Caciulita, pana cand?
Pana cand bebe sta in permanenta cu caciulita pe cap?
Lui Codrin am inceput sa o mai scot ziua din cap pentru ca se misca foarte mult si se irita mititelul la gat.
Cam la ce varsta si la ce temperatura renuntam la ea?
Va pup dulce!
Delia si Codrin
Raspunsuri
Andreea spune:
Pe Vladut (nascut in 9 oct.) l-am tinut cu caciulita pana la 2 luni si asta pentru ca am cedat in fata mamei si soacrei mele iar acum mi-e tare ciuda. De aproape trei luni sta fara caciulita si nu a racit niciodata. Nu i-o pun nici cand stam cu geamurile deschise sa se aeriseasca, pe principiul ca daca nu mi-e frig mie, nici lui nu ii este.
Cat despre temperatura, la noi in casa sunt cam 21 de grade.
Andreea.
dodo spune:
Depinde de temperatura-daca in casa ai 19-22grade, poti sa-l si culci fara caciulita fara grija. Afara, te orientezi dupa cum...bate vintul! Pe al meu, desi mi-a racit de multe ori dupa 6 luni cind a inceput sa mearga la childcare, l-am tinut de la 2 luni fara caciulita. Aici se tin bb-ii fara nici un fel de caciulite, a trebuit sa-i fac eu din finet,la masina de cusut, ca nu am gasit in magazine de cumparat decit gen fes, pe care il pierdea imediat. Deci, daca nu e prea rece in casa, il poti tine linistita fara caciulita.
dori spune:
Matei are 6 luni si jumatate si nu i-am pus caciulita in casa - doar cateodata in prima luna, dupa ce ii faceam baie. Asa ca...
Camelia spune:
Eu n-am tinut-o pe Teodora cu caciulita in casa (exceptand perioada de ora, dupa baita, cand avea parul ud).Iar afara ii pun ceva in cap doar daca temperatura e sub 17 grade.
Milena spune:
Eu nu i-am dat niciodata caciulita in casa, doar cind am iesi afara si atunci depindea de temperatura. Caci a trebuit sa ies cu el si la
-35 si la 0 grade. Daca e mai frig ii dau 2 caciulite , daca nu, una ajunge. Noroc ca nu am nici o bunica prin preajma caci cred ca m-ar oricum de cite ori vorbim la telefon ma intreaba bunicele daca are cacilita pe cap Robert si eu bineintels ca le spun ce vreau ele sa auda. La noi in casa sunt cam 20-21 de grade.
Milena si Robert
Theodora spune:
Eu nu le-am pus caciulita in casa NICIODATA! Nici in somn,nici dupa baie...NICIODATA! Nu pentru ca nu am vrut...dar asa ceva aici nu se practica si NU EXISTA! Am cautat in toate magazinele de bebei si a fost imposibil sa gasesc...ma refer la caciulita gen TICHIE...O data le-am pus un fel de fesulete de bumbac si soacra mea contrariata,care se intimpla sa fie la noi,m-a intrebat cu un ifos pe care nu-l pot descrie"De ce le pui caciula? Doar nu e asa de frig,aici e Grecia!!!???!!!"I-am raspuns cu acelas ifos ca asa imi place si ca eu nu am crescut in Grecia!!!!!imi venea sa-i dau cu ceva in cap...de atunci,aproape mereu cind se intimpla sa vina,le puneam fesurileAdevarul e ca aici clima e mai blinda si nu e strict necesara caciulita...mie mi-ar fi placut sa am si sa le pun citeodata...
Theodora, Alexandros, Yannis(aproape 11 luni!!!)
Duble the joy,duble the love,twins are a blessing,from above...
dana d spune:
Eu am nascut in septembrie, nu i-am pus caciulita niciodata in casa decat dupa baie 1-2 ore, si erau vremuri (1994) cand nu prea era caldura in casa 18-20 grade. Ce sa mai zicem de parintii din occident care nu pun caciulita copiilor nici iarna afara in timp ce ei poarta, asa am vazut prin filme si as fi vrut sa am si eu curajul.
Caleste-l ca vei fi mai castigata, Dana.
klavier spune:
nici Adriana nu a primit caciulita decat uneori dupa baie. la noi sunt ca. 20 grade ziua in casa si intre 16-19 grade noaptea. (depinde de cate fitze face termostatul)
totusi, privind retrospectiv, daca as mai avea un copil i-as pune macar o bentita noaptea, pentru ca Aditza a capatat obiceiul sa se traga de urechi cand adoarme, sa si le rasuceasca atat de tare, incat mi-e teama sa nu ajunga clapauga... in plus, mai dormea si peste urechiusele intoarse cand era mai mica.
cand tesim afara ii pun mereu caciula, vara palariuta contra soarelui.
...bunicile in schimb o imbraca cu cate doua caciuli si trei bluze una peste alta de cate ori o prind... mai rar, oricum.
Adriana