La France (39)

La France (39) | Autor: Otilia

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Da, Lorena, stau la 5 minute de Laval. Zona pe care ati vizitat-o e la 2 ore de noi, dar daca vii din Paris trebuie sa treci pe langa Laval. Si eu ador Coasta de Smarald:) Cand mai veniti dati un semn ca sa ne vedem! Sper numai sa nu fiu in spital!
Frumoase pozicile cu bebeii vostri!

Marox, ideea este sa dam informatii clare celor care ni le cer; de aceea am precizat ca nu sunt pt cei care habar nu au franceza!

Cata, felicitari pt titlul de sejour!

O seara frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

multumesc de primire!!! sinteti grozave!!! din pacate eu n-o sa va pot citi zilnic, pt ca puiul meu si "gospodaria" imi cam maninca tot timpul, dar de obicei recuperez si citesc din urma tot ce-am pierdut... asa ca daca n-o sa fiu pe faza, sa nu va suparati, da? multumesc pt informatii, si va doresc un week-end placut...lumy, sigur o sa ne vedem... mi se pare tare ciudat, dupa ce atita timp am stat ca un cuc care bintuie prin parcuri de copii ... la toate fetele... sa fiti iubite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Merci Nadia si sper ca totul va fi bine in viitor..acum abia astept sa plec acasa..nu credeam ca-mi va fi asa de dor de casa, de familie de prieteni si chiar de Bucuresti asa cum este el..
fetelor de prin sud voi ati intrat in vacanta de nu mai auzim nimic de voi?
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Cata, felicitari si la mai mare! Zici ca dai de baut?
oLo, am vazut pozele, sunt minunate fetitele tale Sa-ti traiasca!
Lorena, vazut poze pe nerasuflate Si puiutu' s-a facut mareee, tare-i scump
Kiss, bine ai venit!
Nadine, ai dreptate, individa aia de la afpa a vazut ca ma descurc, dar era si ea-ntr-o pasa proasta, sa fie la ea!
Repet, ma incantau cursurile prin corespondenta pt ca erau structurate bine (cel putin acum cativa ani cand le-am vazut eu), ma bucura faptul ca puteam fi corectata in permanenta de cineva competent si, nu in ultimul rand, pt ca as fi fost platita. Nu se termina lumea aici, nu-i nici o tragedie.
Oricum, nivelul meu de cunoastere a limbii franceze e undeva spre avansat si nu m-a incantat deloc ideea sa merg la afpa si sa fac pe necuvantatoarea, doar de dragul banilor! Ma interesa perfectionarea, daca functionara s-a dovedit a fi o mare mincinoasa, afirmand ca nu au cursuri de perfectionare, asta e.
Cum am mai spus, am reusit sa obtin cursuri prin OMI, pt inceput nu am facut mare lucru, dar din septembrie se pare ca voi fi integrata intr-o grupa de avansati. Si chiar daca nu sunt platita, eu sunt foarte multumita, pt ca asa am avut sansa de-a cunoaste doua profesoare extraordinare. In plus, alaturi de ceilalti cursanti m-am simtit f bine.
E foarte adevarat ca "experienta afpa" mi-a lasat un gust usor amarui, dar intre timp am avut alte realizari, e aproape uitata.
Intrebare de o mie de puncte: in cazul in care eu gasesc ceva interesant, assedic suporta o parte din costuri sau asta-i doar reclama?
Azi m-am inscris la scoala de soferi, asa ca maine ma culturalizez citind toate pozele din cod
L-am descoperit pe Peter Mayle, delicios Vi-l recomand cu mare drag!
Ce-am mai facut? Bagajul sotului, are un contract la mare distanta de casa, asa ca-s homaloana Ba mint, suntem doua homaloane: eu si mita (insa nu pt mult timp)
De fapt, trebuia sa incep cu vestea vestilor: m-am tuns si mi-am tras suvite blonde
Alta veste beton: pe directoarea de la una din bancile din urbea mea o cheama Negri! Sustine ca sotul ei e corsican, dar i-am infipt un cuisor incins si-acum se apuca de construit arborele genealogic
Oana , vino inapoi, ne e dor de tine! Si ia-ti si flacaii!
Un gand bun tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna seara fetele!

Cum am vazut ca subiectul nostru e doar pe pagina a doua, am trecut si eu pe aici sa va spun noapte buna si vise placute, sa aveti ce povesti miine ca sa nu mai fim codase pe toate!

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Oana, ai un copil foarte precoce. Pai fiu-meu abia acum e cu cocotatul peste tot... nici n-a mai trecut prin faza 4 labe, el vrea direct in picioare! Ma bucur mult pentru voi, ca Seb e un pui cuminte si destept.

Fetele, sunteti la plaja toata ziua cred, de nu ne mai dati semne decat din cand in cand.

Maria, va faceti de cap, voi fetele, singurele acasa?

Pupicei la toate.

si Miron Radu (06 oct. 2004)
Miron Radu

Frantzujii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Merci, Lorena. Si tu si Cristina aveti niste ingerasi scumpi foc, ma uitam si ieri la poze cu surorile mele, si ne mandream ce copii frumosi fac romanii. Nu neaparat doi romani, ci macar unul, si iese mai frumos decat un francez pur. Exclus, bineinteles nasicile lui Seb Carla si Olivia, care si ele au ceva sange italian, de aia sunt asa frumoase. Fetelor cu barbati francezi, sa va multumeasca ca datorita voua devine neamul mai frumos!

Eu nu prea merg la plaja.

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Fetelor, am o rugaminte pentru o informatie de la voi...poate fetele care au copilasi mai maricei stiu mai bine, si anume: cat dureaza vacanta de vara in Franta? Ma refer atat la scoala primara cat si la liceu, in cazul in care exista diferente.
Si inca ceva ref. la sistemul scolar in Franta: acolo se pune mai mult accent pe scoli cu program toata ziua, sau exista si destule scoli de jumatate de zi?
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Vacanta de vara in Franta este intre 2 iulie si 1 septembrie. Pe 2 septembrie e prima zi de scoala... Celelalte vacante depind de zona (A, B sau C).

Scolile din cite stiu eu sunt toata ziua, cu pauza la prinz (copiii pot merge acasa sa manince sau la cantina scolii, cu plata), cam de la 9 dimineata la 12 si apoi de la 13:30 la 17:30. Copiii mai mici (gradinita, primara) au miercurea libera, dar in schimb au scoala sâmbata dimineata, cei mai mari (colegieni) invata miercurea dar au sâmbata libera. Astea-s generalitati, in functie de scoala pot schimba programul in acord cu parintii.

Eu n-am copil mare dar asta e cam ce-am inteles eu pina acum. De scoala doar dimineata nu am auzit inca, poate doar la gradinita (grupa mica) unde oricum se duc cind vor ei, deci o pot face numai dimineata, dar gradi e deschisa si dupa-masa.

Fetelor, ati plecat toate in vacanta??? Si eu muncesc aici pe rupte, depanaje si toate cele de nu-mi vad capul...

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Multumesc mult Otilia!

Mergi la inceput