Pe cine sa sacrifice?

Pe cine sa sacrifice? | Autor: alessia105

Link direct la acest mesaj

Am promis pe un topic ca voi posta o noua grozavie a cumnateilor mei .... eu una nu stiu ce sa zic ptr ca nu vreau sa tin nici cu el nici cu ea ...dar in locul lor eu ca mama m-as sacrifica ...dar sa detaliez...

Cumantul meu are 50 de ani , de ce sa mint ca arata bine ptr varsta lui ( ma rog toti din fam sunt niste frumusei )ea are 29 ..el olandez .ea rusoaica de prin Siberia de undeva ..au o fetita de 1 an si 5 luni..un ingeras....
LA suprafata sunt un cuplu de milioane...dedesubt insa ....dorm in camere separate ...nu sunt certati ,ba chiar ii vezi ca se pupa toata , el se preocupa de familie sa nu le lipseasca nimic sa aiba tot ce le trebuie ..cum striga cineva din fam au e langa ele ...vezi ca se respecta ,au grija unul de altul ....dar iubirea?...ea il iubeste si a facut n sacrificii ptr el ..in schimb el....nu stiu daca o insala sau nu dar filtreaza pe net cu romance pe sentimete .ro(stiu ca ma intreaba des cateva cuvinte in romana ) ..ba chiar am inteles ca zilele trecute i-a gasit un sms de la o tipa romanca care lucreaza ca aupair in Haga langa resedinta reginei care vroia sa aiba o relatie cu el ...( fetele nu au nici o vina ptr ca el le spune ca e singur)...Am sfatuit-o sa incerce sa aprinda "flacara" sa incerce sa fie "sexy" si ma rog stiti voi ...sa incerce sa il cucereasca din nou la ......dar el o respinge ..ce nu a incercat .....tinute sexy de noapte ,,,chiar se ducea peste el noaptea ..doar doar ... si el ...nimic ba chiar ii mai si spune... cand ea ii spune "Te iubesc"... nu ma iubi sau cuvinte de genul ...tin la tine dar nu te iubesc ( intre noi acum el nu poate iubi pe nimeni decat pe fetita lor ...a avut o copilarie f trista //vezi http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54412)
Ea acum cateva zile imi spunea ca nu mai poate ca s-a saturat vrea si ea un pic de dragoste si afectiune ...ar pleca acasa ..dar asta inseamana sa isi sacrifice fetita sa o duca in niste conditii mizere( sfecifice fostelor state comuniste ) sa se lupte sa ii intretina ( mai are un baiat ea din alta casatorie)dintr-un salariu de mizerie .si sa fie bataia de joc a unei societati in care divortul si copii fara tata sunt o rusine.De ramas aici nu se pune problema ptr ca lasandu-l, pierde si dreptul la rezidenta ...ma rog nu stiu daca copilul e cetatean sau nu ..stiu doar ca fata e nascuta acasa in Siberia .

Intrebarea e voi v-ati sacrifica pe voi sau viitorul copilului?

Va pupam dulce pe toate si pe toti m va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

http://community.webshots.com/user/alessia1055

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Trebuie sa fii nebun sa te intorci in SIberia! Chiar daca nu ar fi avut copii nu as sfatui-o sa se intoarca. Ce i se nazari? Poate sa astepte si ea un nr. de ani, cit e legea la voi, ca sa-si ea cetatenia si dupa asta sa divorteze. Dupa asta vede ea ce face. Intre timp mai bine is gaseste job sau face niste cursuri ca sa-si poata gasi job cind va divorta sa aiba cu ce-si creste copiii.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Daca el are grija de ea si de fetita, nu se poarta urit cu ele si are grija sa nu le lipseasca nimic, atunci cred ca ea mai poate astepta pina isi ia cetatenia. Poate pina atunci si lui ii trece faza dragostei pe internet.
Daca pleaca inapoi in Siberia, ce o sa faca acolo? Sa-si gaseasca pe cineva care sa o iubeasca acolo? Nu degeaba se spune ca "dragostea trece prin stomac". Nu o sa fie nici pe jumatate multumita (ca nu pot sa spun fericita) si copiii ei o sa fie si mai nefericiti. Ce sa faca, saracii, acolo? Nici conditii de trai, nici familie, nici tata ... nimic. Cel putin, aici au niste conditii mai bune de trai.
Asa ca spune-i sa mai astepte si sa se gindeasca mai intii la fericirea copiilor.
Si daca poti, incearca sa vb cu cumnatul tau si sa ii spui ca nu este corect ceea ce face. Isi minte si sotia, si pe tipele de pe internet ... si pe el insusi, pt ca se amageste cu imagini ale unor femei care nu stiu nimic despre el, iar o alta relatie inceputa asa nu poate dura.
Mult succes cumnatei ... si cumnatului!

Oana C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Legea in Olanda e tampita rau asa ca nu prea are sanse sa isi ia un job prea curand (are fac dar nu e recunoscuta ..iar drept la munca nu are )si din cate am inteles si cetatenia este f greu de obtinut ptr ea ( astepti si 20 de ani ..ma rog nu prea stiu eu cum e cu rusii dar la noi la romani e greu de tot sa iei viza de sedere d-apoi cetatenie,,,ma rog )
El se poarta impecabil cu ele ...nu are ce sa ii reproseze din punctul asta de vedere ...Eu am spus-o si pe alt topic si o mai spun si aici ...ptr mine copii primeaza si ptr binele lor as ramane aici si ilegal ptr ca stiu ca nu le lipseste nimic ( in limita decentei ) Eu pe Sebi l-am crescut singura si numai eu stiu cate nopti m-am dus la culcare nemancata ca sa aiba copilul ce ii trebuie (si am avut si 2-3 servicii in acelasi timp...depindea de sezon)..Eu am sfatuit-o din proprie experienta sa nu de-a cu piciorul ...ptr ca pedepseste copii ptr tampeniile lui ...
El recunoaste ce face ..chiar spune ca e o fata minunata,dar asta e el si nu se va schimba ... si ca "ea trebuie sa fi aflat pana acum ca lui ii place sa se joace cu femeile" ..am incheiat citatul
tare as vrea sa ma pun macar 5 min in pielea lui sa vad ce e in creierul lui si sa un pic creierasul dl-lui

Va pupam dulce pe toate si pe toti m va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Ar trebui sa se sacrifice pentru copil dar comportamentul lui e deplorabil..ar trebui sa faca si el eforturi pentru copilul pe care il au impreuna..pacat ca se intampla asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

quote:
Originally posted by alessia105

Legea in Olanda e tampita rau asa ca nu prea are sanse sa isi ia un job prea curand (are fac dar nu e recunoscuta ..iar drept la munca nu are )si din cate am inteles si cetatenia este f greu de obtinut ptr ea ( astepti si 20 de ani ..ma rog nu prea stiu eu cum e cu rusii dar la noi la romani e greu de tot sa iei viza de sedere d-apoi cetatenie.

Viza de sedere am primit-o in 3 saptamini, cetatenia, dupa cum spune si legea, dupa trei ani. Facultatea mi-a fost recunoscuta dupa 2 luni de la trimiterea documentelor la Nuffic. (ma rog, dura mai putin dar s-a ocupat primaria GRATIS de traducerea si trimiterea lor la evaluare, aceeasi primarie care mi-a platit cursul gratis de olandeza si orientare sociala in Olanda, biletele de autobuz spre scoala, abonamentele la spectacole de teatru si la biblioteca, toate incluse in cursul de incetatenire). Unei prietene rusoaice i s-a recunoscut diploma de facultate in 4 luni. Si ea lucreaza. Si are o slujba buna, in domeniul absolvit de ea. Si are si cetatenie olandeza, ca si fetita ei, tot rusoaica. Locuieste de 6 ani in Olanda si are cetatenia de 3 ani.

Alessia, te sfatuiesc sa te informezi pentru cumnata ta. Presupun ca ea locuieste legal in Olanda. In acest caz, casatorita(sau locuind)cu un cetatean olandez si locuind legal in Olanda, are dreptul la munca dupa 3 luni de la stabilirea in Olanda.
Oricine are sansa sa aiba un loc de munca, hai sa nu exageram, uite, toate prietenele mele romance pe care le cunosc si care VOR sa lucreze, lucreaza. Cele care aleg sa stea acasa cu bebeii, e alta poveste, e alegerea lor.
Evident ca nu stiu in ce domeniu e specializata si daca va avea de la inceput o slujba in domeniul respectiv. Dar ma indoiesc ca cineva aici vrea sa lucreze si nu gaseste de lucru. In 5,5 ani de cind sunt eu in Olanda am schimbat 4 locuri de munca, de fiecare data spre mai bine sau spre un nou domeniu, diploma mi-a fost recunoscuta, asa ca vorbesc din experienta, nu din auzite.
Uite, aici gasesti mai multe informatii: http://www.immigratiedienst.nl/NL/verblijfwijzer/verblijfwijzer_mijnsituatie.asp?proc=komen&procedure=Nederlander%20worden&land=&duur=1&intro=procedure&lang=nl

Daca sunt casatoriti de 3 ani(sau locuiesc impreuna de 3 ani), ea poate divorta si sa ramana aici LEGAL.(pentru binele copilului, aici are mai multe sanse decit daca s-ar intoarce in Rusia). In acest caz sotul e obligat sa ii plateasca pensie alimentara, iar ea primeste un ajutor social si diferite subsidii (are de asemenea prioritate in cautarea unei locuinte subsidiate). Presupun ca nu ar avea o viata de lux, insa ar reusi sa traiasca decent si, desigur, in timp ar avea si ea o slujba si situatia s-ar schimba.

Mergi la inceput

Ea nu este romanaca ...Fac. ei din Rusia nu i se recunoaste,in nici o tara Europeana (ceva chimico-nuclear daca nu ma insel) si nici drept de munca nu primeste ...sunt casatoriti doar de putin timp si... ea fiind cetatean rus are nevoie de viza sa calatoreasca ( cum a obtinut-o si de care e ...ma depaseste )si sta acum pe acea viza ...Din cate am inteles altele sunt regulile ptr ex -sovietici ...dupa o alta discutie avuta cu fam si cu voi aici pe alt topic despre Ali .o romanca ilegala ..i-am dat si ei tot ce printasem de la IND....Asa ca ....mingia e in terenul ei ...Sit lor familiara si materiala e f buna(el are firma iar ea il ajuta ..dar nu legal) asa ca ea nu va putea niciodatasa le ofere cate le ofera el (case,masini...etc etc etc)..are liniste ,tot ce ii trebuie ,chiar si dragoste....in felul lui o iubeste ... nu are iubire trupesca ...ptr mine asta conteaza cel mai putin ...ma rog fiecare cum simte .
Cat de legi.........am un alt cumnat care a facut o prostie si s-a batut cu un arab.pe linga ca l-au acuzat de rasism ..ca sa il vizitam la mititica ne trebuie invitatie scrie de la el..ptr fiecare persoana care il viziteaza in parte dar nu mai mult de 2 /zi de vizita ...eu sunt no coment ...
II las sa se descurce cum or vrea cu legislatia ptr ca pe mine ma depaseste si le am destul pe ale mele cu birocratia ...oricum sarut mana ,acu o sa ii trimit link-ul de la tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

quote:
Originally posted by alessia105

Ea nu este romanaca ...Fac. ei din Rusia nu i se recunoaste,in nici o tara Europeana (ceva chimico-nuclear daca nu ma insel) si nici drept de munca nu primeste ...sunt casatoriti doar de putin timp si... ea fiind cetatean rus are nevoie de viza sa calatoreasca ( cum a obtinut-o si de care e ...ma depaseste )si sta acum pe acea viza ...Din cate am inteles altele sunt regulile ptr ex -sovietici ...dupa o alta discutie avuta cu fam si cu voi aici pe alt topic despre Ali .o romanca ilegala ..i-am dat si ei tot ce printasem de la IND....Asa ca ....mingia e in terenul ei ...Sit lor familiara si materiala e f buna(el are firma iar ea il ajuta ..dar nu legal) asa ca ea nu va putea niciodatasa le ofere cate le ofera el (case,masini...etc etc etc)..are liniste ,tot ce ii trebuie ,chiar si dragoste....in felul lui o iubeste ... nu are iubire trupesca ...ptr mine asta conteaza cel mai putin ...ma rog fiecare cum simte .
Cat de legi.........am un alt cumnat care a facut o prostie si s-a batut cu un arab.pe linga ca l-au acuzat de rasism ..ca sa il vizitam la mititica ne trebuie invitatie scrie de la el..ptr fiecare persoana care il viziteaza in parte dar nu mai mult de 2 /zi de vizita ...eu sunt no coment ...
II las sa se descurce cum or vrea cu legislatia ptr ca pe mine ma depaseste si le am destul pe ale mele cu birocratia ...oricum sarut mana ,acu o sa ii trimit link-ul de la tine

Alessia, nu cunosc alte discutii pe care le-ai avut aici, nu intru des pe forum.
Inteleg ca ea este ilegal aici, daca e venita ca turist si nu are mvv, respectiv permis de sedere indelungata dupa primele trei luni de mvv... Ik word er moe van zulke mensen... ca si cumnatul tau...pai daca omul are firma lui si mai stiu eu cite, case, masini, nu e in stare sa rezolve situatia sotiei sale? Trebuie sa ceara un mvv pt ea... ea traieste ilegal aici de ani de zile? Ce asigurari medicale are, ce drepturi de munca sa aiba ea daca e ilegala? Nu inteleg pur si simplu asemenea situatii...sotul meu iesise din studentie, avea prima slujba serioasa(dupa cele de student) si nici vorba de case, masini, etc, si a luat calea legala atunci cind m-a adus aici... Nu inteleg inconstienta unora. Daca nu respecti legile de aici(nu intru aici in discutie cu tine, mie mi se par mai mult decit rezonabile) nu poti sa fii indignat ca nu ai drepturi. Pai ce drepturi crezi tu ca are cineva in Romania, care sta ilegal, nu e inscris nicaieri? Get real! Cere-i cumnatului tau sa legalizeze situatii femeii si a copilului, si apoi vad ei cum le rezolva pe restul.
BTW mie implinirea fizica mi se pare la fel de importanta ca cea spirituala, alaturi de cel iubit, dar fiecare e altfel. Iar case, masini, etc, nu mi se par relevante daca iti lipseste dragostea si intelegerea reciproca... se poate trai fericit si intr-o casa mai mica, dragoste si intelegere ii trebuie copilului...(ce sa faci cu mai multe case, oricum??? sau ii e asta sursa de cistig, inchirierea de imobile?)

Nu e mare filosofie, toti prietenii nostri cu familii mixte si-au adus jumatatile pe calea cea mai simpla si mai sigura, CEA LEGALA. Dureaza intre citeva saptamini si citeva luni, cel putin astea sunt experientele pe care le cunosc eu, si vorbesc acum despre vreo 15 cupluri mixte. Tot ce trebuie sa dovedeasca el e ca venitul e cam 115% din venitul minim, ceea ce nu va constitui o problema, inteleg eu, si ca are o locuinta pentru el, sotie si copil. Nu sunt cereri absurde, e un minim si asa cum am reusit noi si prietenii nostrii, vor reusi si ei. Dar trebuie sa se ocupe un pic de documente, asta e. Si mai trebuie, e esential, sa fii de la inceput cinstit cu ei, nu sa incerci sa ii pacalesti... altfel, eigen schuld, dikke bult.

Mergi la inceput

Ei de abia au venit din Rusia acu cateva luni ...el a lucrat acolo ani buni si aum s-au intors acasa ....nu imi fac eu probleme ca e ilegala sa nu ...ca stiu ca el va rezolva problema aceasta ...
Eu m-am lecuit cu sfaturi legislative ..ptr ca pe mine ma depaseste si mie una mi se pare o insttutie f greoaie si foarte stricta IND ....au avocat sa il consulte .
Stiu sigur ca totul se va rezolva si viza nu e nici o problema ..am inteles ca el a depus intr-un cont ca garantie sau asa ceva 50.000 de euro ...dar nu imi fac probleme ca nu o ajuta ..m-a ajutat pe mine o straina normal ca isi ajuta si sotia.daca nu actele sunt chiar la avocat eu asta am inteles ca pe viza pe care o are nu are drept de munca ...si fac ei nu este recunoscuta in Europa...Uite al meu e langa mine si dupa ce i-am tradus ce ati scris voi mi-a spus ca dupa 7-10 ani de la casatorie ea poate sa ceara divortul fara sa se intoarca acasa ptr ca altfel va avea probleme cu legea ruseasca de emigrare ( se considera casatorie de compromis acasa si se face puscarie ptr asta in Rusia ..si daca nu se intoarce i se cere extradarea .....asa i-a explicat cumnatul meu ...adevarul....nu il stiu)
Repetet atat ea si copiulul au parte de dragoste (vazuti de afata sunt o familie perfecta, se giugulesc toti 3 ,se joaca ,week enduri impreuna ...o familie f frumoasa..nu cred ca i-am vazut vreodata macar spunandu-si cun cuvant rau )doar ca el in "timpul liber "agata alte femei din Estul Europei si ca nu au o relatie fizica .... Nu prea stiu cum va va descriu relatia lor decat perfecta pana la pat!

Mergi la inceput

Revin ptr ca tocmai am vb cu ea si mi-a spus ca are viza pe 1 an fara drept de munca ...deobicei nu intreb, dar m-a mancat curiozitatea si am intrebat

Imi cer scuze daca am parut nerecunoscatoare de sfaturile voastre legislative dar chiar aceste sfaturi nu le pot da ptr ca am fost intrebata doar de problema in sine sa il paraseasca si sa se intoraca acasa unde o asteapta ce o asteapta sau sa il suporte de dragul copilului pana cand se va putea desparti normal ?
Eu nu vreau sa fiu acuzata ca le-am destramat familia si ii voi chema pe amndoi sa le impartasesc opinia mea ( normal ..voi spune si de sfaturile voastre )
Inca odata imi cer mii de scuze si va multumesc mult ptr interes si sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Sfatul pe care il cere cumnata ta este foarte greu de dat. Tu ii poti spune parerea ta si apoi sa te urasca toata viata daca ii va fi rau mai tarziu. Eu una nu m-as baga sa dau un astfel de sfat chiar si cumnatei mele.

Ai grija de tine si Dumnezeu sa lumineze mintea ta si a cumnatei tale sa ia cea mai buna decizie.

Daniela

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput