dupa cat timp iti poti da demisia?

dupa cat timp iti poti da demisia? | Autor: zebruca

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
As vrea sa stiu daca, fiind intr-o functie publica, e necesara o perioada de timp determinata pana cand poti sa-ti pui cererea de demisie. Am auzit de undeva ca ar trebui sa ramai pe postul respectiv 6 luni. Asa e? Are vreo legatura cu functia publica, sau e o reglementare general valabila?
Cu speranta ca voi gasi un raspuns, va multumesc si va urez o noapte linistita.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raspunsul il gasesti in Codul Muncii art.79 alineatul 4. Poti sa vezi toate prevederile Codului Muncii la mine pe site www.romleas.ro pagina legislativa - legislatia muncii - Codul muncii versiunea 2003.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zebruca spune:

Multumesc, am gasit, insa intrebarea mea era alta. Daca trebuie sa stau o perioada in post pana pot sa-mi dau demisia. De preaviz stiam, insa pt functionarii publici nu e valabil Codul Muncii, ci Statutul Functionarilor Publici (legea 188/1999, republicata) si acolo e prevazut un preaviz de 30 de zile (pentru orice functie publica, nu doar pentru posturile de conducere). M-am uitat inca o data pe decizia de numire (functionarii publici primesc dispozitii de numire, nu contract de munca la angajare) si acolo sunt date numai cateva legi in temeiul carora s-a dispus respectiva numire. In 188 nu sunt foarte multe detalii, dar am gasi aici si alte legi unde poate as gasi ceea ce caut (desigur ca o solutie mai la indemana ar fi sa intreb acolo, pur si simplu, dar nu prea vreau sa se stie ca ma intereseaza plecatul deja). Unde gasesc legi, in afara de Monitorul oficial? Adica, se pot consulta pe internet, sau e necesar un program anume?
Multumesc inca o data pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

chiar daca esti funcionar public demisia ti-o poti prezenta cu 15 zile inainte daca ai functie de executie si 30 pt cei cu funcii de conducere.
Daca mai ai intrebari nu ezita sa le pui

poze
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Spune ce lege doresti si asta vei primi.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Multumesc! legea 76/2005 privind aprobarea OUG nr. 92/2004 si hotararea nr 1434/2004. Abuzez deja, nu-i asa?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by zebruca

Multumesc! legea 76/2005 privind aprobarea OUG nr. 92/2004 si hotararea nr 1434/2004. Abuzez deja, nu-i asa?

"The world is your playground. Why aren't you playing?" (Ellie Katz)

vad ca nu ai activat optiunea de PM, daca nu gasesti la Marius ce te interezeaza, spune-mi si-ti trimit eu ce doresti.

A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Multumesc, Tumpi. Sa vad daca stiu sa-mi activez PMul...am reusit?

Mergi la inceput

nu, nu ai reusit,dar mai bine trimite-mi tu PM cu adresa de e-mail si-ti trimit ce doresti.

quote:
Originally posted by zebruca

Multumesc, Tumpi. Sa vad daca stiu sa-mi activez PMul...am reusit?

"The world is your playground. Why aren't you playing?" (Ellie Katz)

Mergi la inceput

Tumpi, am reusit! Nu stiam ca trebuie din inbox. Iaca am si eu PM, nu m-am lasat pana nu l-am dibuit.

Mergi la inceput