acoperis bloc
Am mai postat un subiect legat de blestemul nostru, acoperisul. Situatie clasica: exista contract, banii dati in avans, lucrare inceputa, firma disparuta, patronii nu sunt de gasiti. Politia ori nu-i cauta, ori nu au interes (sau nu au voie???) sa-i gaseasca pe escrocii astia. Acum i-am reclamat la ANPC pe site-ul www.e-guvernare.ro si am fost anuntati ca reclamatia a fost trimisa la OPJ Bihor.
Deci intrebarea mea e urmatoarea: In caz de servicii contractate neefectuate respectiv refuzarea efectuarii serviciilor cu ce ne poate ajuta OPC-ul? (de fapt ce face OPC-ul in asemenea cazuri de reclamatii?)
Cazul se prafuieste pe mesele politistilor de mai bine de un an de zile. Bani de judecatorie nu avem, alta idee in afara de OPC nu am mai avut. MAi putem face ceva in afara acestor pasi?
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
Raspunsuri
gabibarta spune:
Gluma se ingroasa!!! De la ultima postare s-au intamplat urmatoarele:
- opc-ul nu a facut nimic (de ce nu sunt oare surprinsa?)
- dosarul a fost depus la parchetul pe langa tribunal de cateva luni
- am cerut raspuns oficial de la parchet acum o luna, ieri am primit raspunsul ca nu au primit un astfel de dosar
Intre timp vecinii vor sa ne oblige sa facem noi acoperisul, ca ploua in casa lor, insa bani nu vor sa dea.
(banii cu care a disparut firma respectiva, ii aveam din vanzarea uscatoriilor)
Aveti vreo idee, ce-i de facut?
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili
Lona spune:
Dati in judecata firma, pentru nerespectarea contractului si recuperarea avansului pierdut. Poate puteti obtine si daune, depinde cat v-a prejudiciat trenarea lucrarii.
Protectia consumatorului nu prea are cu ce sa va ajute, este institutia care verifica doar calitatea bunurilor sau serviciilor, or aici inteleg ca este un litigiu comercial, nu exista nici o lucrare finalizata.
Daca aveti documente care sa confirme avansul platit, precum si un contract/comanda pentru lucrare, aveti toate sansele sa castigati. Problema este ca e o chestiune de timp, iar daca firma este in lichidare, dizolvare sau faliment atunci veti intra in masa creditorilor, si banii vor veni cu timpul...
Dar de ce la Parchet? Si cine a depus dosarul?
Oana spune:
Si noi am patit la fel cu tencuiala. Administratoarea blocului a dat in judecata firma respectiva si a recuperat banii, nu stiu daca i-a recuperat chiar pe toti dar majoritatea.
Oana si Paul (3 iulie 2002)
poze
gabibarta spune:
nu putem da firma in judecata, pt ca sotul are contract cu ei in numele locatarilor (el fiind sef de bloc) si nu avem bani. Ne-a sfatuit cineva sa-i reclamam la politie, iar de la ei dosarul merge mai departe la parchet. Insa aceasta cale e destul de lunga, iar cine stie, daca-i dam in judecata, poate nu vom recupera nimic de la ei, si mai pierdem si o groaza de bani. Timpul ne preseaza, locatarii sunt revoltati ca le curge apa din tavan cand ploua, au si ei dreptate, dar nu inteleg ca noi nu putem plati singuri tot acoperisul.
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili
Oana spune:
Nu cumva vinovatul trebuie sa plateasca cheltuielile de judecata? Io parca asa stiu....
Oana si Paul (3 iulie 2002)
poze
gabibarta spune:
ba da, insa de la proces pana la plata lung e drumul... Si nu suntem siguri ca va plati, ca n-are de unde (sau cel putin asa pare). Deocamdata politia nu-l gaseste...
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili