La France (39)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Ce faceti vacantierelor, stati la soare sau dormiti?

Tocmai m-a sunat pretena mea românca de pe-aici, cea pe care o pierdusem... Mi-a explicat ca a fost plecata 3 luni in RO. Hihi, si eu care credeam ca am speriat-o!!! M-am linistit, nu-s baubau!

Nadia, te-ai lamurit cu cezariana?... Vezi ca eu aveam programata cezariana pe 9 iulie dimineata si... am nascut noaptea. Cind a venit doctorul dimineata era prea tirziu: o tineam deja in brate pe Adélie. Doctorul a fost cam dezamagit de intilnirea ratata... Faza e ca si sotul meu era s-o rateze, ca noaptea era acasa si n-auzea telefonul anuntator de vesti deloc!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Freia, cum a zis si Nadine, de la Ambasada poti sa iei cerfeticatele alea. Mie pentru mariage mi le-au cerut (parca ). Vorba Otiliei, te mariti si tu?

Georgiana, ai dreptate cu vacanta in Ro. Si noi tot in mai am fost (ça alors!) si a fost nebunie... cand ma gandesc ca la anul repetam experienta... Bafta la ce ti-ai propus. Si fetita ta tot la maternelle se duce? scuze, dar chiar nu stiu cat are...

Of Corina... sa ratezi tu prima zi??? chiar nu e nici o solutie? Pupici Annei de la noi.

Fetele, la noi s-a incalzit binisor. Daca saptamana trecuta nu ieseam ca ba era frig, ba ploua, acum nu iesim ca e prea cald.

Pupicei la toate.

si Miron Radu (06 oct. 2004)
Miron Radu

Frantzujii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

trec si eu sa va salut fetelor...Si pe aici s-a mai racorit putin k parca nu se mai terminau caldurile dar eu prefer soarele decat frigul..
Nadia nu-ti face probleme..e normal sa ai emotii dara poi o sa treaca repede..vorbesc eu care nu am trecut prin asa ceva dar din auzite macar..
Cu ce intreba Tatiana sunt de acord cu fetele de aici..destul de slabe sperante mai ales k diplomele noastre nu le recunosc de parca nu am facut acceleasi materii k si ei.
cam asta este..trebuie sa ne adaptam daca vrei sa reusim cat de cat..
pupici la toate fetele si o zi buna..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor inca o data

probabil ca mesajul meu de ieri a plecat chiar cand si-a dat duhul site-ul :0

Noi ne-am intors din vacanta in Romania, am terminat si cu mutatul si cu renovarea si ne pregatim acum sa rezolvam alte chestiuni ca astea nu se mai termina odata.

Sper ca sunteti toate bine, o sa incerc sa citesc din urma cat pot.

mi-a fost dor de voi.
pupici

noi si bebe Marc
(28.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

quote:
Originally posted by Otilia

Nadia, scuze ca am disparut asa... Cum e vacanta (pentru alte assmat) am de facut niscai "depanaje" si am casa plina de copii... Ar fi fost si mai plina daca aveam mai multe locuri, dar si-asa am destul. Chiar si sâmbata o sa am o bebelusa de numai o luna, care trebuia sa vina normal incepind de luna viitoare.

Eu am avut o cezariana exact din aceleasi motive ca tine: bebe nu s-a intors. Nasterea s-a petrecut foarte bine, daca vrei mai multe amanunte uite www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">aici Si nu mai fi asa de sigura cu data de 23 august (hehe, ce amintiri... defilari obligatorii imnuri ode etc.), ca daca o fi sa te apuce nascutul mai devreme...

Freia, certificatul de "coutume" il iei de la Ambasada sau de la Consulat. Gata, te mariti si tu?

Taty, si noi care ne gindeam ca in Spania e mai fain, flamenco - ghitara, evantaie, jupoane volantate, distractie, nu gluma!!!
De francezi nu pot vorbi la modul general, pentru ca fiecare e unic, fiecare e "altfel"... Am intilnit francezi extraordinari asa cum am intilnit si contrariul. Pe plan material... cam greu aici. Daca citesti mai mult pe forum cred ca noua, fetelor din Franta ne este cel mai greu sa ne realizam pe plan profesional (asta pentru cele care n-au ajuns aici altfel, semnind deja vreun contract din tara sau urmind studii universitare/doctorat). Pentru cele care s-au maritat si au facut copii: pauza profesionala de citiva ani, diplomele românesti fara nici o valoare in ochii francezilor... reusita financiara e departe. Marea majoritate fac alte studii sau se reprofileaza. Au fost momente in care parca am regretat ca am venit aici si mi-am zis si eu ca am gresit tara. Acum m-am resemnat cu soarta asta si ma ocup de copii, desi am si diplome si o cariera (artistica) in urma mea. Concluzia: aici clar nu sunt ciini cu covrigi in coada. (moama, ce as mai vrea niste covrigi calzi )

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

eh Otilia, mi-as dori sincer sa fim 3 si nu 2 dar io mai am de asteptat. Acu e randul soramii.

multzumesc mult de raspuns, io maine ma duceam la primarie sa vb de certificate.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Nadine, multa sanatate pe ultima suta de metri, o sa fie bine! Am o prietena care a facut cezariana...de nevoie, era in 42 saptamini, i-au indus nasterea, dar nu se dilata si a ajuns la cutit! Mai nashpa a fost de sotul ei care astepta afara. N-a durat decit o juma de ora.

Oana, inca o data, nu pot decit sa-ti spun ca ma uimesc progresele lui Seb! Pai, la 8 luni sa-l vezi ca alearga singur prin casa!

Taty, si mie imi plac spaniolii de numa'! In special cei din Barcelona...am stat la o familie acum 5 ani, foarte deschisi si simpatici. Ne-au avertizat ca restul spaniolilor ii considera aparte, mai mindri, mai orgoliosi...dar noua nu ni s-a parut ca ar fi asa. Cu francezii ma inteleg bine, mai ales cu barbatu-meu ;-). Never say never, dar viata mea e aici...la ce sa ma intorc in România? Am obtinut nationalitatea franceza usor, acum 5 ani, inainte sa se inaspreasca legile. Am trecut si eu printr-o perioada de somaj, am mai facut cursuri, acuma am un serviciu si ma consider multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Fetelor, am primit azi o carte postala de la... Sovata.
Doar ca cine mi-a trimis-o (cu mult drag) a uitat sa se semneze si scrisul nu-l recunosc!
Cine mi-a scris de la Sovata?... Oricum, ii multumesc mult-mult , dar cine e misterioasa persoana?...

Sovata... ce amintiri! Am fost in concediu doar eu si cu mama. Cind am trecut cu trenul in Transilvania si auzeam numai ungureste in jurul nostru i-am zis, speriata: "Mama, vezi ca am ajuns intr-o alta tara!" Apoi mi-am pierdut cartela de masa la plimbare si am cam murit de foame pina la sfirsitul vacantei, imparteam amindoua doar o singura portie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Otilia, nu era si-un mare hit cu "La Sovata unde face Nicu-armata/ Si e dulce inghetata"? Na, ca nu mai stiu cine-l canta! Nu ma lua in seama, ca in seara asta nu-s deloc serioasa.
De fapt, voiam doar sa... nu dati cu rosii ca n-o mai zic pe-aia cu seara racoroasa! Voiam doar sa va vad, pur si simplu, fara un scop anume.
Somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Otilia,nici nu stiam ca ai nascut prin cezariana; am citit pe nerasuflate povestea Adelitei si m-au luat si mai tare emotiile; de doua zile se agita Anaisu meu, rau de tot, plus ca ma doare burtica si ma strange; e adevarat ca am stat si mult in picioare, dar cine are rabdare sa stea in pat, mai ales acum pe ultima suta de m;soacra imi spune asta seara ca ea crede ca o sa nasc mai devreme!!! Si inca nu am facut valiza!! Sper insa sa vina asa cum am stabilit, ca am deja un leu in casa si imi ajunge!

Multumesc tuturor pt gandurile frumoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Cristina bine ati venit din concediu si felicitari pentru mutat! Ce mai face bebe Marc?
Otilia pai dupa mine nu pot fi decat Aurelia sau Lulu ca parca nu mai e numeni in concediu in tara acum, si mai ales sa-ti stie si adresa Sau e si Sybille?
Nadia tinem pumnii si ai sa vezi ca o sa fie bine!
va pup

http://georgiana.iciblog.com

Mergi la inceput