Fotografii SEPIA ?
Am in cap o idee pe care vreau s-o pun in practica: am un perete pe care vreau sa-l umplu cu tablouri cu familia, de diferite dimensiuni.Oare se pot face poze sepia la aceste centre foto, de pe CD cu poze digitale,sau doar color?
Sepia, stiti sunt fotografii gen alb negru,dar pe fond maro(stil vechi...),nu stiu cum sa explic, dar cine stie,stie...
Multumesc.
Catalina, ROBERT si CATALIN
Sabina are nevoie de ajutorul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">ajuta aici
Raspunsuri
ANDREEABANICA spune:
,ia arunca-ti un oki pe aici:
...la punctul 8.
http://www.ghidul.ro/rezultat.php?id=309
...sepia e mai greut de procesat si de aceea nu se fac peste tot...
Sabina are nevoie de ajutorul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">ajuta aici
Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze Alexia
"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru
joxy spune:
DA, se pot face foarte usor din format digital.
(corel, photoshop)
Cu respect,
G.
Suntem urate... si ne tarim!
elyanne spune:
Ca sa faci o poza color sepia:
1. Adobe Photoshop
2. deschizi poza
3. "Window" (in bara de sus)... deschizi "Actions" (daca n-are vazut in dreptul lui, daca are inseamna ca e deschis si il cauti... e o fereastra mica in care e o lista cu diverse actiuni)
4. dai clic din lista aia pe "Sepia Toning (layer)"
5. dai clic pe "Play selection" (este tot in fereastra asta, in partea de jos, un triunghi, ca la play, cand esti cu mousul pe el se face verde)... si gata, ai poza sepia.
6. "Layer" (este tot in bara de sus)... dai clic pe "Flatten Image" (este undeva in partea de jos)
7. Save
Continui si cu celelalte poze... cand le-ai facut pe toate le pui pe cd si te duci la orice centru foto care scoate de pe suport digital... Pentru ei e ca si cum ar scoate o poza color...
Sper ca ti-am explicat cu trebuie... spor la lucur...
katalina spune:
aaaa,deci trebuie sa le aranjez eu, nu mi le poate face direct...
Eliana, incerc sa vad daca pot face ceva, te intreb daca intimpin probleme.Multumesc.
chris spune:
Eu fac asa ceva in mod curent, si indiferent cu ce program lucrezi, pasii sunt:
1. daca poza este color, prima data trebuie sa o transformi in alb-negru (sau pe englieza: grayscale )- toate softurile de prelucrat imagini au o optiune undeva.
2. cauti de unde se poate regla Hue/Saturation. Acolo setezi asa:
Hue: 35
Saturation: 25
Lightness: 0
alta varianta ar mai fi:
Hue: 27
Saturation: 20
Lightness: 0
Sau te mai poti juca cu aceste valori pana obtii niste tonuri care iti plac. Ce ti-am scris mai sus sunt niste valori implicite date de diverse softuri de prelucrat imagini...
Uite aici cum iese (am mai dat link-ul asta si la alt topic):
http://www.digital-x.ro/exfotografii.html
Succes!
Cristina
katalina spune:
Multumesc Cristina.
N-am reusit, ...trebuie sa rog pe cineva sa ma ajute...
Cind le am gata o sa vi le arat si voua.
Multumesc de ajutor(la calc.nu ma pricep deloc, doar cu netul,atit)
m34 spune:
Unele aparate foto au optiune in meniu pentru salvarea pozei Sepia.
Dar cea mai simpla varianta este tot prelucrarea pe PC, sunt o gramada de programe care fac prelucrari digitale, unele foarte simplu de utilizat si free. Cred ca si programele livrate cu aparatele foto ofera aceste optiuni.
In principiu poti sa ceri laboratorului foto sa scoata sepia si cred ca o vor face fara probleme (doar lucreaza pe calculatoare...), insa te vor taxa suplimentar.
Eu iti recomand sa le prelucrezi tu pe PC, eventual cu ajutorul unui prieten langa care sa poti sta cat lucreaza, pentru a vedea rezultatele in mod direct.
Daca ai un program cu care te descurci cat de cat, scrie-ne si incercam sa iti spunem pasii necesari.
dianette spune:
katalina, si elyanee si chris ti-au explicat foarte bine; daca urmezi pasii lor o sa vezi cat de simplu e... Bine, eu vorbesc din scaunul uneia pentru care Photoshopul e de mult o pasiune. Sunt si laboratoare foto la care prelucreaza ei fotografiile, dar, cum zicea cineva, te taxeaza suplimentar. Mai incearca la cunoscuti, sigur gasesti tu pe cineva care se pricepe. Daca n-as fi asa ocupata perioada asta, ti-as face eu cateva.
Succes oricum!
DIANE
katalina spune:
mmmm, ce draguti sunteti cu totii,va multumesc.Nu ma pricep deloc, dar vreau sa-ncerc.Ce sa aleg:photoshop sau corel?Daca nu le am ,de unde le pun?Va cer ajutorul sa stiti...