Ii poate lua copilul???

Ii poate lua copilul??? | Autor: pashosha

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Va scriu aici, in legatura cu un subiect pe care il tot aud la mine in birou de ceva vreme. Nu ma pricep sa dau sfaturi decat acolo unde stiu ca ma pricep, asha ca am preferat sa apelez aici, pentru a-mi ajuta colega de birou.

Din prima casatorie Claudia, are un baiat, care acum are 14 ani, acum niste ani buni, s-a casatorit cu un cetatean olandez, prosper om de afaceri,cu care a trait in Olanda. Au un copil, care are acum 5 ani. Dupa o vreme s-au despartit, caci o insela, iar mama a venit cu ambii copii in Romania. Ea a inceput procedurile de divort din iunie anut trecut, si pentru ca este procedura cu strainatatea, i-au trimis sotului actele de instiintare, el a semnat de primire, dar chitanta cu semnatura de primire nu a mai ajuns inapoi. In aceasta privinta nu stie ce sa mai faca. Avocatului i-a dat o suma modica si de inceput de 1.5 milion lei insa , probabil ca nefiind multumit, nu ii mai raspunde la telefoane. Au inceput amenintarile telefonice cu referire la faptul ca el ii ia baiatul...ca nu vrea sa il lase cu ea, mama copiluli, in Romania. De frica, Claudia s-a dus sa intrebe pe la tribunal si pe mai stiu eu unde..cert este, ca, i s-a spus sa stea linistita cat timp dureaza divortul.
intrebari la care ar fi mare nevoie de raspunsuri daca nu va deranjeaza..
1. Ce drept are tatal asupra copilului, atata timp cat el nu se intereseaza de copil. Are un venit foarte mare(declarat?) iar Claudia este agent vanzari la noi in firma, cu un salariu decent cat sa cresca doi baieti.
2. Cum poate fi reprezentata de cineva , ajutata, sfatuita, atat timp cat ea nu isi poate permite un avocat? Exista ceva fundatii mama si copilul, care sa o ajute, sau stiti orice alta posibilitate?
3. Cum sa procedeze pentru urgentare divortului?
Sper ca am fost scurta si la obiect. Va multumesc in avans pentru ajutor.
Dupa ce isi face cont o sa intre personal pe site..multumesc

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52144

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

In primul rand, pe avocatul caruia ia dat banii il poate reclama la barou.In ceea ce priveste drepturile tatalui nu stiu,ar putea sa mearga la ambasada sa intrebe,poate stiu ei unde sa mearga.Oricum el nu poate scoate copii din tara fara acordul ei.
Exista fundatii pe care le poate gasi in pagini aurii.Oricum ii trebuie avocat ca altfel ii pierde,nestiind sa se apere singura.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Daca s-a casatorit in Olanda sau daca acel copil e cetatean olandez,tatal poate,teoretic,obtine incredintarea copilului pe cale legala,judecandu-se in tara lui.Mai greu ii va fi sa puna in aplicare acea hotarare in Romania,dar...teoretic poate.
Nu stiu cum,daca s-au casatorit in Olanda,poate ea face divortul aici,ca legea romana spune ca e competenta instanta de la ultimul domiciliu COMUN al partilor.Daca s-au casatorit aici,e competenta judecatoria de la domiciliul ei.De urgentat,nu prea are cum urgenta divortul,termenele de judecata cu o parte in strainatate fiind de aprox.6 luni.Ar fi posibilitatea ca,daca el are avocat,instanta sa-l citeze la sediul profesional al acestuia.
Ca sa fie mai linistita in privinta copilului,ar putea introduce la judecatorie o cerere de ordonanta presedentiala (care are regim de urgenta) prin care sa solicita incredintarea copilului la ea pe timpul procesului de divort.E scutita de taxa de timbru si,daca expune motivele care o determina sa faca asta (mai ales riscul ca tatal sa ia minorul in baza vreunei hotarari straine),ordonanta se poate da si fara citarea olandezului.
De ajutat,ar putea fi ajutata de Directia Judeteana pentru protectia copilului sau,intr-adevar,de vreo fundatie.Depinde unde locuieste,ca eu nu pot indica fundatii din alte localitati.Dar daca e destul de explicita in cererile pe care le face,nici nu are nevoie de avocat.
Poate sa mai intrebe aici ce ii este neclar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

mersi de informatii...a zis ca se va loga si ea de acasa si precis o sa va raspunda curand

Mersi mult

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52144

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

tatal in principiu are aproximativ aceleasi drepturi ca simama. chestia cu dezinteresul este oproblema de fond care trebuie probata in timpul procesul. din cate stiu eu, asociatiile nu ii vor asigura asistenta gratuita. exista un serviciu in cadrul baroului de asistenta juridica gratuita se depun cereri si acte doveditoare cum mama nu are venituri sau venituri foarte mici, se analizeaza si daca se considera justa se asigura asistenta din oficiu dar eu personal nu o recomand. Chestia cu reclamatia avocatului..... ma abtin. trebuie sa existe un contract ca sa poti sa reclami. termenele in ceea ce priveste procedura cu strainatatea sunt lungi (cca 6 luni). Copilul nu poate fii scos usor din tara (pe cai legale). Amenintari vor fii multa vreme de acum in colo dar parerea mea e ca daca pe tata il interesa copilul dormea la usa ei. Ordonanta prezidentiala se taxeaza dar taxa e mica si foarte putine instante mai accepta fara citarea paratului. mai bine face un efort, isi ia avocat si are toate sansele mai ales ca "joaca" pe terenul ei. Daca a inregistrat casatoria in Romania poate intenta diovortul aici existand prevazuta instanta (parca Judecatoria 2 daca e in bucuresti) pentru cei cu domiciliu in strainatate. in concluzie, eu zic in principiu sa nu-si faca mari probleme legale si sa nu umble pe la fundatii. mai bine la autoritatea tutelara de la domiciliu pentru raport.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
MAMAIA 2005
ZIUA LUI ANDU

Mergi la inceput

a, copilul e si pe pasaportul lui? ca asta ar fii o problema.

MAMAIA 2005
ZIUA LUI ANDU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kadijha spune:

Buna seara si multumesc din suflet pentru sfaturi, eu sunt mamica cu probleme :( Am sa incerc pe scurt sa va dau date mai exacte. Sunt casatorita in Romania, copilul sa nascut aici are pass romanesc si olandez individual.In Olanda am stat foarte putin nici macar nu am inregistrat casatoria acolo. Suntem separati de ceva ani dar anul trecut m-am decis sa divortez. IN iunie am inceput divortul, intradevar procedura cu strainatatea este de 6 luni, problema este ca confirmarea de primire a actelor de la tribunal nu a mai ajuns inapoi, stiind sigur ca el a semnat pt acte, chiar daca ar fi mintit actele sa-r fi intors inapoi. Avocatul a cerut pt divort 3 mil jumate, am achitat doar jumate din suma. Cum confirmarea de p nu a mai ajuns inapoi acum trebuie sa reiau din nou procedura, alti bani alta distractie, ma costa de tradus si legalizat aproape 100 usd, nu am mai avut bani si in urma cu 4 luni am renuntat la divort.El in 2 ani a trimis bani o singura data 1000 usd cand am inceput divortul, salariul meu este doar de 300 usd asa ca va imaginati cu 2 copii si fara alt suport cat de greu imi este..Tot ce vreau este sa termin odata acest divort, sa gasesc o cale sa rezolv aceasta problema, dar mai ales, sa imi pot pastra copilul, alaturi de mine, mama lui si fratiorul lui mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

deja v-a raspuns la intrebari, dar fiind noua, inca i se modereaza...va multumesc

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52144" target="_blank">Ajutati-o pe micuta Bela!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kadijha spune:

rog moderatorii sa imi permita sa iasa mesajul intru-cat am mare nevoie de ajutor..va multumes.. Chiar nu stiu ce sa fac si incotro sa o iau..am mare nevoie de sfaturi..
Multumesc anitcipat moderatorilor
Claudia

Mergi la inceput

sa o luam pe rand. de ce traduci actele , el nu stie rom? doar asta ar fii explicatia.
inteleg ca ai suspendat ds. sau s-a dat o sentinta prin care s-a inchis (renuntare la judecata sau ca nesustinuta?). Poti sa faci o actiune noua si nu-ti trebuie momentant av. Doar vreo 350.000 lei (vechi) pt. taxa de timbru. Da-mi un PM. dupa ce introduci actiunea, poti sa faci si actiune de ordonanta presidentiala pentru incredintare temporara (vreo suta de mii vechi. si peste 6 luni dupa ce se face procedura mai vezi daca e nevoie sau nu de av. dar deocamdata le faci singura.

MAMAIA 2005
ZIUA LUI ANDU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bosioc spune:

D-na Kadijha, in Iasi exista o asemenea fundatie si mamica spune ca si in Buc.au fost prezenti intr-o emisiune tv.
Nu stiu numele intreg...dar peste putin timp o sa va spun exact denumirea si unde se afla...merg cu mamica dupa ce vine de la spital,pina l firma. Voi reveni curind .
Silviu si mamica

tedy

Mergi la inceput