sa plec in week-end??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris spune:

bobi, iarta-ma , dar iti meriti soarta draguto;
eu te-as sfatui sa iti iei frumos bagajul si sa iti cauti alt acoperis;
nu exista lucru mai rau pentru un copilas decit o mama stresata; tatal e mai putin important, asta e realitatea; decit un tata ticalos care sa o supere pe mami mai bine fara; nu ii face asta copilului tau si nici tie nu are rost sa iti oferi o astfel de viata; ai o singura viata si trebuie sa ai grija de tine pentru copilul tau daca pina acum n-ai avut destula minte limpede cit sa vezi cit de urit traiesti;
nu vorbesc din proprie experienta, dar povestea ta e tare urita si e timpul sa schimbi totul, si poti s-o faci, TREBUIE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

la inceput am fost revoltata de ceea ce povesteai, si ti-as fi spus ca si desculta daca ai ramane si tot ar trebui sa-i dai papucii (macar temporar), iar tu sa te ocupi de tine, dar mai ales de bebe;
acum, cred si eu ca se confirma ca intotdeauna amandoi sunteti, cumva, de vina pentru ce se intampla;
daca tu suporti ce-ti face (mitocanie este un cuvant prea dulce), atunci o meriti, imi pare rau de dusul rece pe care ti-l administrez! si te mai intreb ceva: tu vrei si poti sa-l suporti (deocamadata) pentru ca il iubesti, dar de ce il vei obliga pe bebe sa-l suporte? numai pentru ca ii este tata biologic?
mai gandeste-te...


Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy spune:

draga mea,se pare ca tot ce au scris fetele a fost DEGEABA..nu te-au pus pe ganduri sfaturile lor. TREZESTE-TE !... ai grija de viata ta si a copilasului tau!imi pare sincer rau si sunt convinsa ca oricate sfaturi ai primi acum , tu tot o sa o tii inainte ca-l iubesti si faci orice....asa ca...bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya spune:

Fata draga,
Eu am fost socata cand am vazut ca nimeni nu a reusti sa te convinga. Ai atat de mult de DAT dar se pare ca nu ai gasit inca persoana potrivita. Il iubesti mult, ok - dar IA O PAUZA, pleaca tu de acolo si daca intr-adevar VREA SA FIE CU VOI VA VENI DUPA VOI. Lasa-l sa stie inainte ca totul depinde de el si ca va trebui sa se schimbe muuuuuuuuult ... mai ales ca asteptati un copil , fir-ar! Nu stiu ce fel de TATA ar fi din cate spui, nu stiu cat DE BINE ii va fi copilului cu el... Pune toate astea in balanta, cantareste si foloseste cele 2 unitati de masura: si SUFLETUL dar mai ales RATIUNEA(in aceasta situatie fiind f necesara). De altfel sunt convinsa ca v-ati descurca ff bine numai voi doi ... doar pt ca DUMNEZEU DA FIECARUIA CEEA CE MERITA. Nu te irosi asa, lasa nasterea copilului sa fie un inceput ... unul mai bun. Inca ceva, din punct de vedere social (si nu numai) pentru ca el sa fie bine e VITAL ca PARINTII SA AIBA ACELASI NUME. Mult noroc - orice decizie vei lua ... si tine-ne la current.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

draga bobi,

din pacate va veni o zi in care vei realiza cat de mult te-a ranit, acum este doar un inceput(doar pt.ca tu vrei asta).
indiferent cat vei lupta pt.aceasta relatie nu cred ca se vor schimba multe in bine.
va veni bebe, atunci iti va fi si mai greu, iti vei aminti de aceste zile in care ai fi putut face ceva benefic pt.tine si pt.cel mic.
stii bine ca ...cu cat cazi mai adanc cu atat de ridici mai greu.
iti doresc oricum toata fericirea din lume , un bebe sanatos si voinic si multa putere sa i-ei intr-un final o decizie inteleapta ,chiar daca nu este cea mai fericita in aparenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by klavier

si inca ceva: am uitat sa iti spun ca bebele care face bine unei relatii e doar un mit!
dimpotriva, un bebe pune la incercare toata trainicia unei relatii, mai ales in primele luni, cand ritmul torturant de somn si nesomn transforma cel mai bland om intr-un monstru de nemultumire si chin!

e drept ca tatii sunt de obicei transfigurati cand isi vad odrasla (ca al meu), dar nu e o regula...

cred ca e o idee foarte buna sa pleci pentru cateva zile.
Adriana





Ai dreptate Adriana.
Si mai e ceva Bobi. Asa cum ii alegi cea mai frumoasa bluzita, cea mai buna scoala, cea mai buna mincare, la fel de important este ca ei sa capete cei mai buni tati. Un tata bun va respecta mama copilului sau. Chiar daca nu se casatoreste cu ea, chiar daca n-o iubeste.
Iti doresc o sarcina usoara si pace in casa ta, un bebe sanatos si fericit
cu drag,
Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andapanda spune:

iar ma bag si eu ca musca-n oala, ca n-am ce face..ce-nseamna bobi draga ca-l iubesti? ca sint foarte curioasa...ti-a trecut cumva vreodata prin gind ca s-ar putea sa fie dependentza?? nu stiu daca s-a tradus ceva in romaneste dar daca citesti in engl/franceza, ia o carte sau da un google search pentru "co-dependency", "addictive relationship" etc. Ai sa vezi cit de multe povesti similare si raspunsuri la care nu ti-ai pus niciodata intrebari o sa gasesti. Stii cum zicea Garcia Marques, "te iubesc pentru ca iubesc cine sint/devin eu cind sint linga tine"...Poti sa spui asta despre tine?
Si tot pe aceeasi tema cu frisoane filozofice, ce vrei sa spui cu "stiu ca o sa-l iubeasca" (domnul tau pe bebe). Pai de ce la viitor? Tu o sa incepi sa iubesti copilul acela mai incolo, asa? Iti spun eu- il iubesti deja si te gindesti la binele lui si la fel ar trebui sa se intimple si in cazul dumnealui. Iar faptul ca va afuma pe amindoi si sta la crisma pina dimineata nu e un argument nici ca va iubeste nici ca o sa se schimbe. Poate ca da, o sa se schimbe (desi eu nu cred ca oamenii isi schimba fundamental caracterul, dar hai sa zicem). INSA- ceea ce toata lumea aici a incercat sa-ti spuna este sa te gindesti bine daca iti asumi acest risc (stai cu el fara sa schimbi nimic, suporti situatia si s.p.e.r.i ca o sa fie bine) si ce consecinte sint pentru tine si bb.

Ai folosit o expresie pe care am pus-o pe seama grabei prima oara dar la al doilea mesaj am inteles ca nu e chiar asa: " toti spun ca acest bebe ii va face tare bine". Pai, lumea asta nu e numai despre el si ideea de bebe-medicament e destul de periculoasa.

Numai bine, ai grija de tine si :-)
panda

ps sfat practic- toaca-ti toate prietenele cele mai bune, foloseste forumul asta, tine un jurnal. Cu cit vorbesti mai mult despre situatie cu atit reusesti sa o vezi mai bine in perspectiva. De cele mai multe ori "sfaturile" sint deja acolo, in tine, trebuie doar sa ajungi la ele. Si pentru asta ai nevoie de 'interlocutor'. Nu includ intre interlocutori pe prietenul tau. Este imposibil (nerealist si nerezonabil) sa cauti alinare si sfaturi de la chiar sursa "durerii" iar daca ai tendinta asta pentru mine e inca un indiciu de relatie 'dependenta'. In plus, stabileste tu pentru tine o limita de timp. Da-i (daca simti ca merita) sansa sa se reculeaga, sa aleaga, sa se culeaga (la urma urmei :-) dar pastreaza intr-un fel controlul (si respectul pentru propria persoana) determinind o limita de timp : "daca nu ma convinge intr-o luna, trei etc.- BASTA!". N.U. il anunta despre aceasta hotarire- tocmai asta e ideea, sa decizi tu pentru tine si sa nu-l manipulezi. E mai bine sa stii adevarul mai devreme decit sa stai la caldurica cu capul in nisip. Si sfatul practic numarul trei- de cite ori ai nevoie de pareri din afara situatiei, putin mai detasate - printeaza raspunsurile astea si citeste-le. Ca doar d-asta ni le-ai cerut!! bafta maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobi spune:

da, probabil ca aveti dreptate, desi speram sa imi spuneti altceva. eu m-am hotarat sa ii mai acord o sansa si sa imi vad de viata mea in timpul asta. da, incerc sa fiu cat mai putin implicata in relatia noastra, fara sa ii arat insa lucrul asta, adica incerc sa ma port normal, fara sa ii mai pretind nimic, poate vine el cu sufletul spre mine, poate are nevoie de spatiu ca sa isi dea seama de ce se intampla cu adevarat, de copilul care vine, si de femeia cu care e si ii va face un copil. acum trec prin niste faze de multa dezamagire si mila pentru el ca nu poate da mai mult. dar il iubesc in continuare si ma doare foarte tare ca am ajuns aici. Insa il am bebelasul meu pe care de abia astept sa il vad si sa il tin in brate si care poate ne va salva cu inocenta lui ingereasca.

am sa va mai tin la curent cu decursul lucrurilor, si va multumesc inca o data pentru SINCERITATE!

bobi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Draga Bobi,
daca ne-ai scris acum nu am ce sa iti fac, trebuie sa zic si eu o vorba ca ma mananca sub limbutza ?
Ce te face pe tine sa crezi ca, daca acum, cand esti insarcinata, nu iti acorda atentie, respect si ajutor, o va face cand vei avea copilashul?
Oricat cred ca e de greu fara unul dintre parinti, este si mai frustrant - pentru copil in primul rand - sa traiti intr-o familie in care s-ar putea sa ajungeti sa nu va mai suportati( esti cu adevarat pregatita sa ii suporti atitudinea o viata intreaga ?).
Cred, si aici te rog sa ma ierti, nu vreau sa te supar, ca el are dreptate cand spune ca nu te iubesti pe tine indeajuns. Daca ai face-o, cel putin ti-ai schimba atitudinea. De ce sa te complaci intr-o situatie care iti face rau, mai ales daca ai unde sa stai si ce sa mananci?
Orice este mai bine decat sa traiesti cu cineva care te ignora.
Tu esti o persoana care are multa iubire de daruit, din mesajele tale putem ghici usor ca esti o persoana sensibila, calda care are nevoie in primul rand sa fie inconjurata de dragoste. Iti datorezi tie insati sa cauti aceasta dragoste adevarata, pentru tine si pentru comoara ta. Nu vrei sa aiba bebeul tau o mamica fericita si infloritoare, preferi sa aiba una frustrata, trista si neimplinita ?
Te rog din nou sa nu te superi, aceste ganduri nu pornesc din rautate ci din indignarea ca traiesti cu asemenea tristete in suflet cand de fapt familia voastra ar trebui sa fie cea mai fericita pentru minunea pe care le-a dat-o Dumnezeu.
La EL sa te duci si sa ceri ghidare catre drumul drept, ganduri bune si putere sa faci ceea ce trebuie. Numai Domnul nostru ne poate ajuta in astfel de momente.
Sa auzim numai de bine!

Catalina, o viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Pai omul asta face rau copilului! Nu se da cu nimic pt. candidoza - presupun ca voi mai faceti dragoste - deci vei avea candidoza pana la sf. sarcinii - cum e la nastere cu asta - oare nu pateste nimic bb? Fumeaza in casa?! Si o sa fumeze cu bb de 5 zile in casa ?!!!!!!!! Fata draga fa-ti bagajele!
Scuze pentru vehementa - dar chiar ii face rau copilului! Si stresul tau ii face rau copilului. Acum, ca te-ai hotarat sa faci un bb ai un pic de grija de el - nu-l tine in fum in tigara! (si eu fumez - dar in bucatarie, cu capul pe geam, si bb nu intra niciodata in bucatarie - e geamul deschis mai tot timpul - tot timpul sarcinii si si dupa nastere am evitat fumul de tigara - si sper sa-l evit multa vreme de acum incolo).



bb Monica si Sorana

Mergi la inceput