Oare chiar o fi uitat ???!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Ei, nu fiti chiar atat de pesimiste... Edessa, daca vrei pe cinvea care sa te inteleaga, incearca sa vorbesti cu sanzi_ana, ea este tot sotie de navigator, dar ei doi si-au gasit echilibrul si sunt fericiti.

Eu imi amintesc de problemele tale. Poate ca voi doi aveti prea putine lucruri in comun si prea multe care va despart. Poate ca nu mai ai ce face...

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Scuze Edessa dc o sa fiu pre dura (dar iti cunosc toata poveste si de pe celalalt topic) dar relatia si casnicia vostra mie mi se apre termianta... stiu ca tu nu vrei sa divorzesi din motive de siguranta financiara a fetitei.. dar ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

Stiu, si va dau dreptate. Ma gandesc tot mai tare la varianta cu divortul fiindca simt ca cedez psihic daca mai continui in acest ritm.Mi-e o teama cumplita dpdv finaciar fiindca venitul meu este de doar 7 milioane, far posibilitatea de a mai putea fi suplimentat( poate cu maxim 1 milion).Din acesti bani e greu sa traiesti un adult si un copil, daca mai iei in calcul toate angaralele ce trebuiesc platite la stat.Dar poate nu oi muri ...
Ce ar trebui sa fac? sa il astept pana vine sau pur si simplu sa demarez actiunea de divort?Oricum acum sunt in vacanta tribunalele dar de la 1 sept dau drumul iar.Cu avocatul am vorbit din decmbrie trecut. Ar trebui doar dosarul in sine. Dar cum sa fac ca sa nu fie doar o decizie sub presiunea nervilor? Va rog, ajutati-ma sa iau o hotarare la rece fiindca acum sunt de-a dreptul demolata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Parerea mea este sa discuti cu sotul tau, sa ii spui ca tu consideri ca aceasta casnicie nu mai are nici un viitor, si prin urmare te-ai gandit ca singura alternativa de a iesi din situatia asta este sa divortati. In ceea ce priveste siguranta ta materiala, e mai greu cu 8 milioane/luna, dar el nu va plati pensie alimentara?
In fond, e si copilul lui...poate sa va ajute financiar din proprie initiativa.
Daca lucreaza cu carte de munca, pensia alimentara stabilita de instanta va fi de 25% din salariul lui, cel de pe cartea de munca.
In cazul in care nu lucreaza cu carte de munca, se aplica 25% la salariul minim pe economie, adica aproape 1.000.000 lei, suma de-a dreptul ridicola!!! Dar...astea-s legile pe la noi.

Deci cel mai bine ar fi sa vorbesti cu el despre divort, nu sa se trezeasca pur si simplu cu citatie de la tine, ca sigur nu va fi prea incantat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Edessa, au dreptate fetele, intai discuta cu el despre divort, nu-i tranti citatia....pensie alimentara trebuie sa-ti plateasca... si chiar daca ar fi salariul minim pe economie tot iti mai vine 1 milion la venit. Plus ca s-ar putea sa mai contribuie la cheltuieli, doar e vorba de copilul lui.Aici te poti intelege cu el, daca e rezonabil, va pricepe. Esti sigura ca nu mai poti castiga ceva in plus? Reprezentant Avon sau Oriflame, tot mai vin cativa banuti, cateva sute de mii, dar tot e ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mi se pare ciudat sa vrei sa aniversezi o casnicie care nu ti se mai potriveste. Asa ca...ce asteptai de la el?
Stu, stiu, sperante.
Am cunoscut sotii de navigatori care nu aveau probleme. Aveau soti de treaba. Sigur, riscuri sunt mai mari cu ei, dar asta ai stiut de la inceput, nu?
Divorteaza, daca crezi ca asta-i ultima solutie. Dar asteapta sa vina si vorbiti. Asa este civilizat. Apoi, cand constiinta ta este curata, ia ce masuri crezi ca sunt bune.
Oricat ti-ar parea, nu este un capat de tara.
Curaj!

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Edessa, si eu sunt tot sotie de navigator, tot cu contracte lungi...(5-6 luni)...
Radu naviga de 2 ani...
E o lupta colosala sa intretii o relatie asa la distanta, si trebuie sa dai tot ce ai...dar iti spun cu toata sinceritatea ca merita!!!!
Noi suntem impreuna de 7 ani (dintre care 3 de casnicie) si mereu am crezut ca relatia noastra e mai presus de oricare altele si ca vom face fata oricarei situatii daca ramanem impreuna...si am luptat amandoi sa mentinem aceasta stare...
Iar pe locul 1 in relatia noastra este INCREDEREA...
Daca o pierzi, te macini incet incet, unul pe o parte si celalat pe o parte si strici tot...
Trebuie sa ai putere sa crezi in celalat, si sa il faci sa creada in tine, sa ii spui cat mai des ce simti, orice sa rezovli orice pb impreuna ca si cum nu ar fi plecat...

Oricum, eu cred cu tarie ca departarea nu ucide o iubire...ci neincrederea, suspiciunile si dezinteresul...
E o lupta lunga si grea (nu numai in relatiile noastre) dar daca merita o duci pana la capat si ramai stanca!!!

Sper ca sunt coorenta, si ca ai inteles esentialul...daca mai vrei sa ma intrebi ceva iti stau la dispozitie...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
La Brasov

La marea Neagra

Parada modei

Voineasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

Nu ma asteptam nici sa ma laudati dar nici sa dati cu mine de pamant. Fiecare e liber sa isi exprime parerea si atat timp cat v-am cerut-o, trebuie sa o accept ca atare.
Al meu sot naviga de 14 ani ( cu o mica pauza de 2 ani inainte de a ne casatori). De cand suntem casatoriti a plecat in 15 voiaje. Practic, in medie a stat plecat 8-9 luni pe an. Deci...mai mult am fost separati. Nu am nimic de reprosat referitor la statul de sotie de navigator ( stiam ca vom fi multa vreme despartiti si nu s-a pus problema lipsei de incredere). In primii ani ( primele 4-5 voiaje) ma suna ori de cate ori avea ocazia sa puna piciorul pe uscat, indiferent la ce ora din zi sau din noapte. Intre timp, sprijinit de mine care i-am acordat toata intelegerea , a dat examene dupa examene si a urcat tot mai sus pe scara ierarhica. Si, chiar daca e urat sa afirm asta, sefia i s-a urcat repede la cap...si pretinde ca nu are timp liber sa ia legatura cu noi ca are responsabilitati stringente....dar de la asta pana la a taia complet comunicarea cu familia mi se pare totusi o diferenta!
Rufus spuneai ceva despre <<constiinta curata>>....Poate nu inteleg eu exact exprimarea, dar eu constiinta o am curata...sufletul il am acum mohorat!
Iarasi, poate am fost gresit inteleasa dar nu sunt adepta divorturilor decat ca solutie extrema. Asa ca am luat in calcul si aceasta varianta pentru situatia in care lucrurile vor continua sa decurga in acest ritm care ma ...extermina sufleteste.
...si mi-am mai amitit ceva, in primii ani de fiecare data cand venea din voiaj zicea ca ...numai un voiaj -maxim doua mai face si dupa aceea trebuie sa stam cat mai mult impreuna, trebuie sa ramana la uscat...Dar satisfactia castigurilor si, mai mult, a functiilor l-a facut sa uite toate aceste promisiuni...Si eu l-am crezut tot timpul...ce sa-i faci...asa e cand iubesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

nasoala situatie Edessa..eu iti stiu povestea si parerea mea este ca, cu cat inainteaza in varsta, viciul il va acapara din ce in ce mai mult...deci daca n-a putut sa se lase pana acum, de acum inainte va fi extrem de dificil, aproape imposibil. Eu zau ca nu stiu ce-ai mai putea face tu, ca ai incercat destule....doar sa discutati impreuna despre divort. Mie una mi se pare o casnicie nereusita. Iarta-ma daca te dor cuvintele mele. Esti inca tanara, iti poti reface viata, nu mai astepta 8 luni un om care vine acasa, face cibersex si bea bere. Meriti mai mult.

P.S. Apartamentul al cui este? In cazul unui divort puteti face partaj?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Am citit povestea ta in postarile anterioare. Mie mi se pare ca toate frustrarile si toate obisnuintele lui din perioada cat e plecat se prelungesc fara voia lui si cand se intoarce acasa. Sunt lucruri care lui ii fac placere si pe care probabil ca le priveste ca fiind normale. De asta nici nu intelege prea bine ce anume te deranjeaza la faptul ca bea bere si mai priveste si el, nevinovat o revista, doua. Probabil ca s-au acumulat tensiuni intre voi care se simt si la distanta si pe care nici unul dintre voi nu stie sa le depaseasca. Tu pari nervoasa si el probabil ca "te simte" si nu stie sau nu poate reactiona in nici un fel si de aici...stii tensiuni ca in scoarta terestra inainte de un cutremur puternic. Eu as zice sa astepti sa vina, sa ii spui tott ce te doare, dar cu calm si cu intelegere si sa incercati sa rezolvati impreuna problemele. Cred eu ca in toata situatia asta lui ii este cel mai greu. Sa fie departe de voi, singur el cu berea lui si cu revistele, poate are intr-adevar cum zicea cineva o depresie din care nu mai stie cum sa iasa si se pare ca nici tu nu-l ajuti prea mult. Spune-i deschis tot ce te doare, poate va fi pentru el ca un semnal de alarma, ca un dus rece si poate se trezeste la realitate si accepta o discutie cu un psiholog. Daca nici asa nu merge, atunci, da, nu-ti mai ramane decat varianta divortului. Dar macar vei fi cu constiinta impacata ca ai facut tot ce ai putut

Iulia, mama lui Cristi (13)

Unii cauta fericirea, altii o creeaza.

Mergi la inceput