URGENT: despre CIC!!

URGENT: despre CIC!! | Autor: ManuR

Link direct la acest mesaj

As avea si eu o problema!! Am nascut pe data de 30 mai 2005 si in anul anterior nasterii am lucrat la o firma dupa care am facut un contract de asigurare ... iar acum mi-a iesit ca intre cele doua as avea o intrerupere de 2 luni si 1 ZI ... iar din cauza acelei zile nu am dreptul la CIC. nu mai e chiar nici o speranta .. nu as mai putea face nimic sa obtin totusi CIC?? Ce mßati sfatui? A mai trecut cineva prin situatia asta???
(cei de la firma la care am lucrat spun ca nu ma mai pot ajuta cu nimic...si la fel si cei de la asigurari ...si nu stiu unde sa mai apelez)

Astept un raspuns cat de curand posibil... multumesc ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Ai nascut pe data de 30 mai 2005 dar care era DPN (data prezumtiva a nasterii) inscrisa de medic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuR spune:

DPN pe care medicul mi-a spus-o a fost 6 iunie 2005
eu am lucrat la o firma pana pe data de 7.10.2004 dar de la 1.10.2004 am fost inscrisa cu concediu fara plata ..care este necotizabil ... iar contractul la casa de pensii l-am incheiat pe 3.12.2004 ...deci este o intrerupere de 2 luni si 1 zi ...si din cauza acelei zile mi s-a spus ca nu pot beneficia de CIC? chiar nu este nici o solutie???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Manu, si eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare. Trebuie sa nasc la\ sfarsitul lui octombrie si am o luna pauza la contributii in ultimul an. Cu alte cuvinte in ultimele 12 luni am 10 luni contributile la asigurari (minimum necesar ca sa ai parte de CIC) insa cu o luna pauza. Acum se pune intrebarea: trebuie sa fie continua contributia, sau nu?

HELP!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by ManuR

eu am lucrat la o firma pana pe data de 7.10.2004 dar de la 1.10.2004 am fost inscrisa cu concediu fara plata ..care este necotizabil ... iar contractul la casa de pensii l-am incheiat pe 3.12.2004 ...deci este o intrerupere de 2 luni si 1 zi ...si din cauza acelei zile mi s-a spus ca nu pot beneficia de CIC? chiar nu este nici o solutie???

In cazul nasterii inainte de DPN, stagiul necesar se reduce cu perioada cuprinsa intre data nasterii si DPN.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sofia_misicu

[...] Cu alte cuvinte in ultimele 12 luni am 10 luni contributile la asigurari (minimum necesar ca sa ai parte de CIC) insa cu o luna pauza. Acum se pune intrebarea: trebuie sa fie continua contributia, sau nu?

NU. Cele 10 luni de stagiu (contributiv sau asimilat) se pot realiza prin cumulare din ultimele 12 luni. Deci pot exista intreruperi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Multumesc Rozi, insa conform noului proiect se pare ca, contributia minima va fi de 12 luni...contributie pe care pot sa o am numai daca nasc copilul la 11 luni de sarcina.

Mergi la inceput

Draga mea, pana nu apare nici o modificare a legii 19, publicata in Monitorul Oficial, eu nu voi da nici un raspuns bazat pe proiecte. Asta e principiul meu.
Daca doresti un raspuns "in lumina" posibil viitoarelor probabile modificari , te rog sa specifici acest lucru si eu ma voi abtine sa raspund. Asta nu inseamna ca nu vei primi nici un raspuns, desigur
Oricum, tu ai sanse sa intri in CIC pe actuala lege (daca te avantajeaza) si atunci este valabil raspunsul meu. De asemenea, nu garanteaza nimeni, acum, ca modificarile se vor produce incepand cu 1.1.2006.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuR spune:

quote:
Originally posted by Rozi

quote:
Originally posted by ManuR

In cazul nasterii inainte de DPN, stagiul necesar se reduce cu perioada cuprinsa intre data nasterii si DPN.

Multumesc de raspuns ...dar ceea ce tu mi-ai scris mai sus se afla in vreo lege ... sau cu ce putea merge sa-i "confrunt" pe cei de la casa de pensii ...pt ca ei sustin in continuare ca nu pot beneficia de CIC .. am nevoie de ceva ce sa am la mana sa le arat ...sau cum sa procedez?

manu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

ORDONANTA DE URGENTA nr. 23 din 10 aprilie 2003

pentru modificarea si completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si pentru modificarea art. II si III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2003

Emitent : GUVERNUL

Publicata in : MONITORUL OFICIAL nr. 259 din 14 aprilie 2003

In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutie,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

ART. 1

Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

3. Dupa alineatul (4) al articolului 98 se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu urmatorul cuprins:

"(4^1) In situatia in care nasterea se produce inainte de termen, stagiul de cotizare necesar deschiderii dreptului se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate."

4. La articolul 99, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmatorul cuprins:

"(2^1) Daca nasterea s-a produs inainte de termen, baza de calcul a indemnizatiei de asigurari sociale prevazute la art. 98 alin. (1) lit. d) se determina, conform prevederilor alin. (2), pe baza veniturilor lunare din perioada ce constituie, conform art. 98 alin. (4^1), stagiul de cotizare necesar deschiderii dreptului

de la:http://www.romleas.ro/
la pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Manu
Din ceea ce spui, beneficiezi de CIC !

Mergi la inceput