Frigiditae? libido lipsa

Frigiditae? libido lipsa | Autor: odaiana

Link direct la acest mesaj

De trei luni nu mai am nici ciclu si nu mai am nici apetit sexual. Initial m-am gandit ca poate fi de la contraceptivul injectabil(depoProvera)dar dr. spune ca nu a mai intalnit la paciente asemenea reactii, ca poate e de la stress.Inainte sa nasc gemenele(un an si 9 luni) eram perfect normala, viata de cuplu ok.Dupa nastere s-a diminuat dar de trei luni e lipsa totala. Sotul meu intelege, dar...pana cand sa tot rabde?Eu vreau sa rezolv problema dar nu stiu cum. E adevarat ca trec printr-o perioada f. stressanta(am avut si cateva depresii si dureri de cap, insomnii)dar vreau sa fie ca inainte. Imi iubesc mult sotul si nu vreau sa sufere.Oare e vreo problema care sa necesite Psihoterapie? Oare am vreo problema psihica?! Ce parere aveti? Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.Daiana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Am facut si eu aceleasi injecttii, dar nu stiu sa fi avut asemenea efect. La mine a trecut mai mult timp si nu-mi mai aduc aminte, dar stiu sigur ca de la alte contraceptive am avut aceleasi stari si am schimbat pastilele.Daca stai bine in rest cu sanatatea, nu este vorba de o oboseala prea mare sau de o situatie mai putin placuta in cuplu, sau in familie in general, ar fi bine sa-ti faci niste dozari hormonale ca sa poti elimina acest motiv. Oricum nu prea inteleg de ce mai faci acum Depoprovera, eu le faceam cind am alaptat, dar am vazut ca fetitele tale sunt maricele, cred ca nu mai ai astfel de probleme. Din cite mi-a spus mie doctorul cind mi le-a administrat nu e bine sa faci mai mult de 4 -5 injectii (si asa sunt destul de multe) pentru ca au ca efect amenoreea prelungita si nu este recomandabil. DAca ai facut mai de mult si nu si-au pierdut efectul, cred ca trebuie intervenit cu tratament.

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Draga mea, este adevarat ca unele contraceptive pot da astfel de reactii adverse, prin ingrosarea mucoasei vaginului.
Totusi, eu cred ca este si o problema psihica. Slabirea organismului in urma nasterii, oboseala, stresul, durerile de cap, poate si lipsa intimitatii in momentele prielnice voua.
Cred ca ar trebui sa discuti cu sotzul tau, el este cel care ar putea sa te ajute. Incearca sa gasesti prin librarii "Venus si Marte in dormitor" de dr.Jon Gray. Citeste-o si, daca sotul tau nu are timp sau disponibilitatea sa o citeasca in intregime, indica-i pasajele care crezi ca ti-ar folosi daca el le-ar cunoaste.
Este o experienta minunata sa descoperi placerea in urma satisfactiei depline a partenerului tau.
Multi dintre noi isi incep viatza de cuplu considerand ca este suficient instinctul sau slabele cunostinte acumulate din auzite sau, mai rau, din filme despre ceea ce se numeste mai direct sex.
Merita sa va acordati un timp pentru a va cunoaste nevoile profunde, acelea care va dau amandorura adevarata satisfactie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcuali spune:

Cred ca ai aflat deja ca nasterea unui (daramite a doi!) copil determina schimbari de functionalitate a unui cuplu, din toate perspectivele: comunicational, afectiv, sexual. nu e obligatoriu ca o asa numita "criza" emotionala datorata nasterii sa se desfasoare imediat , ea poate sa apara si la cativa ani, mai ales daca perioada de crestere a copiilor este suportata mai ales de femeie. asa ca nu cred ca trebuie sa te sperii si sa o numesti problema psihica sau sa te intrebi cu frica daca trebuie sa faci terapie. Psihoterapia nu este un tratament "injectabil" care se administreaza de catre oricine oricui. Intr-adevar, poti consulta un terapeut care poate sa te ghideze sa explorezi inlauntrul tau,caci baunuiesc ca intrebarile pe care ti le pui vin dintr-o asemenea nevoie . Poate ca ai nevoie sa te redescoperi pe tine ca femeie si ca om, pentru a putea fi sotie si mama. Iti urez calatorie usoara inlauntrul tau si fie sa destinatia finala sa fie intalnirea cu sotul tau!

Mergi la inceput