mutare de pe un post pe altul

mutare de pe un post pe altul | Autor: Alecsia

Link direct la acest mesaj



Acum cateva luni intentionam sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez , si i-am spus unuia din sefi.Acesta mi-a spus sa ma mai gandesc si in caz ca sint sigura sa inmanez cererea de demisie directorului general. Eu fireste ca in lipsa unui alt loc de munca m-am mai gandit si nu am dus cererea. Acesta in schimb a anuntat directorul general ca plec si aflu dupa nu stiu cat timp ca imi cauta inlocuitor. Repet, nu are nimeni cererea mea de demisie.
Mi-au propus sa accept un alt post inferior mie si am intrebat fireste cand va veni cel ce ma inlocuieste ca sa stiu sa-mi caut altceva. Nu mi-au zis nimic concret, si acum cand m-am intors din concediu am gasit pe altcineva pe postul meu, fara sa fiu informata cine e si de ce e in locul meu. Banuiesc ca voi fi mutata pe alt post inferior celui din prezent. Vreau sa va intreb daca e corect cum au procedat si daca in lipsa cererii de demisie ma pot inlocui si/sau transfera pe alt post daca eu nu sint de acord. Si ce solutii am sa remediez situatia?

Multumesc.

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca un raspuns ce tine de legalitate nu iti va ajuta. Eroarea a fost la tine cand ai oscilat cu jobul. Ceea ce se intampla estet doar efectul instabilitatii tale. Parerea mea este ca ori accepti jobul si lupti sa avansezi, ori iti cauti un alt job. Insa ca o recomandare oscilatiile iti vor aduce dezavantaje in viitor. Orice job este format din cerere si oferta, tu esti doar jumatate insa nu poti controla cealalta jumatate.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

SCUZE! again
ART. 17
(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligația de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul cu privire la clauzele generale pe care intenționează să le înscrie în contract sau să le modifice.
(1^1) Obligația de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul comunicării ofertei sale privind conținutul contractului individual de muncă sau al actului adițional, după caz.
(2) Persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul va fi informat cu privire la cel puțin următoarele elemente:
a) identitatea părților;
b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;
c) sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului;
d) funcția/ocupația conform specificației Clasificării ocupațiilor din România sau altor acte normative și atribuțiile postului;
e) riscurile specifice postului;
f) data de la care contractul urmează să își producă efectele;
g) în cazul unui contract de muncă pe durată determinată sau al unui contract de muncă temporară, durata acestora;
h) durata concediului de odihnă la care salariatul are dreptul;
i) condițiile de acordare a preavizului de către părțile contractante și durata acestuia;
j) salariul pe bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum și periodicitatea plății salariului la care salariatul are dreptul;
k) durata normală a muncii, exprimată în ore/zi și ore/săptămână;
l) indicarea contractului colectiv de muncă ce reglementează condițiile de muncă ale salariatului;
m) durata perioadei de probă, după caz.
(3) Elementele din informarea prevăzută la alin. (2) trebuie să se regăsească și în conținutul contractului individual de muncă.
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adițional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoștințării în scris a salariatului, cu excepția situațiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
(4^1) La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă, oricare dintre părți poate fi asistată de către terți, conform propriei opțiuni, cu respectarea confidențialității prevăzute la alin. (5).
(5) Cu privire la informațiile furnizate salariatului, prealabil încheierii contractului individual de muncă, între părți poate interveni un contract de confidențialitate.
……………………………………………………………………………………….
ART. 19
În situația în care angajatorul nu își execută obligația de informare prevăzută la art. 17 și 18, salariatul este în drept să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligații, instanța judecătorească competentă și să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligației de informare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Oricum sint in neregula ca in contractul de munca scrie 8 ore si trebuie sa stau 9 obligatoriu. Ca stau uneori si 12 ore ca ne pune sedinta sau mai stiu eu ce ..e altceva. Si nu ne plateste nici o ora suplimentara.Asa ca ... la ce sa te mai astepti de la ei ...?

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput