam,mai spunem ca ne despartim,ca divortam,dar nu o facem,pt ca ne iubim mult si stim ca ne-ar fi greu unul fara celalalt.suntem ambitiosi,dar lasam fiecare de la noi. daca nu lasam si mergeam cu ambitia mai departe,eram despartiti din niste motive banale,certuri copilaresti. am un sot care nu bea,doar la ocazii,care nu ma loveste,asa cum se intampla in multe cupluri,nu ma insala,cel putin nu are cand,pt ca tot timpul este cu mine si mergem impreuna peste tot si pe care il iubesc enorm de mult si sunt sigura ca si el pe mine. de aceea le zic tuturor sa lase orgoliile si ambitiile de-oparte si sa caute sa fie fericiti alaturi de persoana iubita.
ankalaura spune:
Se despart pentru ca habar n-au ce si cum, de aia!
Exista exceptii, de cupluri care au intemeiat o casnicie frumoasa in urma unei prietenii de liceu, dar cazurile sunt rare. mai ales acum, cand dau navala tentatiile peste noi, ceea ce acum 20 de ani, cum spunea Adrienne, nu se petrecea!
Daca o sa am si un baiat, ii voi invata pe amandoi copiii mei, adica fata de acum si viitorul baiat sa se distreze nene cat incape! Numa sa nu faca copii din greseala si sa nu se imbolnaveasca.
Nu cred in educatia prin interzicere - nu fuma, nu face amor prea devreme, nu veni tarziu, nu umbla cu ala...... Nu cred nici in libertati fara limite. Nu cred ca e bine sa inalti pragul, doar doar copilul nu va da cu capul in el, cred ca e bine sa ii arati copilului pragul, si sa-l lasi sa decida daca e ok sa dea cu capul o data!
Mircea are dreptate.. oricum mai devreme sau mai tarziu devii curios.. asa ca treaba asta cu "singurul" din viata mea e o porcarie. Nu sunt de acord ca dupa intemeierea unui camion tre' sa continui ca un bondar din floare in floare, asta nu!
Dar e normal ca cele mai multe cupluri tinere sa ajunga la despartiri, sunt copii, n-au experienta de viata, fac usor alegeri care se pot dovedi gresite... Asta e.
Am pierdut si eu fo' 7 ani.. noroc ca n-am apucat sa ne si insuram, ca altfel umblam si eu sa vad de taxa de divort..... Da' ce bine am facut ca nu ne-am insurat!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005
michelle7 spune:
ankalaura!!!!! NU LE VEI INETERZICE COPIIILOR TAI SA FUMEZE! Dumnezeule Mare! Eu am fumat 10 ani tocmai din cauza ca parintii mei nu au stiut cum sa ma opreasca!!! Imi spuneau ca daca fumez n-am voie sa ies din casa ..... Au omis sa-mi spuna ca : Fumatul cauzeaza cancer! Fumatul ne face sa aratam cu 10 ani mai batrani Fumatul ne face dizgratiosi in fata altor oameni care nu fumeaza ( care by the way sunt din ce in ce mai multi pentru ca oamenii sunt informati acum).Fumatul iti garanteaza o frumusete de set de dinti galbeni si un ten pamantiu. Fumatul te ajuta sa ai o voce de bar samd. Oricum in curand In Romania ( sper) nu se va mai putea fuma aproape in nici un loc public asa ca poate societatea ii va feri pe copiii tai de tigari
michelle