Indemnizatie - urgent

Indemnizatie - urgent | Autor: CristinaA

Link direct la acest mesaj

As vrea sa stiu daca in cazul in care o persoana aflata in concediul pentru cresterea copilului si primeste indemnizatia de 7800000lei, in cazul in care doreste ca in aceasta perioada sa-si infiinteze o firma la care va fi asociat, mai beneficiaza de indemnizatie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaA spune:

Sigur pot beneficia in continuare de indemnizatie, chiar daca devin asociat la o firma?
Nu se considera ca voi obtine venituri suplimentare si atunci nu se mai da indemnizatia lunara?
Eu stiu ca indemnizatia asta de 7800000 reprezinta venit de inlocuire (art 7).
Multumesc mult.

Cristina

ART. 7

(1) In sistemul public prestatiile de asigurari sociale reprezinta venit de inlocuire pentru pierderea totala sau partiala a veniturilor profesionale, ca urmare a batranetii, invaliditatii, accidentelor, bolii, maternitatii sau decesului, denumite in continuare riscuri asigurate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

La mine ar fi o situatie putin diferita. Impreuna cu sotul vrem sa deschidem o firma acum, in care eu detin 25% din actiuni, iar el 75%. Ma intereseaza daca din iulie mai pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului??!! Se va considera ca am venituri suplimentare??? Avocatul care se ocupa de toate actele ne-a asigurat ca nu va fi nici-o problema, dar as vrea sa mai aflu cateva pareri.

O zi buna,
Steluta 19+.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by CristinaA

Sigur pot beneficia in continuare de indemnizatie, chiar daca devin asociat la o firma?
Nu se considera ca voi obtine venituri suplimentare si atunci nu se mai da indemnizatia lunara?
Eu stiu ca indemnizatia asta de 7800000 reprezinta venit de inlocuire (art 7).
Multumesc mult.

Cristina,
1. indemnizatia CIC nu se mai acorda, incepand cu 2006, pe baza legii 19, ci a OU 148/2005;
2. indemnizatia nu mai este, in anul 2006, de 7.830.000, ci de 800 RON;
3. numai veniturile profesionale impozabile pot dauna obtinerii CIC; daca devii asociat, poti obtine maxim dividende, care nu sunt venituri profesionale, deci nu ii deranjeaza.

Mergi la inceput