Pro / contra fotografii digitale sau clasice!

Pro / contra fotografii digitale sau clasice! | Autor: Maria28

Link direct la acest mesaj

Am avut si noi nunta anul trecut ,si sincera sa fiu am optat pentru un pachet de fotografii digitale la o firma " Style and Arts "crezand in sinea mea ca vor iesi mai bine si daca e ceva se vor putea retusa .In schmb am avut surpriza ca au iesit nici bine nici rau ,undeva la mijloc...imprimanta a fost de toata jena ,caci fotografiile aveau o culoare tare ciudata .Aviz amatorilor ,interesati-va bine inainte de a face pasul asta ,vedeti daca au fost si alti multumiti de servicii ..nu acceptati sa va fluture in fatza un album de poze care sunt destul de mult lucrate ca doar sunt pentru reclama .Noi am picat in capcana asta ,macar voua sa va deschid ochii !Pozele noastre de interior nu au iesit deloc ,blitzul nu a mers ,iar inchipuitiva cum s-a inghit asa chestie in ziua nuntii ,ca doar nu fac nunta de doua ori ..cea fost a fost,nu mai pot da timpul inapoi .Nu am poza cand am taiat tortu asta ma oftica de nu mai pot ,cu ce ma incalzeste DVD-ul pe care unii nu pot sau nu au timp sa-l vada ,si de dat nu-l dau din casa .Pozele sunt singurele cu care intradevar ramai !Ce sa mai nici macar nu am fost consultata dupa nunta ,sa stabilim impreuna ce poze ramn in album sau nu ,mi sa inmanat albumul si cu asta la revedere...Am refacut totul ,cu aceeasi firma ca nu se putea altfel ..am dat inca 500 euro doar pentru ca lor le-a placut sa faca experiente cu noi .Deasemenea am stabilit ca vrem baloane ,si ce credeti ca s-a intamplat ,am ajuns miresica cu tot alaiul dupa mine si cand am intrat in sala apropae ca m-a busit plansul ,nu era nici un balon .Si-au batut joc de nunta mea ,nu am primit decat scuze ,ca domnii cu care vorbisem erau colaboratori si erau plecati in Anglia pentru o alta nunta ,asta le-a fost singura scuza . Dar as vrea sa aud si alte pareri despre fotografiile digitale ,care cum ati fost multumiti ,digitale sau normale ?

Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Eu nu am avut nunta, dar m-am ocupat de fotografii la diverse evenimente in familie. Si niciodata nu au fost nemultumiti. Avand in vedere ca n-am cursuri in domeniu, nu lucrez asa ceva, au iesit super. Eu as opta pentru digital, din cauza de costuri reduse. Dar daca ai bani, alea analogice is mai faine. Sau cel putin asa sustin profesionistii. Apropo de ei, ai idee cate filme strica ca sa le iasa o poza de revista sau de album? Adicatelea de prezentare...
La rezolutie mare, chiar si 4MP(megapixeli) ochiul uman nu distinge diferenta intre analog si digital. Deci parerea mea e ca totul se invarte in jurul unui pitic pe creier

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Eu sunt varza murata la acest capitol, printre altele
Imi este indiferent - dar sa le faca bine.

idei nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria28 spune:

Liliana spui de costuri reduse ,costurile erau mai mici pentru fotografiile clasice ,pentru cele digitale a fost mai mult ca vaz doamne sunt suprapuse cu imagini si alte cele care le fac sa para mai super,etc,etc
Nu contest faptul ca tie ti-au iesit pozele ,ma bucur ca toata lumea a fost multumita ..numai ca eu vorbeam de o nunta unde conteaza chiar si o poza daca nu iese ,ca eu nu am cum sa o mai aduc pe matusa sa-i mai pun o data floare in piept ca poza nu a iesit .Mi-a cerut poza si nu am avut de unde sa-i dau ,cum sa-i explici unui om care a venit si a dat darul cel mai mare dupa nasi ca nu ia iesit poza ? Nunta mea a fost cum a fost ,si mi-e imi place sa fac poze calitative,dar cum ochiul nu ti-l formezi te nasti cu asta...e o chestie ,ai gusturi si idei ,mai pui si suflet in ceea ce faci nu are cum sa nu iasa bine .Dar ei atat au putut atat au facut .Decat sa lucrez in doru leli mai bine nu o mai fac!
pupici

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Sfatul meu e sa rugati un prieten sa va faca poze cu un aparat digital bun pe tot parcursul nuntii. Trebuie sa fie un prieten care sa se priceapa sa le faca (macar sa stie cand e cazul sa foloseasca blitz si cand nu)

In Iasi exista un laborator foto care scoate super pozele digitale (pe hartie fotografica); arata perfect! (vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca am apelat la acel laborator foto de cateva ori) Si au acelasi pret cu cele clasice. In plus, avantajul aparatului digital e ca poti face sute de poze gratis (nu te mai costa filmul) si poti alege tu pe care din ele vrei sa le scoti, nu sa le "inghiti" si pe cele nereusite.

In felul acesta economisiti si niste bani (altfel dusi pe apa sambetei in buzunarul unei firme)

Noi nu aveam aparatul digital cand am facut nunta; drept urmare avem poze facute clasic, pe film, si, cu toate ca sunt reusite, sunt putine - cam vreo 40.

Un soricel intr-o lume plina de ... pisici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by Darria

Eu sunt varza murata la acest capitol, printre altele
Imi este indiferent - dar sa le faca bine.

idei nunta

Ce haioasa esti...

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

O sa incerc sa-ti dau si un raspuns din punctul de vedere al unui profesionist. Raspunsul este: categoric alegi fotografii digitale, DAR sa fie facute cu un aparat performant (numarul megapixelilor este irelevant daca aparatul este de tip P&S sau este o marca cvasinecunoscuta in randul profesionistilor) si de o persoana avizata (prietenul Georgel face poze bune la munte, la o petrecere, dar NU vei vrea sa nu iti iasa pozele de la nunta pentru ca el nu are experienta si pregatirea necesara). Aud la tine ceva de genul " blitzul nu a mers". Cred ca tu distrugi o intreaga tehnologie cand ar trebui de fapt sa critici calitatile indoielnice ale celor pe care i-ai ales pentru a-ti presta serviciile respective. Te rog sa-mi trimit si mie pe mail o fotografie de la tine de la nunta sa vad ce pot scoate din ea.

De ce sa alegi fotografiile pe un aparat digital si nu pe clasic? Haide sa-ti dau doar cateva motive:

1. Posibilitati mult mai mari de pastrare in timp
2. Posibilitati infinit mai mari de prelucrare (scanarea unui film nu va produce nici pe departe imagini comparabile cu o fotografie digitala, decat daca este facuta intr-un scanner dedicat de inalta rezolutie, si sincer in Bucuresti eu stiu doar cateva si costa exorbitant de scump, fiind folosite exclusiv in tipar sau rpint de inalta rezolutie)
3. Numarul mai mare de fotografii, fapt ce implica si posibilitati mai mari de selectie ulterioara (pe film numarul mediu de fotografii facute era de 120, pe digital se ajunge usor la peste 400 in cazul unei nunti). Automat sunt sanse mult mai mici de ratare a unui moment.
4. Aici trec deja pe latura tehnica: flexibilitate mult mai mare in alegerea sensibilitatii potrivite pentru un moment sau altul, succesiv aparute. Pe film nu vei putea sa introduci repede un film ISO 400 daca ai nevoie, daca in aparat ai un ISO 100. Automat anumite fotografii pot fi virtual compromise.
lista poate continua.

Imi pare rau de ce ai patit, mai ales ca aud aici sume fabuloase, dar ce ai patit tine exclusiv de profesionalismul celor care ti-au prestat respectivele servicii. Este inadmisibil sa nu ai fotografie de la tort, sau din orice alt moment important din nunta ta, este evident ca orice fotograf care ar fi avut macar o nunta in spate ar fi stiut exact care sunt momentele cand trebuie sa fie pregatit. Pentru momentul cu torutl de exemplu, treaba lui ar fi fost sa vorbeasca cu ospatarii si sa fotografieze tortul, cu lumanari si toate celea aprinse INAINTE de intrarea in sala, dupa care ar fi trebuit sa fie stie exact unde si cand va fi adus tortul. Sincer , ma doare sufletul pentru ca nici macar nu esti prima sau ultima care pateste asa ceva. Aviz amatorilor. O sa caut si eu firma respectiva sa vad cine sunt si ce fac ei de obicei pentru a-si castiga existenta. Si apropos de agentii. Patanie a unui client de al meu , cu doua saptamani inainte de nunta. Alesese un fotograf printr-o agentie (nu voi da nume aici). O gramda mare de bani, pentru ca a vrut un fotograf "consacrat". I s-a recomandat un fotograf de la o revista bucuresteana cu nume sonor. Platit avans, etc. Cu o saptamana inainte de nunta, revista l-a expediat in delegatie. Urmarea? Agentia i-a sunat si i-a anunta ca nu mai au fotograf pentru nunta lor. Atentie mare ce alegeti, fotografii "consacrati", care lucreaza deja sub un contract permanent intr-un alt domeniu, va pot face mari surprize de genul asta.

Fotografiile pentru album se aleg DE CATRE CLIENT intotdeauna, cele digitale nu sunt decat o baza de plecare pentru cele care se scot pe hartie. Si inca ceva: nici un profesionist nu va scoate poze pe IMPRIMANTA! Asta este evident o bataie de joc majora, si arata ca firma respectiva nu prea are nici in clin nici in maneca cu fotografia.
Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

De acord cu radu in tot ce a zis (dar sa avem grija sa nu generalizam patania cu agentia!) in plus as mai adauga un singur lucru (radu sunt convinsa ca imi vei da dreptate): un fotograf care se respecta nu vine niciodata la nunta cu un singur aparat sau un singur blitz sau si mai rau un singur rand de acumulatori sau eventual un singur card de memorie.
Preturile pe care le-ai spus mi se par oricum enorme si nu inteleg pana la urma pentru ce ai dat 500 de euro!!!!!
Incearca totusi sa ii trimiti cateva poze lui radu sa vezi daca poate scoate ceva din ele. imi pare rau pentru tot ce ti s-a intamplat. Normal trebuie sa ii spui omului ca vrei poza cu fiecare invitat (care se pot face la sosire sau la plecare) iar respectiva poza se face de doua -trei ori ca sa fie sigur ca iese. Daca ai cea mai mica indoiala in privinta lui, verifici pur si simplu (pe digital ai aceasta posibilitate).
Si ca sa raspund la subiect: categoric sunt pro digital, cu specificatia fan Canon.

Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

De acord cu ralucah. Tot fan Canon si eu :D
Bineinteles ca nu se foloseste un singur aparat, ma rog nu simultan, dar oricum intamplarile neprevazute de acest gen sunt de domeniul trecutului negru si comunist cand daca aveai un aparat erai fericit. Anumite fotografii (cu fiecare invitat in parte) se fac strict la cerere, dar fotograful are grija sa se asigure din proprie initiativa ca vrei sau nu lucrul asta. Un singur card sau un singur acumulator nici macar nu intra in discutie, trebuie sa fii inconstient sa faci asa ceva. Pozele nu se fac de doua trei ori ca sa fii sigur (se presupune ca esti profesionist si stii ce faci) dar se verifica daca nu cumva au aparut surprize neplacute (aparatul afiseaza imaginea pentru cateva momente). In rest astept poza, trimite-mi-o cat mai mare, adica asa cum le-ai primit de la cei care ti-au facut bucuria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Vezi ca si foto digitale se pot imprima clasic, nu la imprimanta. Cu alte cuvinte arata exact ca niste fotografii clasice, poate calitatea imprimantei nu a fost suficient de buna.

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Categoric, pro fotografii digitale. Noi am avut un fotograf de nota 20!. Ne-a scos niste poze extraordinare.
Un aparat digital este mult mai adevarat, dar bineinteles unul profesional. Fotografiile se pot prelucra pe calculator, (lumini, efecte, etc.), se pot face fotografii alb-negru, sepia, alb-negru combinat cu color ... deci fara nici o aLta explicatie APARAT DIGITAL PROFESIONAL.
Apropo, noi am platit 5.500.000 lei constand in:
- 200 poze scoase pe hartie fotografica (13x18cm) x 20.000 lei buc.
- 1 DVD (filmulet cu toate pozele, cu melodii alese) prelucrat extraordinar - 1.500.000 lei
- toate pozele (aproape 1.000) pe DVD
Intr-adevar trebuie sa gasesti un profesionist, dar merita, satisfactia este maxima

Nunta noastra

Mergi la inceput