Copilasii de ian-feb-mar 2003 (2 ani jumate)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Si eu sunt profesoare de 5 ani si am lucrat si 2 ani ca invatatoare, ( am deci 30 de ani)dar cred ca sunt sanse mari sa nu devin isterica. Mai ales ca imi place muuult! E drept ca sistemul lasa de dorit si asta e poate motivul pentru care si eu incerc sa-mi caut altceva. cam greu insa...ca cine are nevoie de un absolvent de Filosofie?!

Nicoleta, de ce nu-l iei pe Stefan la tine la gradinita? mai ales acum ca e mai mare? Nu ti-ar fi si tie mai usor? Cat despre tratamentul homeopat, nu ma pot pronunta sigur asupra rezultatului. Astept sa vad daca vremea rece aduce din nou amigdalite. De la puseul din aprilie nu au mai fost probleme! Stiam doar ca homeopatia trateaza interiorul - ceea ce e de durata - iar semne ale imbunatatirii sunt atunci cand boala se manifesta la exterior, sub forma unor bubite etc. Asa cel putin mi-a spus dr. homeopat. Ideea e ca la noi nu a fost nici o manifestare exterioara, desi mi s-a spus ca ar tr sa fie.

Sinziana. ati inceput gradinita deja? (Si tu si David?) Stii, mai pus pe ganduri cu inaltimea lui Stefan. M-am uitat in "Mama si copilul" si am vazut ca la 2 ani jumate ar tr ceva cam la 93cm (plus, minus 3 cm). ar veni maxim 96, iar noi avem 99. e mult, nu?! O sa merg saptamana viitoare la medic, poate ma linistetste ea.

Oana si Stefanel

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si eu cred ca sistemul e de vina...
Pai la grupa mare (5-6 ani) sa ii inveti ca apa este in forma lichida, solida si gazoasa???? (asta ca un exemplu ca sunt multe tampenii cu care le umple capul!!!) Mi se pare asa aberant si mult peste puterile si necesitatile unui copil!!! Sunt foarte revoltata, si de asta eu l-am dat pe DAvid la o gradi particulara unde nu au "programa" scolara si nici reguli asa severe...
Cum sa stii pe scaunel 3-4 ore un copil de 3-4 ani??? Sa il inveti aiurea poezii de 1 m si cantecele pe care le uita in 2 sapt???
Mie imi e tare mila de copiii care trebuie sa treaca prin gradi...e foarte stresant...
Iar educatoarele de la mine de la gradi ii si cam "articuleaza" (sa nu spun ca ii bat), tzipa la ei, si ii si jicnesc...Dar nu pot spune ca sunt educatoare rele, caci isi fac treaba si copiii invata...
DAr mie nu mi-ar place ca al meu copil sa invete prin astfel de metode....

Na ca am rabufnit si eu nitel...ultimii ani de liceu si studiile superioare nu le-am facut in Ro si uitasem...iar de la gradi si scoala generala imi aduc aminte lucruri frumoase...(nici nu m-am omorat niciodata cu toceala!!!)...dar nu cred ca e vreo sansa de viitor sa se schimbe ceva...
In fine...eu nu am experienta si predau acum ca un "hobby" (imi place ff mult si mai ales imi iubesc copiii de la gradi) nu am facut pedagogie si nu stiu daca metoda mea e corecta...doar stiu ca eu ii iubesc si ei ma iubesc...si asa invata!!!

Oana, asa este...la 2,6 ani media este de 93 cm...dar daca copilul este in grafic, sau mereu a fost peste medie nu trebuie sa te ingrijorezi...pb apar daca stagneaza sau creste brusc....(in greutate sau inaltime).
DAca va mosteneste pe voi si voi sunteti mai inalti...de ce sa te ingrijorezi...
Am niste cunostinte care au ea 1.90 si el aproape 2 m, si baietelul lor de aproape 3 ani are bine peste 1 m si vreo 22kg!!! E sumo!!!

Eu imi fac pb cu greutatea la David...ca nu se ingrasa deloc...si a inceput de mult sa manance bine...dar e ff activ si probabil asta e motivul...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
David la 2,6 ani printre valuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Oana, eu chiar ma intrebam ce este cu bubitele de pe Stefan, ca mie nu mi-a zis nimic medicul, doar ca ar putea fi o reactie a corpului care se lupta cu Giardia. Apropo, acum a luat o viroza respiratorie... fara febra. Speram sa treaca.
Cat despre sistemul de invatamant de la noi... De ce nu-l iau pe Stefan cu mine? Lucrez la camin, mi-ar fi greu sa il iau si sa il aduc acasa cu mine, asa la cresa sta mai mult si pot sa imi mai rezolv din treburi (mai ales cand este sotul plecat). Ar mai fi un alt aspect... Cum sa il faci sa inteleaga ca mami este in cladirea aia doamna educatoare, ca trebuie sa ma imparta cu atatia copii, ca nu putem pleca atunci cand vrea el, ca trebuie sa ma asculte cel putin pentru ca altii sa nu-i imite comportamentul si atunci... Intelegeti? eu il voi duce acolo in grupa mijlocie (desi mi-as fi dorit un camin in germana, insa nu am gasit pe aproape) cand sper sa nu mai fiu prin zona. Ori un bebe, ori alt derviciu, ori amandoua...
Sincer, si eu am mai lucrat ca invatatoare 1 an, imi place, insa nu cred ca as vrea sa fac asta acum. Poate mai incolo. Cine stie?
Pana la noi info, sanatate la mamici, tatici si bebici.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Neata!!!
Azi e zi de putina plaja..sper sa ajungem un pic!!
I-am luat lui DAvid un joc, cu litere electronic, si il invata sa scrie literele...are un creion special si un ecran si ei trebuie sa urmeze linia ca sa deseneze litera...e ff interesant..
Pana acum DAvid e fascinat de litera X si se chinuie sa o scrie!!!

Sinzi si David

Mergi la inceput

sinzi, de unde ai luat jocul minune? Am vrea si noi, ca Stefan recunoaste toate literele, dar nu se pune inca problema de scris. Tot ceea ce reuseste sa faca cu un creion e un balon, un melc (ma rog, ceva ce aduce a melc)si linii. A! Sa nu uiti sa ne spui si cam cat costa...

Nicoleta, spre ce job te-ai reorinentat?

Oana si Stefanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciupercar spune:

Am revenit si noi...
Am avut o perioada tare incarcata: de pe 8-22.08 - concediu, apoi am fost nasi de cununie la Bran, in we asta am fost iar la Bran sa-i scoatem pe fini la biserica...De asta n-am mai scris.
In concediu a fost tare bine, ne-am odihnit mult (am fost fara Rebecca), am mancat si ne-am plimbat. Am vazut Transfagarasanul care pe mine m-a incantat pur si simplu (a fost prima oara cand l-am vazut), dupa care am stat o noapte la Sibiel la niste gazde unde mergem mereu cand avem drum pe acolo. Apoi am plecat pe Valea Ariesului si ne-am oprit la Albac unde am stat la o pensiune tare draguta si cu niste oameni deosebiti. Aveau gazdele o fetita de 7.5 ani tare deschisa la minte si f dezinvolta. Stiti ce m-a intrebat intr-o dimineta cand nu era maica-sa pe acolo si eram doar noi doua? La ce varsta am avut primul prieten? I-am spus (nu mi s-a parut o intrebare iesita din comun) dar nu ma asteptam la urmatoarea: cand ai facut dragoste prima oara??? Am ramas un pic interzisa, dupa care i-am spus ca la intrebarea asta n-o sa-i raspund, ca exista niste limite si ca asta nu este o intrebare pe care sa i-o pui oricui (poate celei mai bune prietene, da). Doamne, cand a auzit maica-sa...a luat foc, s-a suparat asa de tare...si se tot intreba unde a auzit ea asa ceva? Raspunsul era la indemana: la televizor.

La Albac am stat 3 zile. Am vizitat si imprejurimile, dar mai mult ne-am odihnit.
Dupa care am fost la Timisoara la niste prieteni. A fost fain si acolo, nici la Timisoara nu mai fusesem (eu). Am stst si acolo 4 zile.
Apoi am plecat la Bran ca trebuia sa punem la punct niste treburi administrative pt nunta.
Am cam umblat, dar a fost frumos.
Dar ce nebunie a fost cand ne-am intors! Nu mai stia ce sa faca Rebecca: sarea, tipa, venea la mine in brate, ca in urmatoarele secunde sa se duca la taica-su...ce mai - o nebunie.
Bineinteles ca dupa asta am avut probleme cu dormitul (dar explicabile - ii era dor copilului de noi)
I-am facut si vaccinul de 2.6 ani, in picior. A avut un pic de febra in prima seara, dar nimic deosebit. In schimb rasfat cat cuprinde: 2 zile a tras piciorul dupa ea...
Avem in schimb probleme cu mancatul: sunt convinsa ca 80% sunt de la rasfat. Saptamana trecuta a adus-o pe bunica-sa in pragul unei crize de nervi. Si de atunci am hotarat sa schimbat foaia: vrea sa manance, bine! noi nu mai stam dupa ea si nici n-o mai batem la cap cu mancatul.
Vad ca deocamdata merge...
Oricum, saptamana asta o sa-i facem si o hemograma si cu ocazia asta o sa vedem si daca mai are viermisori.
Am inceput sa-i dau iar Vigantol.
Si vreau ca de la 1 octombrie sa incep iar cu catina.
In rest, face progrese pe zi ce trece. Deja vorbeste in fraze lungi. Dar cel mai mult ma distreaza cand foloseste interogatiile, dar nu cele comune gen: de ce, cum, unde, cand? Ci cele de genul: mananci? Are un ton asa...interogatia incepe de la jumatatea cuvantului si este atat de dulce...
Copiii vostri inverseaza ordinea cuvintelor? A mea foloseste destul de des verbul la sfarsitul propozitiei. Si da! inventeaza des cuvinte si chiar cantecele!
S-o auzi cum canta "Un elefant se legana..." si "Du-ma acasa mai tramvai"...!
Hai ca m-am lungit cam mult.

Acum ca m-am linistit, o sa intru mai des, promit.
Va pup pe toti,

Mergi la inceput

Oana, l-am luat din Londra
Cand ne pui si noua poze mai noi cu Stefanel???

Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Stefan este racit. Trebuia sa se vada ca am inceput cresa, nu?
Oana, job-ul pe care mi-l doresc este o mixtura: putina traducere, putina grafica pe calculator (asta voi invata), putina capacitate de organizare de diverse evenimente (zic eu ca ma voi descurca). Este de 4 ore, cu program flexibil. La o firma multinationala. Acolo lucreaza si sotul meu, dar pe o functie mai sus in ierarhie si nu in departamentul din care as face parte eu. Am mai lucrat o luna anul trecut si le-a placut de mine. Sa vedem...
Oana, tu vei lucra tot in invatamant?
Sanzi, de unde din Londra?
Pe curand,
Nicoleta.

Mergi la inceput

Nicoleta imi pare rau ca a racit Stefan...sanatate multa!!
Si succes in obtinerea noului job..suna ff bine, iar programul de 4 ore este ideal...
Jucaria este luata de la un Argos din Londra...a costat 13 lire (era redusa de la 24) e ff draguta si educativa!!!

Ciupercar, frumoasa vacanta ati avut!!! Trebuie sa fii curajos sa renunti sa umbli cu mancarea dupa copil...eu nu prea reusesc...ma tot tin dupa el!!!!

Sinzi si David

Mergi la inceput

Nicoleta, sanatate multa lui Stefan. Si bafta in noul job. Ma bucur pentru tine. Ma bucur pentru oricine poate sa inceapa ceva nou. Eu sunt asa tematoare! Asa ca...da, anul acesta tot in invatamant.
Sinzi, multumesc de informatie, dar in toamna asta nu cred ca ajungem la Londra. (Glumesc. Sunt dintre cei ce nu au vazut nici Moldova, la Londra cine stie cand/daca ajung)Chiar, Sinzi, cum de, dupa un sfarsit de liceu si o facultate in strainatate te-ai mai reintors in Ro. Si cum de doar ca educatoare (fara suparare, nu vreau sa insinuez ca a fi educatoare e ceva "minor", chiar admir educatoarele) dar asa studii "inalte" si nici un job mai bun la orizont? Sau nu ai cautat?

Chiar avem niste poze noi (ca am reusit sa cumparam aparat). M-am uitat pe ceva poze vechi, de la ziua lui Stefan si m-am mirat ce schimbat e! Acolo avea inca figua de bb, de copilas. Acum e mai inalt, dar si mai schimbat la fata...O sa pun si io poze cand o sa ma descalcesc putin cu pagina webshots

Oana si Stefanel

Mergi la inceput