Buna Dragele mele,
Astazi mi-am luat inima in dinti si am zis ca va scriu. Sunt intr-o situatie tare confuza; de foarte putin timp am suferit o inteventie chirurgicala de chist torsionat pe ovar, care din cauza gravitatii a tb sa-mi scoata si ovarul. Stiam de acest chist dar multi medici mi-au spus ca este ok, ca este un chist functional ca nu-mi va crea probleme atata timp cat il tin sub control, asta am si facut, numai ca in periada de fata am avut parte de foarte mult stres, alergatura, situatie care mi-a daunat mult ajungand acest chist la o dimensiune de 7 cm si torsionarea lui pe ovar care a "alterat" ovarul.
Dragele mele apelez la voi, la cele care se afla intr-o situatie similara sau cunosc detalii de aceste lucruri, sunt foarte speriata si confuza, nu stiu ce implica aceasta "pierdere" a mea nu stiu cum sa fac fata situatiei, sunt maritata de foarte putin timp si imi doresc un copil.
Medicii mi-au spus ca este ok anexa cealalta si ca dupa un timp (in care voi face tratament cu antic. Yasmine)totul va fi ok.
nu stiu nimik de aceste anticonceptionale...voi stiti ceva?
Mentionez ca demult am avut si o displazie mamara care se pare ca nu mai exista in momentul de fata,(dupa un tratament adegvat si indelungat) imi vor afecta cumva aceste anticonceptionale problema sanilor???
Va pup, si astept sa-mi scrieti,
Alina Bubulina
Alina, stai linistita. Atata vreme cat celaalt ovar si trompa sunt OK atunci vei putea ramane gravida. Am o prietena care a ramas doar cu o trompa dupa o SEU si a ramas insarcinata la scurt timp dupa ce medicii i-au dat unda verde la procreat
.
Abticonceptionalele care contin estrogen (cum e si Yasmin) nu sunt recomanadate in displazia mamara, inrautatesc situatia. Daca as fi in locul tau as incerca alta metoda contraceptiva sau eventual pipule doar cu progesteron care pot fi luate in displazia mamara.
Edit: spune medicului de temerile tale si mai cere-i un sfat, nu lua nimic de capul tau!
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut un anisor
Iti multumesc pentru raspuns,
anticonceptionalele mi-au fost prescrise de medic pentru a ajuta celalalt ovar, si le voi lua o scuta durata de timp max 4 luni si dupa aia incercam sa facem un bebe, daca vom putea.