Bebelusi de ianuarie - februarie 2005(37)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu am acum timp sa scriu detaliat, dar cand voi avea voi scrie.
Am dreptul sa scriu de cate ori consider eu necesar daca ma supara ceva, si ma supara multe in tara asta.
Asta e problema romanilor, au o parere minunata despre ei si nu accepta critici de nici un fel. De aia lucrurile merg cum merg in Ro.
Bineinteles ca nu e totul rau aici, dar, una e cand lucrurile rele se intampla izolat, si alta e cand te lovesti de ele zi de zi. Cat mai poate rabda un om? Eu una nu mai pot.

Ei bine, eu nu am de gand sa tac, am de gand sa spun ori de cate ori voi avea ocazia si asta pentru ca am ajuns sa nu mai suport rautatea oamenilor. Nu pot crede in ce hal de decadere morala au ajuns multi.
Mai mult decat atat, eu lupt cat pot impotriva a tot ceea ce critic.
Ca nu exista nesimtire si necivilizatie in tara, nu o sa ma convinga nimeni niciodata, dar nici eu nu tin sa conving pe nimeni de contrariul.
De ripostat, o voi face, macar atat.
In ceea ce priveste locuitul sau nu in tara un lucru pot spune: daca mai sunt aici, nu e ca vreau, ci ca nu se poate pentru moment, dar, atata vreme cat mai am cetatenie romana, pot spune exact ce gandesc, deoarece nimic nu este nici inventat, nici exagerat.
Aaaaaa, n-om fi noi singurii necivilizati, asta daca ne comparam cu tari vai de capul lor, dar, atata vreme cat tindem sa intram in Eu eu zic sa fim ceva mai atenti, ca suntem departe de ceea ce vrem noi sa atingem.
Cand toti romanii vor constientiza asta si vor schimba ceva in mentalitatea lor, atunci poate, vom fi pe drumu;l cel bun.
Stiu ca f multe ganditi ca mine, dar nu spuneti. Nu e nimic, nu ma deranjeaza nici de as fi singura.
Ironia de azi m-a deranjat si pe mine. Lucrurile se pot spune si altfel, nu?

Propun ca daca mai sunt astfel de discutii, sa se tina pe privat.
Iar in ceea ce priveste ideea ca anumite afirmatii deranjeaza, da, sunt convinsa de asta, si pe mine ma deranjeaza multe (vezi insistentele cu alaptatul), pe altele la fel, nu ii putem multumi pe toti.
La urma, urmei, asa cum ai spus tu, suntem pe un forum, si nu putem fi intotdeauna de acord. E si normal, gandim diferit, deci, fiecare e liber sa isi exprime parerile.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Acum, revenind la oile noastre, sunt cam suparata deoarece Rayan a mancat putin azi. Ori e din cauza caldurii, ori din cauza dintilor, nu stiu.
Starea lui generala e f buna. E vioi, rade, face prostii, ca de obicei.
Erica, merci de intrebare.

Patricia, vizionare placuta.

Oana, ce faci mama? Vesti bune ceva?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory35 spune:

Crinutza s-ar putea din cauza caldurii ..
Si ai dreptate fiecare e liber sa-si exprime opinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Draga Tomasa cum adica imi convine aici sau nu?La ce te referi??Tara asta e a noastra a romanilor,aici m-am nascut ca-mi convine au ba,e o tara frumoasa nu neg,dar eu am criticat oamenii din ea si nu toti cum bine stii,ci doar aceea care sunt deranjanti de nesimtiti!Si nu cred ca tu nu te-ai lovit pana acum de ei ,ca nu i-ai injurat niciodata,ca nu ai intalnit marlania lor grosolana.Eu iti spun sincer ca pe unde merg prin lumea asta mi-e un pic rusine sa zic ca sunt romanca.Foarte putini straini stiu de valorile noastre dar toti stiu de tiganii nostrii si de prostituatele noastre.Si dai si scoate ce-i mai frumos din mine,zambete,impresii si mici istorii amuzante,doar doar le schimb parerea cat de cat despre romani...
De tacut nu trebuie sa taci dar te rog frumos sa nu ma ironizezi caci noi suntem doar prietene virtuale dupa cum bine ai spus si nu iti permit sa ma ironizezi,mai ales ca ai ras de faptul ca vreau o vacanta intr-un loc linistit.Nu am prins pescarusi impreuna ca sa-ti permit asa ironii!Daca tu esti o persoana civilizata atunci ai sa intelegi de ce m-a enervat faptul ca nu am putut sta cu fata in apa,in conditiile in care fiecare inoata si se arunca in apa fara sa-i pese de cel din jur daca il loveste,daca il stropeste!
Daca imi inchipui ca toata lumea e de acord cu mine cand critic...asta-i buna!Dupa cum ai zis si tu in strainataturi nu umbla cainii cu covrigi in coada,fiecare padure isi are uscaciunile ei dar macar acolo desi sunt printre straini am niste drepturi care imi sunt respectate.Te poti lauda ca e la fel si in Ro?
Cand esti departe de casa,de cei dragi,tot ce tine de Romania pastrezi undeva in suflet,un coltisor acolo in inima,e ceva special.Dar vorbesc din propria mea experienta,mereu cand vin aici sunt dezamagita.Mereu sper ca ceva se va schimba,mereu zic ca ne vom schimba mentalitatea dar din pacate nu vad nimic schimbat.La televizor aceleasi stiri despre nu stiu ce tanar care a violat si ucis baba satului pentru 70 de lei(nu noi!!!!)ca sa-si ia 100ml vodca!Ce pitoresc!
Si faci apel la sensibilitatea mea tocmai acum cand sunt cu nervii la pamant????Nu vreau sa ma supar pe nimeni,nu vreau nesfarsite polemici,am inteles punctul tau de vedere,ceea ce te-a deranjat.Intru pe forum cu drag,va citesc cu interes si va scriu cu sinceritate,sunteti prietenele mele virtuale si imi sunteti de mare folos atunci cand nu am pe ce umar sa plang,atunci cand am nevoie de un sfat.Sper sa ramana asa si de acum incolo,sper ca e loc pentru toate opiniile si gusturile.

Lavinia si Natalia(17.01.05)
http://community.webshots.com/user/lavinia171

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Corry multam pentru sfat,sa-mi umplu sufletul de bucurie,asta si caut mereu cand vin acasa.Nu am totdeauna parte de asa ceva dar asa e.Intr-adevar mereu uit de micile neplaceri,oricum eu nu consider calatoriile mele in tara drept vacante pentru ca vin des,in ultimii doi ani vin o data la 2-3 luni.Am zis minimum de 2 or pe an dar asta era la inceput,acum am ocazia sa vin mai des,plus ca eu sunt la doar 2 ore de zbor nu ca tine...
Spiritele s-au incins intr-adevar si nu din cauza opiniei diferite,pe mine m-au deranjat ironiile.
Noapte buna tuturor!

Lavinia si Natalia(17.01.05)
http://community.webshots.com/user/lavinia171

Mergi la inceput

Lavinia, nici eu nu puteam scrie mai bine.
Ai exprimat exact gandurile mele.

Cory, sper sa fie de la caldura.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

Lavinia, eu vin abia in septembrie, dar sper ca vei mai fi acasa. Mama ta nu poate veni un pic la tine sa te ajute si asa te mai odihnesti si tu un pic?

in alta ordine de idei, nici eu nu am timp sa elaborez acum un raspuns mai consistent, dar totusi nu ma pot abtine...

Tomasa, Romanica din tandrete, si nu pejorativ. Din tandrete, din dor si poate si din sarcasm, dar fara critici, nu, nu, fara critici. eu una sunt indragostita de Romanica, cu tot pitorescul si contrastele ei, cu tot, cu tot. si mai trag si nadejde ca-ntr-o buna zi sa-mi iau copila si barbatul care-ngana si el doua trei povesti pe romaneasca lui si sa mai stam o vreme si pe la mine acasa.

Recunosc cu mina pe inima (desi stiu ca sunt poate pe dinafara, doara va spusei ca n-am mai pus piciorul acasa de doi ani si jumatate) ca si pe mine ma deranjeaza retorica asta a negatiei, in ro nimic nu merge, nesimtire, ca la noi la nimeni, etc. 1 - cred ca genul asta de afirmatii intretin o stare de blazare generalizata, un fel de depresie colectiva, cum ca totul e asa de kko incit nimic nu va merge niciodata...ah...parca suntem blocati in blazarea asta a lui nimic nu merge, nimic nu se schimba...2 - cred ca noi in Romanica avem o imagine ideala despre ceea ce este civilizatia, occidentala in speta, creata mai mult din filme si ziare "straine" si suntem si perfectionisti de mama focului incit tot ce nu seamana cu ce se vede prin filme nu este civilizatie. Zau ca nu prea vad vreo diferenta majora intre Ro si alte tari mai la vest de noi, cu exceptia nivelului de trai. (doar de n-or fi luat-o lucrurile razna rau in doi anu jumate) Sincer, daca as avea timp as putea sa va povestesc si eu pataniile mele cu "mesteri" aici sau in Austria, sau cit de mult jeg si violenta este la Marsilia,paris etc, etc, chiar vream sa va scriu doar in citeva cuvinte caci sotul meu mi-a pregtit ceva de mincare si se raceste. Dar hai sa va spun o patanie de astazi. Bon, merg la cumparaturi in Franta, nu neaparta pentru ca e mai ieftin, dar pentru ca merg la un magazin asa zis bio (caci asta-i alata poveste) unde mincarea seamana la gust cu cw se gaseste in curte la Badea Ion si cu plasticul (ca la supermerket). Nu imi este foarte la indemana sa merg pina acolo, mai ales ca eu nu conduc si merg cu tramvaiul, iar apoi pe jos, dar merita efortul: Bon, la casa, fata mea incepe sa plingaceasca, eu ma impacientez, pentru ca nu-mi pace s-o aud plingind, pretul mi se pare un pic nerealist, platesc insa repede si plec ca sa nu mai plinga fata. acasa realizez uitindu-ma pe bon ca-n loc de 4 euro cit costa un pachet de peste afumat pe care l-am luat, casiera mi l-a calculat la 17 euro, pretul unui kg. si nu este prima data, pot spune ca incearca sa ciuguleasca cite ceva aproape sistematic, desi merg acolo la cumaparaturi cam in f simbata. (luni ma duc sa-mi reclam retul inapoi) Chiar nu pot sa scriu o gramada, dar credeti-ma pe cuvint, nesimtirea exista in aceeasi cantitate peste tot, a, ok, exista tari si culturi unde regulile de politete se respecta mai mult, dar e adevarat de pilda ca-n Germania ti se multumeste si ti se cere scuze de zece mii de ori si pentru nimica, dar in viata mea nu am trait atita distanta si nici n-am vazut atitia oameni vorbind singuri pe strada sau mincind singuri cu privirea-n gol intr-un colt sau pe o banca...Trebuie sa-mi refac pasaportul si banuiesc c-o sa fie complicat, pentru ca, in fine, dar si la Geneva am asteptat intr-o zi 10 ore la biroul unde se elibereaza permisele pt straini (de la 6 la 16), iar la Viena la universitate mi s-a furat rucsacul de linga mine in timpul cursului, haideti zau, peste tot e aceeasi mincare de peste, ma duc sa maminc ca se supara sotul, noapte buna

Mergi la inceput

Magga, din pacate trebuie sa te contrazic.
Pentru cineva care traieste afara, lucrurile de aici se vad diferit.
Apoi, nimeni ( de aici) nu a facut afirmatii de genul :" totul e rau aici in tara", desi, daca e sa le iei la bani marunti, ai sa vezi ca nici prea falsa nu e afirmatia.
Sa vin cu detalii? Pai as sta pana maine.
Nu este vorba de nici o blazare, cel putin nu la mine. Daca ar fi asa, as deveni ca ceilalti, dar lupt cat pot sa nu fiu asa, sa imi pastrez bunul simt atat cat pot.
In ceea ce priveste imaginea prea perfecta a romanilor privind civilizatia, iar nu sunt de acord.
Noi suntem atat de departe de civilizatie, incat suntem mult prea orgoliosi sa ne dam seama. Ne trezim apoi cand suntem trasi de maneca de catre tarile UE, si pe buna dreptate.
In ceea ce ma priveste, am o singura mare problema. Nu ma leg de viata materiala a romanilor, de nivelul de trai. Nu!
Eu ma leg de felul in care sunt tratata.
Lavinia a expus doar cateva ex, dar ele sunt multe.
Chiar trebuie sa stau sa le scriu pe hartie?
Sa incep cu primul moment in care am ajuns in Ro, si la aeroport nimeni nu a sarit sa ma ajute cu bagajul, gravida fiind???????????????
Imi pare nespus de rau, dar am umblat in multe tari, am locuit afara, dar, asa ceva, nu mi s-a intamplat.
Nu spun ca acolo totul e minunat, poleit cu aur, dar, parca sunt mai umani.
Nu tipa nici o vanzatoare frustrata la mine, nu ma intreaba nici un taximetrist care ma vede ca pic de atatea bagaje unde merg, refuzandu-ma apoi, pe motiv ca el merge doar in nu stiu ce cartier..
Astea nu sunt lucruri care se intampla din cand in cand , se intampla zi de zi, asta e dureros, de aceea strig, ca nu mai suport.
Sa va spuna Lavinia cum era sa ne loveasca un taximetrist pe trcerea de pietoni in timp ce eram cu copiii in brate?
Nici asta nu e nimic?
Nici macar o singura data nu amn patit asta pe unde am mers.
Si pentru ca ai pomenit de Germania, ohhh, o cunosc fff bine.
Am fost de multe ori, am rude acolo, prieteni, stiu f bine limba germana, si, am numai cuvinte de lauda la adresa nemtilor.
Aaaa, ca sunt si printre ei mai neciopliti, se poate, unde nu sunt, dar alea sunt raritati.
Acolo nu mi s-a intamplat sa mi se vb urat, indiferent unde eram, ce intrebam, desi era clar ca sunt Auslander.

Stau totusi si ma gandesc ca romanii nu erau asa inainte.
Nu imi amintesc asa ceva pe vremea cand eram eu copil.
Ceva s-a schimbat in rau, iar procesul continua.
In ceea ce ma priveste, voi face totul pentru a nu fi ca acei pe care ii critic ( asta referitor la afirmatia ca toti vb dar nu facem nimic), iar in rest, fiecare e liber sa faca ce vrea, insa, inchizand ochii si ascunzandu-ne capul in nisip, nu e o solutie, desi e mult mai comod....

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

E uite asa-s de obosita ca apas aiurea pe aici!
Deci vin si spun: este implsibil ca locurile astea atat de MUNUNATE sa dea oamenilor o aureola mizera!
Este imposibil!

Anul trecut am facut turul manastirilor din Ardeal si Maramures! NU cred ca voi mai vedea atata frumuste adunata pe un munte sau deal , atata daruire in relizareaa unei biserici din lemn in care se foloseste o tehnica veche de nu stiu cate sute de ani!

Revin si spun este imposibil!!!!

POate ne-am denaturat , poate greutile si lipsurile ne-au abrutizat , dar nu cred ca iesind din tumultul oraselor nu ai intalnit pe cineva dipus sa te gazduiasca, dormind el afara si tu in casa, punandu-ti ce are mai bun pe masa ! Nu sunt texte dint-o carte sunt lucruri pe caare le-am trait pe propria-mi piele!

Mor de ciuda cand vad cersetori tigani ce-si zic romani in marile capitale si ziare zbierand ca nu stiu ce au mai facut si dres romanii!

Nu imi va scoate nimeni din cap ideea -care desi atat de des folosita are rezonanta zero pentru mine- ca atunci cand romanii isi dadeau foc agoniselii si plecau pe te miri unde, vestul isi construia palate -cu care acum castiga milione de dolari din turism -uitand ca pt ele nu au muncit nici regii si nici inalta societae a vremii lor ci tot acei amarati de care azi nu se mai pomeneste nimic!

SI NU LE MAI SPUNE NIMENI CA AU FOST MEGALOMANI! Nici cu catedralele , nici cu palatele, nici cu castelele ,nici cu turnurile care de care mai inalte si mai nefolositoare! NOi cum am indraznit sa ne faacem o sala de marmura am fost catalogati in fel si chip de acesti "europeni"!

Nu imi va scoate nimeni din suflet MANDRIA pe care o simt atunci cand se intorc ai nostri "mitocani" de la saloanele de inventica sau de la olimpidele de mate sau info si ne anunta ca suntem pe locul I sau II sau III dupa nu stiu ce tari cu populatie de o suta si ceva de milioane sau un miliard de locuitori!

Si mie mi-e greata ca azi la cumparturi a venit o ditami tiganca cu fii-su gen copilul minune si cu o impertineta si rapiditate cum rar mi-a fost sa vad si-a trantit pepenele galben pe cantar in fata mea in timp ce eu imi schimbam produsele ! Am protestat si raspunsu la fost " MA doare capul!!"Si atunci am zis ca "specia asta trebuie......."...Da asta e tara in care traim..

Dar am intalnit oameni care isi cer scuze cand te calca si spun "multumesc "atunci cand se urca si coboara din maxi-taxi care iti ureaza"o zi buna " dupa ce ai avut un scurt contact cu ei, care se opresc pe strada cand ti-e rau si multeeee BUNE SI RELE!!

Siazi am fost sa vad, prima data in existenta mea romanesca o echipa de mesteri care a lucrat impecabil:de la instalator la faiantar-asta dupa ce primul instaltor a luat 4 mil si s-a facut nevazut-zugrav care au pus gresie faintaa , baie bucatarie, schimbat insatalatia in doua saptamni fara sa cera mancare, bautura, tigari si plata in avans!Si nu e firma!

Traim cu bune si rele dar eu am credinta ca in esenta noastra suntem deosebiti!

Sunt multe de spus dar deja imi pica capul si i-e sa nu inghit vreun butonas al tastaturii si sa nu mai avem cum comunicaa!

http://community.webshots.com/user/bestuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Cory, iti multumesc. Ma bucur ca am reusit sa ma fac inteleasa desi iti spun sincer ca atunci cand am ales sa-mi sustin punctul de vedere m-am asteptat la o multime de .
Magga, eu am inteles de la inceput ce ai vrut sa spui si cu ce conotatie ai spus Romanica, nu a foat nici o ironie din partea mea.
Lavinia, una dintre cele mai mari dovezi de civilizatie eu consider ca este sa faci si sa spui ce-ti place atata timp cat nu-i deranjeaza pe altii, acesta fiind de altfel si unul dintre principiile drepturilor omului (exact acesta fiind si gestul celor care va stropeau cand sareau in apa si va stropeau). In acest context mi-am permis ironia. S-a intamplat intrucat am vazut ca desi am afirmat pe fata mai demult ca ma deranjeaza subiectul ati continuat cu el, nicidecum pt. ca am fi prietene la catarama sau pt. ca "am fi prins pescarusi impreuna". Asa cum tu nu ai demonstrat nici o consideratie fata de punctul meu de vedere nu aveai cum sa pretinzi o conduita ireprosabila din partea mea. Eu cred ca toate suntem obosite si nervoase dar asta nu ar trebui sa ne impiedice sa tinem cont una de alta. Oricum ma bucur ca s-a clarificat, ca m-ai inteles si imi cer scuze pt. ironia care te-a deranjat.
Crinuta, nu ai facut afirmatii de genul totul e rau in tara ci de genul "numai in RO se poate asta", sau "numai in RO se intampla asa" si mereu in sens negativ. Eu nu vreau sa te cenzurezi, sa nu povestesiti ce ti se intampla, am mai spus-o, te rugasem doar sa eviti si partea jignitoare, respectiv concluzia la care ajungi in mod invariabil. Sunt de acord ca avem dreptul la opinii diferite, nu vreau sa-mi impun punctul de vedere, dar cred ca ar trebui si sa tinem cont unele de altele si cand asa de usor se poate evita o afirmatie care pe una din noi o poate jigni de ce sa nu o facem? Asta apropo de rautatea oamenilor care traiesc aici...
La un singur punct iti dau dreptate, asemenea discutii trebuiau intr-adevar purtate pe privat, intrucat daca alaptatul este intr-adevar legat de tema acestui site, respectiv cresterea copiilor, schimbul vostru de impresii negative la adresa RO si a romanilor care traiesc in ea nu cred ca isi avea locul aici. Cum adica? Sensibilitatea ta privind problema alptatului (desi uneori de interes privind cresterea copiilor) trebuie menajata si evitat acest subiect spinos, insa tu nu intelegi sa faci acelasi lucru cu privire la sensibilitatea altcuiva? Frumoasa dovada de civilizatie, n-am ce spune! Eu si altele ca mine care alapteaza a trebuit sa te intelegem atunci pe cand tu acum ai replicat clar ca nu consideri ca este necesar sa faci acelasi efort pt. mine.
Am si eu o intrebare pt. tine: de ce nu ai raspuns de prima data cand ti-am spus ca ma deranjeaza afirmatiile tale?
Ca sa revin acum la ce ai afirmat, eu cred dimpotriva ca romanii nu au o parere extraordinara despre ei, ba dimpotriva multi critica ce se intampla aici si vorbesc urat unul despre altul, se complac de multe ori intr-o situatie prea negativa pt. a mai incerca sa o schimbe, si asta se intampla atat in tara cat si in afara ei (vezi diaspora dezbinata si altele) asa cum o faci si tu acum. Poate ca daca am renunta la acest lucru si am fi mai constructivi, am avea mai multe de castigat si aici ma refer la noi ca popor, nu la tine ca individ, noi nefiind dupa parerea mea in nici un caz genul de popor orgolios, laudaros, ci invers, prea modest si plecat. Isoria noastra cred ca o demonstreaza din plin.
Din pacate multi critica si se lamenteaza, se complac in faptul ca e atat de rau, cum spui si tu, incat nu mai are rost sa schimbi nimic. Ce aduce bun aceasta permanenta negatie? Cat despre faptul ca in strainatate sunt mai umani nici cu asta nu sunt de acord, dimpotriva mi se pare ca acolo sunt mai individualisti si mai nepasatori, fiecare fiind mai preocupat de propria sa existenta, dar discutia asta nu are nici o importanta caci aici repet sunt de acord cu tine, fiecare are dreptul la opinia sa diferita si pe mine nu asta m-a deranjat la voi..
Sunt convinsa ca nu-ti face nici o placere sa traiesti aici, ai repetat-o deja de atatea ori incat nu ai lasat sa planeze nici un dubiu asupra acestui aspect, ce am vrut eu sa subliniez este ca din moment ce esti nevoita sa traiesti aici pt. moment, asta arata ca in prezent, nu stiu de ce, poate din motive materiale, poate din altul pe care nu-l stiu si nici nu ma intereseaza, acum preferi Romania altei tari, deci macar dintr-un punct de vedere iti este mai bine aici decat in alta parte, avand deci aceasta tara si un plus caci altfel nu ai fi trait undeva unde iti e asa de neplacut sa o faci. Altfel nu vad de ce nu ai locui in strainatatea pe care o pretuiest asa de mult.
Eu nu inchid ochii si nu imi ascund capul in nisip, sunt constienta ca traiul aici presupune si bune si rele, dar din moment ce sunt inca aici inseamna ca in acest moment lucrurile bune prevaleaza asupra celor rele, din punctul meu de vedere si probabil si din al tau caci altfel nu ai mai fi aici.
Cat despre felul cum esti tratata, sunt convinsa ca se intampla si in alte parti ale lumii asa cum bine a spus si Magga, numai ca tu le simti mult mai acut aici. Iar ea chiar a spus despre nemti acelasi lucru ca si tine, ca sunt civilizati, nu a spus altceva ci doar ca sunt reci si sufera de singuratate, avand deci si traiul de acolo minusurile lui, asta daca am inteles eu bine ce avrut sa spuna.
De altfel nu facand remarci neplacute la adresa romanilor poti schimba ceva ci purtandu-te tu frumos cu mitocanii si dandu-le exemple de civilizatie. Sunt convinsa ca, asa cum a spus Cory ai vedea diferenta in comportamentul lor.
Ma rog, asta este o cu totul alta discutie pe care as fi dorit sa o evit intrucat niciodata nu vom gandi la fel si nici nu vreau sa te conving de nimic, pe tine sau pe altcineva de aici. Asa cum am mai spus am vrut doar sa stii ca mie nu-mi place tonul pe care sunt povestite anumite lucruri (care se pot povesti fireste pt. a ne descarca si a impartasi din ceea ce ni se intampla, dar fara a face acele deja celebre remarci sarcastice la adresa romanilor de aici), insa mi-ai spus foarte clar acum ca nu-ti pasa. Daca as fi stiut de la inceput acest lucru nu ma lansam in nici o discutie, poti fi sigura de asta.
Asta este si motivul pt. care a suferit Lavinia cand erau stropite pe plaja, asta e si motivul pt. care era sa va loveasca taxiul, nepasarea fata de ce simte cel de langa tine. Te plangi de ei dar faci la fel... Sa ne pese de cel de langa noi, uite cum vad eu calea spre schimbare.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat

Mergi la inceput